وکیل خانواده در اصفهان
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در اصفهان و مشاور حقوقی
وکیل پایه یک خانواده در اصفهان:
دعاوی به دو نوع کلی کیفری و حقوقی تقسیم می شود.
به طور اخص با دعاوی خانوادگی مواجه هستیم .
دعاوی خانوادگی شامل دعوای اثبات یا انحلال زوجیت ، طلاق، حضانت ، مهریه ، اجرت المثل ایام زوجیت ، استرداد جهیزیه ، نفقه و غیره میشود.

دادگاه صالح به دعاوی خانوادگی:
دادگاه صالح در دعاوی خانوادگی دادگاه اختصاصی خانواده است . این دادگاه با ریاست یک قاضی مرد و یک قاضی مشاور زن تشکیل شده و ذات این دادگاه باید واجد شرایط ذکر شده در قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ باشند ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه صالح محل اقامت خوانده صالح بر رسیدگی به دعاوی خواهد بود .
در قانون حمایت خانواده ، به دلیل حمایت ویژه از زنان ، به زوجه اجازه داده شده است که در محل اقامت خود اقدام به طرح دعوا نماید. این قاعده دارای یک استثناست و آن مطالبه مهریه غیر منقول است که الزاما باید در دادگاه محل وقوع مال غیر منقول اقامه شود.
در صورتی که یکی از زوجین در ایران اقامت نداشته باشند دادگاه محل اقامت آنکه در ایران است صالح رسیدگی خواهد بود اگر هیچکس زوجین در ایران اقامت نداشته باشند اما هر دو در ایران محل سکونت موقت داشته باشند دادگاه محل سکونت زوجه سال هست و اگر هیچ یک از زوجین در ایران اقامت و محل سکونت موقت داشته باشند دادگاه حقوق خانواده شهرستان تهران صالح به رسیدگی خواهد بود.
لزوم مشورت با وکیل در دعاوی خانوادگی در اصفهان:
به طور کلی با توجه به حجم زیاد پرونده های خانوادگی در ایران ، معمولاً رسیدگی به این گونه دعاوی ، زمان بر و کسل کننده خواهد بود و در صورتی که طرفین نسبت به قوانین حاکم بر این گونه دعاوی و رویه قضایی محاکم آگاه نبوده باشند ، چه بسا این روند طولانی تر و فرساینده تر طی خواهد شد .
در اینگونه دعوایی به دلیل شرایط خاص حاکم بر پرونده ، طرفین و اصحاب دعوا ترجیح میدهند به جای اینکه خود به طور مستقیم به پیگیری پرونده بپردازند ، این امر را به وکیلی واجد شرایط و قابل اعتماد سپرده و به طور غیرمستقیم در واقع پرونده را دنبال کند .
با توجه به اهمیت نظام خانواده در جامعه ایران و تلاش هرچه بیشتر در خصوص استحکام این نظام قانونگذار ایران به تصویب قانون خاص قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ پرداخته و رسیدگی به اینگونه دعاوی را در دادگاهی خاص و اختصاصی اقرار کرده است.
اصحاب دعوا باید مقررات یاد شده و همچنین رویه قضایی حاکم بر دادگاه ها اطلاعات لازم را کسب کرده باشند تا بتوانند در پرونده خود به موفقیت و پیروزی نایل شوند.
پیشنهاد می شود قبل از هر گونه اقدامی در این رابطه ، ابتدا با وکیلی که در این مورد دارای تخصص و سابقه است ، مشورت لازم را به عمل آورده و از این طریق راه رسیدن به مقصد خود را ایمن تر نمایید.البته که پیشنهاد ما به شما عزیزان سایت دادیار است چرا که این سایت به معرفی بهترین وکیل در شیراز میپردازد.

یک وکیل باید بتواند با مطالعه پرونده ، موکل را از نتایج احتمالی آگاه کرده و درصد پیروزی موکل خود را بیان کرده و همچنین موکل را از احتمال شکست در دعوا آگاه کرده و عواقب آن را بازگو کند.
این نکته را وکیل خانواده در شیراز مطرح میکند که به طور مثال اگر وکیلی با مطالعه پرونده ای به این نتیجه برسد که احتمال پیروزی در دادگاه بسیار کم است ، این امر را موکل خود گفته و او را با توجه به غبطه موکل در راستای کسب منافع بیشتر موکل ، به صلح با طرف دعوا راهنمایی می کند.
وکلای دادگستری برای قبول پرونده های کیفری و حقوقی دارای صلاحیت هستند و در قوانین در خصوص وکالت در این دو نوع دعوا تفکیکی قائل نشده اند . اما با توجه به تخصص هر وکیل در هر کدام از این دو نوع دعاوی و همچنین تبحر و سابقه و علاقه وکیل به هر یک از این دو نوع پرونده و همچنین با توجه به سوابق تحصیلی او می توان نتیجه گرفت که یک وکیل تخصص بیشتری در یک شاخه نسبت به شاخه دیگر خواهد داشت. به طور مثال شخصی که دارای تحصیلات عالیه در رشته حقوق خصوصی باشد مسلماً در این نوع دعاوی و پرونده های حقوقی نسبت به سایر پروندههای کیفری از تخصص بیشتری برخوردار خواهد بود .
فلذا اصحاب دعوا که در صدد انتخاب وکیل متخصص برای پرونده خانوادگی خود هستند و می خواهند با خیال آسوده امور راجع به دعوای خود را به وکیل خود واگذار کنند، توصیه می شود در این خصوص تحقیقات لازم را به عمل آورده و نسبت به سابقه و همچنین تحصیلات و تخصص وکیل اطمینان حاصل فرمایند.
دعاوی خانواده در اصفهان:
به طور کلی به دعاوی که بین اصحاب دعوا رابطه خویشاوندی اعم از نسبی یا سببی وجود داشته باشد و دعوای حقوقی مطرح باشد ، به آن دعوا ، دعوای خانوادگی گفته می شود .
در قانون حمایت خانواده به ذکر دعاویی که در صلاحیت دادگاه های خانواده است می پردازد.
دعوای طلاق:
وکیل طلاق در بندرعباس در مورد دعوای طلاق میگوید:ازجمله دعاوی فراوانی که در دادگاه خانواده مطرح می شود ، دعوای طلاق است که اصحاب آن،زوجین هستند .
دعوای طلاق ممکن است به صورت توافقی یا با درخواست زوج و یا زوجه مطرح شود.
وکیل در دعوای طلاق با توجه به هر یک از این موارد باید به گونه ای خاص عمل کند.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه دعاوی طلاق در اصفهان میتوانید با وکیل طلاق در شیراز نیز مشورت بنمایید.
اگر طلاق به صورت توافقی باشد ، وکیل هریک از طرفین سعی خواهد کرد که در توافقاتی که راجع به امور مالی ، حضانت و نفقه فرزند بین طرفین صورت می گیرد، سعی نماید برای موکل خود با استفاده از قدرت بیان و اقناع گری خود ، امتیازات بیشتری به دست آورد .
به گفته وکیل طلاق در شیراز:در صورتی که درخواست طلاق سمت زوج مطرح شود، وکیل باید بتواند در صورت الزام مرد به پرداخت مهریه ، اعسار او را در دادگاه ثابت کرده و تلاش خود را در راستای تقسیط مهریه به کار برد.البته که شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت دادیار مراجعه نمایید و به صورت شبانه روزی با وکیل در شیراز در ارتباط باشید.
وکیل طلاق در اصفهان در این باره توضیح میدهد اگر درخواست طلاق از سمت زوجه مطرح شود ، با توجه به اینکه در قانون ایران حق طلاق اختصاص به مرد دارد، وکیل زوجه باید بتواند اموری را که موجب عسر و حرج زن در ادامه زندگی مشترک می شود را در دادگاه ثابت کرده و دادگاه را در صدور حکم طلاق مجاب نمایید و همچنین در صورت امتناع زوج نسبت به پرداخت نفقه ، با اثبات این امر در دادگاه موجبات صدور حکم طلاق را فراهم نماید.
دعوای الزام به ثبت نکاح موقت:
ثبت نکاح موقت ، به خودی خود الزامی نیست .مگر در مواردی که در قانون حمایت خانواده ذکر شده است.
این سه مورد عبارتند از در صورت بارداری زن یا در صورتی که بین طرفین در خصوص ثبت نکاح موقت توافق صورت گرفته باشد و همچنین در صورتی که در ثبت نکاح موقت به صورت شرط ضمن مطرح شده باشد در این صورت طرفین الزام به ثبت نکاح موقت می شوند و در صورتی که هر یک از این امر امتناع نماید می توان او را الزام کرد.
یک وکیل خوب باید بداند که ثبت نکاح در دفاتر اسناد رسمی صورت می گیرد.
مهریه:
وکیل مهریه در شیراز در این باره توضیح میدهد:مهریه یک حق مالی است که شرعاً و قانوناً متعلق به زوجه است و با انعقاد عقد نکاح به مالکیت زوجه منتقل می شود.
در خصوص مهریه در قوانین ایران بسیار صحبت شده و یکی از موضوعاتی است که پروندههای خانوادگی را به خود اختصاص داده است.
مهری در حقوق ایران به چند صورت وجود دارد که زوجه بر حسب مورد مالک آن خواهد شد .
در صورتی که طرفین در ضمن عقد نکاح به تعیین میزان مهریه بپردازند ، این نوع مهریه را اصطلاحاً مهرالمسمی می نامند.
اگر در ضمن عقد نکاح دائم توافقی در خصوص مهریه و میزان آن صورت نگرفته باشد ، پس از انواع نزدیکی بین زوجین، زوجه مستحق مهرالمثل خواهد شد .
اگر قبل از تعیین مهریه و قبل از وقوق نزدیکی بین زوجین ، طلاق انجام گیرد ، زوجه استحقاق مهرالمتعه را خواهد داشت .

تفاوت مهرالمثل و مهرالمتعه:
تفاوتی که بین مهریه به صورت مهر المثل و مهرالمتعه وجود دارد در معیار تعیین میزان آن است. به گونهای که در تعیین مهرالمثل فارغ از شرایط مالی مرد، به اوصاف و ویژگی های زن و خانواده او توجه می شود اما تعیین مهر المتعه ، توانگری و میزان دارایی مرد مد نظر است.
وکیل هریک از طرفین بر حسب مورد در این گونه مسائل باید بتواند دادگاه را در استحقاق حقوق موکل خود به میزان هر چه بیشتر مجاب کند .
به طور مثال در تعیین مهرالمتعه وکیل مرد باید سعی کند با اثبات اعسار و عدم دارای مرد ، میزان مهریه پرداختی را کمتر کرده و وکیل زن باید با اثبات دارایی و توانگری مرد میزان مهریه راه افزایش دهد.
در دعوای حضانت:
به طور کلی والدین برای حضانت و سرپرستی کودک خود دارای صلاحیت هستند.
در صورت فوت هر یک از طرفین حضانت با آن که در قید حیات است ، خواهد بود. اگر هردو والدین در قید حیات باشند اما از یکدیگر جدا شوند ، در خصوص حضانت و سرپرستی کودک ، می توانند به توافق برسند.
قانونگذار ایران با توجه به اهمیت ویژه این مسئله و تاثیر مستقیمی که سرپرستی بر رفتار و شخصیت کودک بر جا می گذارد ، به محکمه و قاضی این صلاحیت را اعطا کرده است که در صورت ایجاب مصلحت کودک ، هر گونه که مقتضی است ، اقدام به اتخاذ تصمیم نمایند.
وکیل حضانت در اصفهان میگوید:به طور کلی با توجه به مقررات قانون مدنی در این باره ، حضانت کودک تا هفت سالگی متعلق به مادر و پس از هفت سالگی تا رسیدن زمان بلوغ فرزند به پدر تعلق دارد والدین میتوانند با یکدیگر خلاف این را توافق کنند اما در صورت عدم توافق طرفین و اقتضای مصلحت کودک ، دادگاه در این خصوص تصمیم خواهد گرفت.
در هر صورت والدین کودک حق ملاقات با فرزند را خواهند داشت و سرپرست کودک نمی تواند کودک را از این حق محروم نماید و در صورت امتناع از این امر دادگاه او را الزام و یا اقدام به سلب حضانت از او و اعطای حضانت به طرف دیگر خواهد کرد در هر صورت در این موارد دادگاه باید اصل را بر رعایت مصلحت و غبطه فرزند گذاشته و در این راستا اقدام به اتخاذ تصمیم نمایند.
نفقه فرزند در هر صورت بر عهده پدر و در صورت فوت یا عدم توانایی مرد برعهده جد پدری و اگر پدر و جد پدری فوت شده و یا معسر باشند ، نفقه فرزند برعهده مادر است.
دعوای استرداد هدایا و مطالبه خسارت ناشی از برهم زدن نامزدی:
نامزدی ، وعده ی قرار داد نکاح است که بین طرفین ایجاد رابطه زوجیت نکرده و الزامی برای آن ها نسبت به انعقاد عقد نکاح ایجاد نمی کند .
به دلیل عدم ایجاد التزام بین نامزد ها ، نمی توان به صرف بر هم زدن نامزدی مطالبه خسارت کرد اما در صورت اغفال و تدلیس و.. می توان تقاضای جبران خسارت نمود .
در دوران نامزدی ممکن است طرفین به منظور انعقاد عقد نکاح ، به یکدیگر یا والدین هم ، هدایایی تقدیم کنند ؛ ماهیت این نوع هدایا در واقع هبه منجز همراه با شرط فاسخ است. به این معنا که اگر نامزدی بر هم خورد ، فرد نمی تواند هدایایی را که داده است را استرداد کند . همه ی هدایا را نمی توان استرداد کرد . تنها آن هایی را که عادتا باقی می مانند را میتوان مطالبه کرد . اگر این هدایا بدون تعدی و تفریط تلف شده باشد ، دیگر دعوای استرداد آن ها مسموع نخواهد بود و اگر با تعدی و تفریط تلف شده باشد، می توان مثل آن ، در صورت مثلی بودن و قیمت آن در صورت قیمی بودن را مطلبه کرد . فلذا اگر یکی از نامزد ها برای طرف دیگر به طور مثال شکلاتی خریده باشد ، با توجه به ان که این هدیه عادتا مصرف می شود ، در صورت بر هم خوردن نامزدی نمی توان آن را استرداد کرده و یا مثل یا قیمت آن را مطالبه کرد .البته که توضیحات مال قیمی و مال مثلی در قانون مدنی اورده شده است اما شایان به ذکر است که میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر توضیحات سایت دادیار راهم مطالعه نمایید زیرا که کمک شایانی به شما عزیزان در حل مشکلاتتان مینماید.

دعوای الزام به تمکین:
تمکین در رابطه زناشویی از وظایف زوجه محسوب می شود و عدم تمکین زن ، موجب نشوز زن شده و مرد می تواند به استناد این نشوز از پرداخت نفقه به زوجه خود امتناع کند .
در صورت عدم تمکین زن مرد میتواند از دادگاه الزام زن را به تمکین خواستار شود و در صورت عدم الزام زن مرد می تواند از محکمه تقاضای گواهی امکان ازدواج مجدد را داشته باشد.
رسیدگی به تمامی این دعاوی در صلاحیت دادگاه خانواده است و در صورتی که هر یک از اصحاب دعوا وکیلی متخصص در امور حقوقی و خانوادگی داشته باشد ، می تواند در پرونده به موفقیت بیشتری دست یابد البته در بحث اصحاب دعوا بهتر است تمامی جنبه های این امر بررسی گردد برای مثال بحث فوت اصحاب دعوا یک بحث مهم و گسترده در حقوق کشور عزیز ما ایران است.