وکیل حقوقی در شیراز کیست؟

وب سایت حقوقی دادیار

وکیل در شیراز و مشاور حقوقی

(0917-439-37-54)

رشته حقوق از گذشته تا امروز در کشور ما از رشته های پر اهمیت در علوم انسانی بوده و همواره داوطلبان زیادی را به سمت خود کشانده است. در واقع رشته حقوق جایگاه اول را در میان بقیه رشته های علوم انسانی دارد. این رشته از محبوب ترین رشته های داوطلبان گروه انسانی می باشد.

گستره شاخه های رشته حقوق در در همه روابط زندگی افراد قابل مشاهده می باشد. این روابط  اگر با روابط دولت و مردم ارتباط یابد به حقوق عمومی معروف است اگر به روابط خصوصی مردم ربط بیابد  به آن حقوق خصوصی گفته می‌شود.

مفهوم دعاوی حقوقی در شیراز

به نقل از وکیل ملکی در شیراز:دعاوی حقوقی بسیار متنوع می باشند اما باید در نظر داشت که مسائل حقوقی امکان جلوگیری نیز دارند. مثلا اگر فردی قصد خرید فروش ملکی را دارد و تمایل داشته باشد بدون مشاوره از یک وکیل حقوقی و با اعتماد به قراردادهای پر رویداد بنگاه های املاک قرارداد را به امضا برساند در شرایطی که شخص مقابل معامله، انسان با وجدانی نباشد درگیر خواهد شد و این امکان را ندارد که از مسئولیت انجام تعهدات ضروری نسبت به کسی که در معامله قرار گرفته است سر باز زند  و به طور مشخص معامله کننده متضرر می‌شود و با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد که باید به آن توجه داشت.

نکته ای باید اشاره داشت آن است که در برخی از موضوعات فرد برای پایان یافتن یک دعوای حقوقی بسیار سعی می‌کند و در انتها هم نتیجه دریافت نکرده و مبالغ بسیاری هم پرداخت کرده است. بنابراین پیشگیری بسیار بهتر از درمان می باشد. اختلافاتی که در جامعه وجود دارد همه از جمله دعاوی حقوقی به شمار می‌رود به این مفهوم که در دادگاه شورای حل اختلاف امکان حل و فصل و رسیدگی را دارند.

در این دسته از دعاوی اصولاً عمدی در کار نیست و اما نباید این نکته را دور از نظر داشت که اصولاً دعاوی حقوقی بسیار دعاوی پیچیده و نیازمند متخصصی می باشد و از تجربه و دقت نظر بالایی باید برخوردار بود و نسبت به آن ها نباید ساده نظر کرد و با کوتاهی و غیره با آن ها مواجه شد. فرقی ندارد که در مرحله اقامه ی دعوا قرار داشت یا در مرحله دفاع. پس شیوه ی طرح دادخواست و ایرادات شکلی و پیوست ها و مخارج آن و نیز شیوه ی اقامه دفاع از نظر ماهیتی نیازمند برخورداری از علم حقوق آیین دادرسی مدنی و تخصص در لایحه نویسی و تبادل لوایح می باشد.

دعوایی که حاصل از اختلاف بر اثر نقض  تعهدات با شخص مقابل باشد دعوای حقوقی نام می‌گیرد. اما باید دقت کرد که قانونگذار برای برقراری نظم در روابط اشخاص مواردی را در قالب شکایت کیفری امکان طرح می‌شناسد دعوای تصرف عدوانی در حقیقت دعاوی حقوقی حوصله از اختلافات اشخاص در رابطه حقوقی آن ها مانند روابط مالی و معاملاتی و روابط خانوادگی است.

وکیل حقوقی در شیراز
وکیل حقوقی در شیراز

حقوق عمومی در برگیرنده ی حقوق قوای سه گانه کشور و حاکمیت و آنچه که راجع به اداره یک کشور می باشد است. حقوق خصوصی به روابط میان خود افراد محدود می شود که از مهمترین این روابط، روابط تجاری آنه است که رشته حقوق تجارت را نیز سبب شده است یا موضوعات راجع به حقوق مدنی مثل مالکیت قراردادها، اموال مسئولیت‌هایی را در اشتباهاتی که سبب می‌شوند برایشان ایجاد می‌شود.

مانند مسئولیت ناشی از حوادث، قوانین و مقررات راجع به ارث، ولادت، اقامتگاه اشخاص، وصیت و چندین مورد دیگر.

بخشی از رشته حقوق به ارتباط بین المللی اختصاص یافته است که خود آن به دو قسمت روابط بین الملل عمومی و خصوصی نیز قابل تقسیم است. حقوق روابط بین الملل عمومی به روابط میان دولت و سازمان های بین المللی می پردازد.

تعریف وکیل حقوقی در شیراز

وکیل شخصی می باشد که از سوی شخص دیگری خواه  حقوقی یا حقیقی بر اساس عقدی تحت عنوان عقد وکالت به منظور انجام کاری مامور شود. وکالت یک عقد جایز می باشد که با توجه به قوانین مدنی انعقاد می‌یابد و دو طرف آن وکیل و موکل خواهند بود.

با توجه به تعریفی که در ماده ۶۵۶ قانون مدنی یاد شده است، وکالت از جمله اموری می‌باشد که بر اساس آن یکی از دو طرف، طرف دیگر را به منظور انجام امری، جانشین خود می‌کند. شخصی که نیابت می دهد موکل و آن که از سوی او نائب می‌شود وکیل خواهد بود.

مفهوم وکیل حقوقی در قانون

در مواد ۶۵۶ تا ۶۸۳ قانون مدنی احکام راجع به وکالت توضیح داده شده است. منظور از امر موضوع وکالت در ماده فوق یک امر حقوقی می باشد که معنای عام کلمه را دربرمی‌گیرد. وکیل قادر است در هر یک از امور زیر به جانشینی از موکل انجام وظیفه نماید.

تنظیم معاملات و قراردادهای تجاری مثل فروش و اجاره، صدور و قبول اسناد تجاری مثل چک(وکیل چک در شیراز) و برات، انعقاد نکاح و طلاق (وکیل طلاق در شیراز)و اداره اموال موکل و نیز طرح و پیگیری همه دعاوی حقوقی و کیفری در دادگاه. به طور کلی همه امور حقوقی قابلیت جانشینی و انجام کار از طرف وکیل را دارند. جز آن دسته از اموری که در اصطلاح در حوزه حقوق به آن ها امور قائم به شخص موکل گفته می شود. مانند شهادت، اقرار، لعان و تمکین و اموری از این دست که قابلیت وکالت دادن ندارند و هر نوع عقد وکالتی در مورد آن ها باطل است.وکیل طلاق در اصفهان به شما عزیزان کمک شایانی در زمینه طلاق مینماید.حال پیشنهاد میشود که شما کاربران گرامی برای اطلاعا بیشتر و همچنین برای حل و فصل مشکلات خود به سایت دادیار مراجعه نمایید و با وکلای تخصصی این سایت به صورت 24 ساعته و انلاین در ارتباط باشید.

اختیار اخذ وکیل حقوقی در شیراز

به طور کلی برای شخص وکیل انحصاری در انجام امور وکالت تعیین شده است که در چه حوزه‌ای ماموریت وکالت از سوی موکل دارد و در چه حوزه‌ای خودش مستقیم می‌تواند حضور یابد. همان طور که در ماده ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز عنوان شده است که در همه ی دادگاه ها دو طرف دعوا حق خواهند داشت برای خود وکیل انتخاب کند و چنان چه توانایی انتخاب وکیل نداشته باشند، باید برای آن ها امکانات تعیین وکیل فراهم شود.

در ایران و سایر کشورها مسئولیت شغل وکالت دادگستری ضمن این که تحصیلات دانشگاهی نیاز دارد، باید مجوزهای لازم و دوره‌های کارآموزی نیز برای کسب آن گذرانده شود. وکالت در واقع عقدی است که میان وکیل و موکل بسته شده و وکیل کار را به جای موکل انجام می دهد.

وکالت یکی از محترم ترین مشاغل در دنیا با فرهنگ های گوناگون تلقی می شود که باید برای رسیدن به این شغل مراحلی را از سر گذراند. به منظور انجام این شغل باید تحصیلات و تجربه کافی کسب نمود و از مهارت هایی مثل سخنوری و مهارت در قلم برخوردار بود. توان تجزیه و تحلیل، اطلاعات، اعتماد به نفس و توان تحمل فشار زیاد کاری، لازمه ی این شغل می باشد.

وکیل حقوقی در شیراز
وکیل حقوقی در شیراز

وظایف وکیل حقوقی در شیراز

وکیل دادگستری باید همه مواد قانونی و مقررات جدید و قدیم را بشناسند و تبصره های قانونی را زیر و رو نماید. و به همه ی مقررات تسلط کافی داشته باشد تا افراد مختلف در زمینه‌های مختلفی که به آن ها مراجعه می‌کنند قادر باشند  مشاوره گرفته و در این زمینه بتوانند با پرونده های مختلف، اطلاعات خود را تکمیل کنند و آن ها را دسته بندی نموده و  برای رفع پرونده های دیگر از این اطلاعات استفاده نماید و در واقع نماینده موکل خود در دادگاه باشند. 

 در تعریف وکیل حقوقی در شیراز

دعوای حقوقی به آن بخش از دعاوی اطلاق می شود که بعد از طرح در دادگاه و صدور رای، حق و امکان استفاده از دستور آن حکم با توجه به دعوای مطرح شده به یکی از دو طرف دعوا اعطا می‌شود و هیچ جزا و مجازات و تنبیه و جریمه ای برای شخصی که حکم و رای به ضرر او صادر شده است، نخواهد داشت.

وکیل ارث در شیراز طی یک مثال ساده میگوید:مثلاً در دعوای افراز ارثیه خانوادگی دو طرف طرح شکایت می نمایند تا به حقوق خود دست یابند. سرانجام فقط حق یکی از دو طرف اعطا می شود و مجازاتی برای آن که طرفی که حکم به ضرر او تمام شده است کیفری نخواهد  بود.  دعوای حقوقی بر اساس نوع آن متفاوت است و باید دادخواست ارائه شده به دادگاهی داده شود که در صلاحیت ذاتی و محلی می باشد. مثلاً یک دعوای حقوقی راجع به امور خانوادگی مانند نفقه زن باید در دادگاه حقوقی اقامه شود که بر اساس نوع آن دادگاهی که صلاحیت ذاتی رسیدگی به آن را دارد، دادگاه خانواده است و نیز باید در دادگاه محل سکونت افراد طرح شود که صلاحیت محلی آن می‌باشد.

اما افراد مختلف به جهت آن که قادر باشند در دادگاه حق خود را احقاق نمایند و به رای مطلوب دست یابند، نیازمند حضور وکیلی هستند. در این صورت باید از میان وکیلان آن دسته از وکلا را انتخاب کنند که در حوزه حقوقی فعالیت می کنند. وکیل حقوقی کسی است که به وسیله موکل اجازه دارد اقدامات قانونی در امور حقوقی انجام دهد. وکیل حقوقی باید وظایف خود را در رابطه با دفاع از حق موکل خود به نحو احسنت انجام دهد.

 مفهوم مشاوره وکیل حقوقی در شیراز

وکیل و مشاور حقوقی قادر است در همه امور حقوقی به موکل مشاوره ارائه کند. البته باید دقت کرد که استفاده از امور حقوقی یک عنوان کلی می باشدو بهتر آن است که وکیل در بعضی از امور حقوقی که در آن متخصص است مشاوره بدهد. مثلا بعضی از وکلای حقوقی در حوزه تجارت تخصص دارند که مشتری با در نظر گرفتن تخصص او به وکیل مراجعه می‌کند.

تعهدات وکیل حقوقی در شیراز

تعهدات وکیل در برابر مشتری به آن چه که در وکالتنامه تنظیم شده است محدود و منحصر خواهد شد و بر اساس آن باید نسبت به مشتری اعمال نظر کند. وکالتنامه رسمی که از سوی دفتر اسناد رسمی صادر شده است یا وکالتنامه قضایی که میان وکیل و موکل منعقد می شود، در بخشی که حدود اختیارات وکیل تعیین شده است، دو طرف قادرند حدود و اختیارات او را با توجه به تقاضای خود کم یا زیاد نمایند. مثلاً یک نفر وکیل می شود که فقط در امور راجع به بانک ها وکالت کنند و این موضوع رادر وکالت نامه قید می نماید.

گستره ی اختیارات وکیل حقوقی در شیراز

همه امور قانونی راجع به املاک، امور حسبی، خانواده امور مربوط به اجاره و اسناد تجاری و موضوعاتی از این دست دعاوی حقوقی می باشند. اما در برخی از اوقات می توان از این امور به شکل کیفری نیز شکایت کرد. در دعاوی حقوقی باید از وکیل حقوقی که در این موارد تخصص دارد و دارای اشراف و تسلط و تجربه کافی است، بهره برد.

به عبارت دیگر وکیل حقوقی یکی از انواع وکیل می باشد که برای رسیدگی به موضوعات حقوق مدنی و مشاوره حقوقی افراد می تواند کارایی داشته باشد. این وکیل در دادگاه حقوقی خانواده و شورای حل اختلاف در حوزه امور مدنی که با قوانین مدنی و آیین دادرسی مدنی و قانون تجارت و قانون حمایت از خانواده و قانون امور حسبی  و دیگر موضوعاتی از این دست حاضر می شود.

این دسته از وکلا به شکل تخصصی در حوزه هایی که بیان شد وارد شده تا مسائل و مشکلات را حل و فصل کنند. از جمله دعاوی حقوقی عبارتند از: دعوای مطالبه اجرت المثل، دعوای مطالبه ی وجه و دعوای مطالبه نفقه و غیره می باشد.

وکیل حقوقی در شیراز
وکیل حقوقی در شیراز

مقایسه ی وکیل حقوقی و کیفری

با توجه به این که در دستگاه قضایی کشور ایران و البته هر کشور دیگر که دارای دو نظام قضایی باشد، ممکن است دو نوع دعوا طرح شود، دعوای حقوقی و دعوای کیفری دستگاه قضایی در سلسله مراتبی می باشد و هر کدام از این دعاوی دارای مراجعی برای اقامه می باشند.

دادگاه های حقوقی یا دادگاه مدنی جایی است که دعاوی حقوقی در آن محاکم مطرح می‌شود و با توجه به نوع و موضوع دعوا خود دارای شاخه ها و زیرشاخه هایی هستند و از سوی دیگر محل طرح دعاوی کیفری دادسرا و دادگاه کیفری می باشد که آن ها نیز دارای شعب متعددی هستند.

بنابراین با توجه به اینکه دادگاه ها و دعاوی دارای انواع مختلفی می باشد، پیرو آن ها برای طراحی یا اثباتشان وکلای خاص خود در این زمینه را می‌طلبد. وکلایی که در زمینه دعاوی حقوقی فعالیت می‌کنند، وکیل حقوقی و وکلای که در زمینه دعاوی کیفری و دادگاه های کیفری تجربه دار هستند، وکیل کیفری می‌خوانند.

وکلای کیفری فقط در دادگاه کیفری حاضر شده و وکلای حقوقی فقط در دادگاه های حقوقی حاضر می‌شوند. وکیل حقوقی شخصی است که قادر است همه امور وکالتنامه هایی که با موکل تنظیم نموده و به او واگذار شده است را انجام دهد. پس یک وکیل پایه یک دادگستری این توانایی را دارد که به آسانی همه امور قضایی موکل خود را انجام دهد. اما در مورد امور کیفری که با نظم جامعه مستقیماً ارتباط دارد و در مورد آن ها مجازات تعیین می‌شود باید وکیل کیفری اتخاذ شود. چون مورد قانونی نمی باشد.

بنابراین وکلای کیفری در حوزه کیفری وارد شده و به جرایمی رسیدگی می‌کنند که دارای مجازات هستند. وکیل کیفری درشیراز در  واقع شخصی است که در دادگاه نظامی کیفری و سازمان تعزیرات حکومتی و مانند آن فعالیت دارد. به امور کیفری و حل و فصل مشکلات می‌پردازد. مثل دعوای سرقت ارتشاء و اختلاس ترک انفاق و غیره.

وکالت اشخاص حقوقی حقوق خصوصی

با توجه به این که دادن نمایندگی حقوقی از طرف شرکت های خصوصی به منظور طرح دعوا و دفاع و پیگیری پرونده در دادگاه به دادسرا ها قابل قبول نیست، بنابراین شرکت ها این امکان را دارند که با دادن وکالت به وکیل دادگستری، نسبت به اقامه دعوا و دفاع و پیگیری امورات خود در دادگاه ها اقدام کنند.

وکالت درمطالعه پرونده

افرادی که قدرت مالی پرداخت حق الوکاله به منظور دادن وکالت در دفاع و پیگیری پرونده را نداشته باشند و افرادی که فقط نیت آگاهی حقوقی از روند دادرسی و بررسی پرونده حقوقی را دارند، این امکان را دارد که با اعطای وکالت در مطالعه پرونده به وکیل دادگستری از مزیت‌های این شکل است از وکالت برخوردار شوند.

وکیل حقوقی در شیراز
وکیل حقوقی در شیراز

 تفاوت انتخاب وکیل در امور حقوقی و کیفری

با در نظر داشتن قانون آیین دادرسی مدنی در این قانون بیان شده است که افراد  در انتخاب و معرفی وکیل حقوقی حق دارند که حداکثر دو وکیل را انتخاب کنند. اما در امور کیفری با توجه به ماده ۱۸۵ قانون آیین دادرسی کیفری، در همه امور کیفری و جزایی دو طرف دعوا این امکان را دارند که وکیل و وکلای مدافع خود را انتخاب نمایند. بنابراین حق انتخاب وکیل در امور حقوقی حداقل یک نفر و در حداکثر  دو وکیل می باشد. اما در امور کیفری انتخاب وکیل هیچ محدودیت و انحصاری ندارد.

با در نظر گرفتن ماده ۴۴ قانون وکالت در امور حقوقی، کانون  وکلا موظف می باشد که اگر  عدم قدرت مالی  موکل را تشخیص دهد، وکیل معاضدتی برای او تعیین نماید. اما در امور کیفری با توجه به ماده ۱۸۶ قانون آیین دادرسی کیفری به متهمان هم این حق اعطا شده است تا از دادگاه بخواهند وکیلی برای آن ها بگیرد. اگر دادگاه احراز کند که متهم قادر به اخذ وکیل نمی‌باشد از بین وکلای حوزه قضایی و در شرایطی که امکان نداشته باشد از نزدیکترین حوزه مجاور وکیل را برای متهم تعیین می‌کند و  دادگاه حق الزحمه مناسب با کار را مشخص نموده و حق الوکاله متناسب را از بودجه مربوط به دادگستری پرداخت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *