معرفی وکیل مواد مخدر در شیراز
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در شیراز و مشاور حقوقی
مقدمه مواد مخدر
بر اساس ماده ۱۵ قانون اصلاح قانون مواد مخدر(وکیل مواد مخدر در شیراز) و الحاق موادی به آن مصوب ۱۳۶۷ می خوانیم که اعتیاد جرم است، اما به همه ی معتادان اذن داده شده است که به مراکزی که از سوی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تعیین شده است، رجوع نموده و در مورد درمان و بازپروری خود گام بردارند و در ادامه چنین می نویسد، معتادان در زمان درمان و بازپروری از تعقیب کیفری جرم اعتیاد معاف هستند.
صرف نظر از آن چه که در قانون ذکر شده است بسیار واضح است که اعتیاد یک بیماری و دارای ریشههای ژنتیک می باشد.

انواع مواد مخدر
مخدر به هر شکل ماده ای اطلاق می شود که استعمال آن باعث وابستگی شود و به مرور بر جسم و روان فرد اثرات منفی بگذارد. بر اساس ماده ۲ قانون اصلاح قانون کشت خشخاش و استعمال تریاک که در سال ۱۳۳۸ تصویب شده است، مواد مخدر فوق در این ماده چه این که از طریق صنعتی حاصل شود چه از طریق اجسام و عناصر طبیعی به دست آید، به طور یکسان با آن برخورد شده است. مواد مخدر به طور کلی در دو دسته جای می گیرند. دسته اول عبارتند از:
-شیره تریاک که ماده ای است که از تیغ زدن خشخاش یا جوشاندن گرز ایجاد می شود.
-تریاک شیره تریاک به هر شکلی از اشکال که به دست آید.
-سوخته تریاک.
-تفاله تریاک -بنگ – بنگاب
– چرس
دسته دوم از مواد مخدر عبارتند است:
2- مواد مخدری که در واقع به صورت خام و املاح و استحصالات آن از دید قانون برابر و در یک ردیف تلقی می شود. این مواد شامل
-مرفین و ملاحظه آن، دزومورفین، کوکائین، میروتین نیکو مورفین نور مورفین، لوور فانول، متادون، کوکائین و املاح آن.

مجازات مواد مخدر صنعتی
اگر ماده مخدر صنعتی بیش تر از ۵ سانتی گرم تا یک گرم حمل یا نگهداری شود، مجازات آن از ۲ میلیون ریال تا ۶ میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق خواهد بود. با توجه به این که مواد مخدر صنعتی آثار زیان بار بیشتری نسبت به مواد مخدر غیر صنعتی دارند، ملاک قانونگذار برای تعیین مجازات شدیدتر بوده و حتی مقدار کمتر از یک گرم را هم جرم دانسته است.
-چنانچه مرتکب بیشتر از یک گرم تا ۴ گرم ماده مخدر صنعتی حمل و نگهداری کند، مجازات او حبس خواهد بود.یعنی دو تا پنج سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق و ۸ میلیون تا ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکومیت مرتکب است.
– اگر مجرم بیش از ۴ گرم تا پانزده گرم ماده مخدر صنعتی حمل و نگهداری کند، مجازات او ۵ تا ۸ سال حبس و شلاق و اندازه ۳۰ تا ۷۴ ضربه و ۲۰ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال جزای نقدی می باشد و البته در مورد جزای نقدی مجرم میتواند در صورت تنگدستی تقاضای اعسار کند یا به عبارتی اعسار از جزای نقدی
-اگر مجرم بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم ماده مخدر صنعتی حمل یا نگهداری کند، به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و ۴۰ میلیون تا شصت میلیون ریال جزای نقدی مجازات او خواهد بود.
– اگر مرتکب بیش از ۳۰ گرم ماده مخدر صنعتی حمل و نگهداری کند، اعدام می شود و کلیه اموالی که از حمل و نگهداری ماده مخدر صنعتی حاصل شده است، مصادره می گردد.
آیا اعتیاد به مواد مخدر یکی از دلایل طلاق است؟ در این باره میتوانید با وکیل طلاق در شیراز و وکیل طلاق در بندر عباس و یا وکیل طلاق در اصفهان برای حل مشکلاتتان مشورت کنید و به آنها خاتمه دهید.وکیل مهریه در شیراز نیز در زمینه انواع طلاق و مهریه و نفقه و… به شما عزیزان کمک شایانی مینماید.
انواع افعال مجرمانه مواد مخدر
– تولید و ساخت مواد مخدر
– نگهداری مواد مخدر
– مخفی نمودن مواد مخدر
– واردات مواد مخدر
– صادرات مواد مخدر
مشاوره رایگان با وکیل مواد مخدر
برای مشاوره رایگان تلفنی میتوانید با شماره 09174393754 تماس بگیرید.
اشد مجازات در جرم مواد مخدر
به نظر می رسد بیش از مجازات مرگ برای قاچاقچیان مواد مخدر مجازات، مصادره اموال آن ها میباشد. به همین علت است که در ماده ۸ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۱۳۶۷ وارد کردن مواد به کشور و ساخت و تولید و توزیع و صدور ارسال و خرید و فروش و در معرض فروش قرار دادن و یا نگهداری و مخفی یا حمله مواد هروئین و مرفین و کوکائین و دیگر محصولات شیمیایی مورفین و هروئین مجازات شدیدی پیشبینی شده است که شدیدترین آن بر اساس قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۱۳۹۶ بیان شده است.
در این ماده ی قانونی آمده است به منظور اعمال مجازات نسبت به مواد مخدر در صورتی که حجم مواد بیشتر از ۲ کیلوگرم باشد، مجازات اعدام و مصادره اموالی که حاصل از جرم می باشد، به جز هزینه تامین زندگی معمولی برای خانواده محکوم، پیش بینی شده است.
باید به این نکته نیز توجه داشت که برای اجرای مجازات اعدام در مورد جرم مواد مخدر باید پنج شرط را در نظر داشت:
1- این که مباشر جرم یا حداقل یکی از شرکا در این ارتکاب جرم سلاح داشته یا به هدف مبارزه با ماموران سلاح گرم و شکاری با خود حمل کند .
2- این که سر دستگیری باند مواد مخدر را عهده دار باشد .
3- این که از نظر مالی حمایت کرده و شریک و سرمایه گذار مواد مخدر باشد .
4- این که در ارتکاب جرم از اطفال و نوجوانانی که سنی کمتر از ۱۸ سال دارند یا از مجانین استفاده کرده باشد .
5- این که پیشینه محکومیت قطعی اعدام یا حبس ابد یا هر چه بیشتر از ۱۵ سال را به سراغ ارتفاع جرایم مربوط به مواد مخدر داشته باشد.
مجازات مواد مخدر
در حکم مواد مخدر برای هر یک از انواع آن مختلف که برای تعیین مجازات حمل و نگهداری و مصرف یا خرید و فروش مواد مخدر در گام اول باید نوع آن را در نظر داشت. به علاوه معتادانی که اعتیادرا ترک یا درمان نکنند مجرم خواهند بود و مجازات آن ها در اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان و متجاهر به اعتیاد و متخلف از وظایف نظارت بر ترک اعتیاد به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه مجازات خواهند شد. افراد دیگری که عنوان معتاد ندارند، اما مخدر مصرف می نمایند، مرتکب جرم هستند و مجازات در نظر گرفته شده برای آن ها ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و یک میلیون تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی یا به ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و دو تا ۱۰ میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
دلایل اثبات جرم در جرم مواد مخدر
دلایل اثبات جرم های راجع به مواد مخدر به دو دسته کلی تقسیم می شود: دلایل عام و دلایل خاص. دلایل عام شامل اقرار و شهادت شهود است. اما دلایل خاص عبارتند از: علم قاضی و قرائن و امارات و کارشناسی و ادله بیوژنتیک. علت اختلاف این دو دسته از دلایل از همین است که در اصل در جرایم کیفری دلایل عام یکسان می باشد. در حالی که شیوه انجام و به کارگیری عدل خاص در مورد هر جامعه با جرم دیگر فرق دارد. دلایل عام اهمیت زیادی در دعاوی کیفری دارند و عموماً تعیین کننده ترین دلایل برای روند یک دادرسی می باشند.

مجازات قاچاق مواد مخدر مسلحانه
وکیل قاچاق در بوشهر این نکته را خاطر نشان میکند که مجازات اقدام به قاچاق مواد مخدر به شکل مسلحانه اعدام می باشد. رای به اعدام در شرایطی که مصلحت باشد درمحل زندگی مرتکب و در انظار عمومی انجام خواهد شد.
اگر میخواهید در مورد مجازات قاچاق کالا و ارز نیز بدانید وارد لینک شوید.
انواع مجازات مواد مخدر
یکی از مباحث پر چالش، قوانین راجع به مواد مخدر، مجازات اعدام است. که در سال ۹۶ این مجازات با افزودن یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر درماده ۴۵ وجود چهار شرط را الزام دانسته است که به این شکل مطرح کرد که اگر هر یک از این چهار شرط محقق شود مجازات اعدام در نظر گرفته می شود:
1- استعمال سلاح
در شرایطی که مباشر جرم یا یکی از شرکا در حین ارتکاب جرم مواد مخدرسلاح بکشد یا با هدف مبارزه با مامورین سلاح گرم شکاری حمل کند شامل حکم اعدام می شود.
2- بهره گرفتن از کودکان یا اشخاص دیوانه
چنان چه شخص مرتکب نقش سردستگی و مدیریت یا پشتیبان مالی و سرمایه گذاری در ارتکاب جرم مواد مخدر را به عهده داشته باشد و اگر از نوجوانان کمتر از ۱۸ سال سن یا دیوانه استفاده کند، شامل و اعدام خواهد شد.
3- اگر شخص مرتکب جرم مواد مخدر محکومیت قطعی به اعدام یا همسر و یا حذف بیش از ۱۵ سال داشته باشد شامل اعدام می شود.
4- چنان چه مرتکب جرم مواد مخدر به سبب ارتکاب جرائم موضوع این قانون سابقه محکومیت قطعی اعدام یا حبس یا حبس بیشتر از ۱۵ سال داشته باشد اگر برای بار دوم مرتکب به این جرم شود اعدام خواهد شد.
5- حمل و نگهداری بیشتر از ۵۰ کیلوگرم مخدر سنتی و دو کیلوگرم مخدر صنعتی
6- همه جرایمی که بیان شده در ماده ۴ قانون مثل بنگ و حشیش و تریاک و غیره منوط بر این که بیش از ۵۰ کیلوگرم باشند مجازاتشان اعدام است
7- مواد موضوع ماده قانون منوط بر اینکه بیشتر از ۲ کیلوگرم باشد در مورد بقیه جرایم موضوع ماده ۸ مثل حمل و نگهداری و اقا مقدار سه کیلو گرم از نظر قانونگذار باعث مجازات اعدام خواهد شد و به پیروی از آن در خرید و فروش و توزیع و واردات و صادرات اشکال انتقال مواد دیگران می باشد تا ۲ کیلوگرم از نظر قانونگذار شامل اعدام خواهد شد.
قاچاق مواد مخدر به چه معناست؟
قاچاق مواد مخدر در یک موضوع چند بعدی می باشد. تولید و قاچاق مواد مخدر از لحاظ امنیت و آسایش با روح و روان انسان ها در ارتباط است و باعث به وجود آمدن بازارهای مالی فاسد و برقراری رقابت های مضر و ایجاد طبقه ای از مجرمان با امکانات مالی فراوان و گسترش جنایات سازمان یافته و رواج فساد بین مقامات رسمی به ویژه میان نیروهای پلیس و نهادهای امنیتی می شود.
موضوع قاچاق مواد مخدر یکی از مهمترین موضوعات تهدید کننده ی نظام اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و جامعه بشری می باشد که پایه و اساس اخلاق را در جامعه از بین میبرد و حاصل آن فساد است.
قاچاق مواد مخدر در قالب یک جرم مستقل سازمان یافته و بین المللی در خیلی از مفاسد اقتصادی ریشه دارد. و باعث از میان بردن فرصت های شغلی بی شمار برای اشخاص یک جامعه می شود.
مفهوم قاچاق مواد مخدر
منظور از قاچاق مواد مخدر ورود همه مواد طبیعی و شیمیایی مضر و اعتیاد آور می باشد که به کشور ممنوع بوده و یا ورودش به کشور مجاز باشد. اما از طرق غیر قانونی وارد کشور شده یا از کشور بیرون می رود. این موضوع قاچاق مواد مخدر منحصر به دسته ای از مواد مخدر نیست ضمن این که سبب توهم و تحریک هم می شود. شخصی که سبب قاچاق است را با قاچاقچی یا سوداگر می گویند.
مجازات قاچاق مواد مخدر
اصلی ترین مجازات راجع به جرایم برای قاچاق مواد مخدر از نظر نوع و مقدار مجازات در سال های قبل و به ویژه پس از انقلاب با تغییرات کمی، شیوه یکسانی را دنبال میکند و فرق آن در مقدار مجازات می باشد . نوع آن مجازات و کیفر هایی که برای قاچاقچیان مواد مخدر پیش بینی شده است از دسته مجازات های سنگین به شمار می آید که شامل اعدام و حبس و جزای نقدی و ضبط و مصادره اموال و شلاق می شود.
مجازات معاونت در حمل مواد مخدر
مقصود از معاون جرم فردی می باشد که در واقع کاری را عملاً یا شروع نکرده باشد . بر اساس ماده ی ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی در این باب تعیین میکند که اشخاصی که در ادامه به آن پرداخته میشود معاون جرم خواهند بود.
-هر کس شخص دیگر را تحریک یا تعقیب یا تهدید یا تطمیع به ارتکاب جرم کند و یا از طریق نیرنگ و فریب و دسیسه سبب پیدایش و بروز جرم شود.
-هر کس به طور عمدی یا با علم و دانش پیدایش یک جرم را آسان کند.
-هر کس با دانش و قصد سبب ارتکاب جرم را آماده نموده و یا شیوه ی ارتکاب آن را با علم و دانش به قصد مرتکب اعطا نماید.
مصادیقی که در ماده ی ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی ذکر شده است منحصر به همین مصادیق می باشد. اما اجزای آن مصادیق محدود به شخص نمی باشد و بر اساس ماده ی ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی در شرایطی که قانون یا شرع مجازات دیگری را برای معاون پیش بینی نکرده باشد مجازات او به این ترتیب خواهد بود؛
-در جرایمی که مجازات قانونی آن ها زندان دائم و یا سلب حیات می باشد مجازات تعزیری درجه دو یا سه پیشبینی شده است .
-در سرقت حدی و قطع احمدی عضو حبس تعزیری درجه ۵ یا ۶ در نظر گرفته شده است.
– در جرایمی که مجازات قانونی آن ها شلاق حدی می باشد ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری درجه ۶ در نظر گرفته شده است.
– در جرایم موجب تعزیر یک تا دو درجه کمتر از جرم ارتکابی خواهد بود.
باید اشاره کرد که در مورد بند ت این ماده ی مجازات معاون از دسته مجازات قانونی جرم ارتکابی می باشد. جز در مصادره ی اموال و انفصال دائم و انتشار حکم محکومیت که مجازات معاون به ترتیب به جزای نقدی درجه ۴ و ۶ و ۷ تبدیل می شود.
مرجع رسیدگی کننده به جرایم مواد مخدر
بر اساس ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری رسیدگی به جرایم راجع به مواد مخدر در صلاحیت دادگاه انقلاب است. آرای غیر قطعی این دادگاه بر اساس سیستم وحدت قضایی قابلیت اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان و غیر قطعی بر اساس سیستم تعدد قضایی قابلیت اعتراض در دیوان عالی کشور را خواهد داشت.
وکیل پرونده مواد مخدر در شیراز
جرایم راجع به مواد مخدر از جمله مشهورترین و پیچیده ترین جرایمی هستند که در قانون برای آن ها مجازات مشخص شده است و آسیب های شخصی اجتماعی سنگینی را به دنبال دارند و به منظور دنبال کردن این دسته از جرایم، شرط اول مشاوره با وکیل پرونده مواد مخدر می باشد که در این موضوع تجربه و تخصص کافی بهره مند بوده تا قادر باشد با دانش و آگاهی و حقوقی خود به بهترین نحو این موضوع را رسیدگی کند. در جرایم راجع به مواد مخدر دعاوی متنوع تر می شود که با در نظر گرفتن نوع جرم اقامه می گردد. در هر یک از این جرایم اشکال مختلفی مورد نظر است که نیازمند بررسی چند وکیل متخصص در این زمینه است. این امر با وجود وکلای تخصصی در این حوزه امکان پذیر می باشد و به همین سبب گروه و به دادسرا یا توصیه می کند از اول دعاوی مرتبط با مجازات مواد مخدر و هم و فروش و نگهداری این موضوع را به وکلای متخصص دادگاه بسپارند.
ضرورت نیاز به وکیل مواد مخدر در شیراز
چرا افراد در جرایم مربوط به مواد مخدر نیازمند وکیل هستند؟ یا به عبارتی وکیل خوب برای حل و فصل دعاوی مربوط به مواد مخدر باید واجب چه خصوصیاتی باشد؟ با توجه به این که جرایم مواد مخدر از جمله جرایم اصلی نسبت به آسایش عمومی و نظم و امنیت و سلامت جامعه است و می تواند خطرات جدی نسبت به این موضوع داشته باشند و لطمات جبران ناپذیری را به جامعه وارد کنند، قانون گذار در مورد مجازات این گروه از جرایم و به تبع آن مجرم آن بسیار تاکید دارد و با توجه به مواد ۳۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری، متهم را ملزم به داشتن وکیل می نماید.
صرف نظر از ضرورت قانون آیین دادرسی کیفری از نظر اصول حقوقی و وجدانی، در بسیاری از موارد نیاز به یک وکیل در رابطه با موضوعات جرم انگاری شده است. اما در زمینه ی مواد مخدر نیاز به وکیل مبهم تلقی شده است . مصداق بارز آن این است که شخص به شکل اجباری وارد پروسه ی مواد مخدر شده یا این که بدون اطلاع از نیت غلط مجری جرم و به چه شکل ناخواسته ای وارد این داستان شده است.
درست مانند یک راننده که بدون آگاهی حامل مواد مخدر می باشد و یا موجری که ناخواسته مستاجران کارگاه تولیدی او اصطلاحا آشپزخانه درست کرده اند و کارگاه تولیدی را به تولید مواد مخدر اختصاص داده اند. بی شک برای اقامه ی این دسته از دعاوی راجع به مواد مخدر نیاز به وکیل مجرب می باشد. تا قادر باشد قربانیان این دسته از جرایم را که به وسیله باندهای قاچاق و بسیار خطرناک، غافلگیر شده اند را شناسایی کند و به شکل عادلانهای مراجع قضایی صالح را در صدور رای عادلانه راهنمایی نماید و بتواند سوء نیت و عدم سوء نیت مجرمین واقعی و غیر واقعی را محقق کند.
