وکیل خانواده در اهواز کیست
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در اهواز و مشاور حقوقی
وکیل پایه یک خانواده در اهواز:
سیستم حقوقی ایران مانند سیستم های حقوقی دیگری که در کشورهای دیگر وجود دارد به صورتی است که برای فرایند رسیدگی به پرونده های خانواده دادگاه اختصاصی تشکیل گردیده که مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده ها می باشد.البته شایان به ذکر است که برای حل مشکلات خود میتوانید با یک وکیل با بجربه مشورت کنید و از ان مشاوره بگیرید. پیشنهاد میشود که به سایت دادیار مراجعه کرده و با وکیل در شیراز اشنا شوید زیرا که از تجربه و تخصص بالا یی برخوردار هستند.
در دادگاه خانواده متشکل از قاضی هایی است که سواد حقوقی خانواده دارند و متخصصانی در زمینه حقوق خانواده می باشند که به صورت دقیق موضوعات و پرونده ها را مد نظر خود قرار میدهند در دادگاه های خانواده ای که در ایران وجود دارد قاضی خانواده مشاوره ای در کنار خود دارد که عمدتاً خانم ها می باشند و جزء الزاماتی است که قاضی دادگاه خانواده باید مرد باشد فرایند رسیدگی در دادگاههای خانواده مطابق قانون آیین دادرسی مدنی می باشد و دادگاه خانواده عضو دادگاه های حقوقی می باشد.
دز سال 1391 قانونی در ایران تصویب شد برای حمایت از بنیاد خانواده که برای رسیدگی به پرونده های خانواده مرجع صالح دادگاه خانواده می باشد
در دادگاه های خانواده موارد و موضوعات متنوعی بررسی می شود که در ادامه به انها می پردازیم.

عزل ولی قهری:
هنگامی که شخصی متولد می شود ولی قهری وی پدر او می باشد و اگر پدر حقیقی او فوت نماید ولی قهری پدر بزرگ او و جد پدری او است علت اینکه ولی قهری را اینگونه نامگذاری کردهاند این است که نیاز به تشریفات و عزل و نصب توسط مقام قضایی ندارد بلکه هر شخص هنگام متولد شدن خود به خود ولی قهری وی پدر او است اگر کودکی نسبت به عدم صلاحیت ولی قهری خود دادخواستی به دادگاه ارائه نماید دادگاه با بررسی کردن شرایط و ادله موجود در صورت صلاح بودن و درست بودن ادعای کودک می تواند حکم به عزل ولی قهری دهد
اثبات و نفی نسب :
وکیل ارث در شیراز:میگوید:اگر شخصی ادعا کند که با دیگری نسبت فامیلی دارد باید برای ادعای خود دادخواستی را مبنی بر اثبات نسب فامیلی به دادگاه خانواده ارائه نماید در صورتی که نسب فامیلی وی درست ادعا شده باشد وی جز نسب شخص مورد نظر می گردد و از او ارث میبرد.
اما اگر شخصی نسب خود را نفی کند مثلاً شخصی ادعا نماید که فرزند پدر خود نیست باید دادخواستی مبنی بر نفی نسب به دادگاه ارائه نماید و در صورتی که نسبت او نفی گردد نام او از شناسنامه فردی که به اسم پدر او بوده است پاک میگردد و برای پیدا کردن پدر واقعی خود دادخواست دیگری تنظیم نماید نفی و اثبات نسب از مواردی که در دادگاههای خانواده مورد بحث و بررسی است همین مورد می باشد.
نصب و عزل قیم:
اگر شخصی ولی قهری نداشته باشد و هنوز به رشد کامل نرسیده باشد اما دوره صغارت خود را گذرانده باشد نیازمند قیم می باشد دادگاه خانواده برای وی قیم نصب می نماید تا اعمال اداری و اعمال مالی وی را مدیریت نماید، قیم وی باید از نزدیکان وی باشد اگر شخصی که برای وی قیم از طرف دادگاه خانواده وضع شده است نسبت به صلاحیت وی اعتراض داشته باشد باید اعتراض خود را در طی یک دادخواستی به دادگاه خانواده اعلام نماید و اگر دادگاه تشخیص داد که وی دارای صلاحیت نبوده است وی را از قیم بودن رد می نماید یا برای او امین مشخص میکند.
امور راجع به غائب مفقود الاثر (موت فرضی):
اگر شخصی برای مدت طولانی از محل اقامت خود غایب شود و خبری از او دریافت نگردد وارثین او می توانند برای اینکه اموال وی از تلف و خراب شدن جلوگیری کرد باشند دادخواستی مبنی بر فوت فرضی شخص تنظیم نمایند که بعد از سه بار انتشار خبر غایب بودن وی در جراید کثیرالانتشار و عدم اطلاع از وی خبر فوت فرضی توسط دادگاه خانواده اعلام میگردد و وارثین می توانند اموال وی را تقسیم نمایند منظور از فوت فرضی یعنی اینکه فرض می شود که شخص به علت مرگ غایب شده است و خبری از او در میان نیست.

رفع ممنوع الخروجی:
دیده شده است که اولیا فرزندان خود را ممنوع الخروج کردند و برای اینکه ممنوع الخروجی فرزندان رفع گردد نیازمند این است که یکی از والدین به دادگاه مراجعه کند و دادخواستی مبنی بر رفع ممنوع الخروجی فرزند خود تقدیم نماید و بعد از اینکه حکم ممنوع الخروجی رفع گردید حکم ممنوع الخروجی منقضی می گردد.
دادخواست ممنوع الخروج کردن فرزندان:
وکیل خانواده در شیراز این نکه را میگوید که پدر هر زمانی که بخواهد میتواند فرزندان زیر ۱۸ سال خود را برای منع خروج از کشور ممنوع الخروج نماید و نیاز به ارائه هیچ گونه دادخواست و ادلهای به دادگاه ندارد بلکه با مراجعه کردن به اداره گذرنامه فرزندان خود را ممنوع الخروج مینماید اما مادر برای ممنوع الخروج کردن فرزندان باید به دادگاه رجوع نماید و تشریفات خاصی را پشت سر بگذارد و اینکه دادگاه تشخیص بر صلاح بودن ممنوع الخروج کردن فرزندان کند حکم به ممنوع الخروجی وی می دهند اگر ممنوع الخروج کردن نیازمند فوریت باشد دادگاه باید بهسرعت به رسیدگی این مورد بپردازید.البته شایان به ذکر است که خروج غیر قانونی از کشور مجازاتی اعم از حبس را شامل میشود که پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که مقاله ایی تحت همین عنوان را در سایت خودتان یعنی دادیار مطالعه کنید.
الزام به تمکین توسط زوجه و اثبات ناشزه بودن وی: الزام به تمکین توسط زوجه و اثبات ناشزه بودن او.
تمکین یعنی چه تمکین به دو دسته تقسیم می شود:
1-تمکین عام:
تمکین عام : یعنی اینکه زوجه از همسر خود اطاعت نماید و در مسکنی که وی فراهم آورده سکونت نماید و از همسر خود اطاعت پذیری داشته باشد که از مصادیقی است ک در صورت عدم اطلاعات از همسر کرد میتواند وی را طلاق دهد.
2-تمکین خاص:
تمکین خاص : به رابطه جنسی و رابطه زناشویی بین زن و مرد گفته می شود در صورتی که زوجه از تمکین عام و خاص در برابر همسر خود امتناع ورزد به حکم داده می شود..
نامزدی و خسارت های ناشی از به هم خوردن نامزدی:
خسارتهای ناشی از بهم خوردن نامزدی نامزدی به زمانی گفته می شود که عقد صورت گرفته باشد و هنوز عروسی شکل نگرفته بود اما در قانون چیزی با عنوان نامزدی به نحوی که در عرف وجود دارد موجود نیست بلکه در قانون نامزدی اینگونه تعبیر میشود که دو طرف برای آشنایی با همدیگر قبل از عقد رابطه احساسی دارند و در این مدت هیچ رابطه زوجیت بین آنها جاری نیست و هیچ تعهدی نسبت به یکدیگر ندارد
ارتباط طلاق وتمکین چیست؟ آیاعدم تمکین از جهات طلاق است؟ در این مورد میتوانید با وکیل طلاق در بندرعباس یا وکیل طلاق در شیراز مشورت کنید.
در مدت زمانی که طرفین در دوره نامزدی می باشند ممکن است هدایایی به یکدیگر داده باشند که تمامی این هدایا در حکم همیشه می باشد و قابل استرداد است.
مطالبه و استرداد جهیزیه:
از دعاوی که در دادگاه های خانواده مطرح می گردد استرداد جهیزیه و مطالبه جهیزیه توسط زوجه میباشد
زوجه هر زمان که بخواهد می تواند جهیزیه های خود را استرداد نماید چه قبل از طلاق بچه بعد از طلاق زیرو جهیزیه اموالی است که زوجه برای زندگی مشترک به خانه همسر خود برده است اما اموالی که توسط زوجین به صورت مشترک خریداری شده است را زوج نمیتواند استرداد نماید.
منکر شدن وجود رابطه عقد نکاحیه:
وکیل طلاق در اصفهان در این باره توضیح میدهد:اگر یکی از طرفین عقد نکاح منکر وجود رابطه زوجیت بین آنها باشد دادخواستی مبنی بر عدم وجود رابطه زوجیت بین خود و همسر خود به دادگاه تقدیم می نماید و مرجع رسیدگی به این پرونده دادگاه خانواده می باشد و در صورتی که دادگاه تشخیص دهد که رابطه نکاحی بین طرفین وجود ندارد یا به دلایل مختلفی رابطه نکاحی آنها منحل گردیده است حکم منحل شدن عقد نکاح می دهد.
تهیه مسکن مستقل برای زوجین:
اگر زن و مرد با هم توافق کنند که در کنار هم بودن و در یک خانه زندگی کردن باعث ضرر جانی برای هر کدام از آنها می شود باید در خواست مسکن مستقل از یکدیگر را از دادگاه بخواهند و دادگاه در صورتی که تشخیص در زوجین با در کنار هم بودن باعث ضرر رسیدن به آنها می شود حکم مسکن مستقل می دهد و هر چند که زوجین در کنار هم زندگی نمی کنند اما نفقه زن بر مرد واجب است و عدم زندگی زن در کنار مرد مصداق نشوز نیست.
یکی از مواردی که در حقوق خانواده مورد بحث و بررسی قرار میگیرد حضانت فرزندان مشترک بین زوجین است مطابق قانون مدنی ایران حضانت فرزندان مشترک تا ۷ سالگی برعهده مادر و بعد از هفت سالگی تا زمان رسیدن به بلوغ بر عهده پدر می باشد
در صورتی که دادگاه حضانت فرزندان مشترک را به یکی از زوجین بدهد برای ملاقات فرزندان توسط زوج دیگر طرفیت باید با یکدیگر توافق نمایند و روز مشخصی را مقرر کنند که در آن روز پدر یا مادر فرزند خود را ملاقات کند این ملاقات کردن فقط اختصاص به پدر مادر دارد و نزدیکان دیگر هیچ گونه حقی برای ملاقات فرزندان مشترک ندارند.
مگر اینکه فرزندان رضایت به دیدن شخص مورد نظر داشته باشند، حتی جد پدری و جد مادری نمیتواند فرزندان مشترک را ملاقات نماید نکته ای که بسیار حائز اهمیت در حضانت فرزندان میباشد این است که فرزندان پسر تا سن ۱۵ سالگی و فرزندان دختر تا سن ۹ سالگی خودشان می توانند نسبت به زندگی در کنار چه شخصی تصمیم بگیرند مثلا انها در پیش مادر زندگی نمایند یا در پیش پدر این قانون امروزه در حال اجرا شدن می باشد.
اگر یکی از زوجین ادعا نمایند که شخصی که اظهارات فرزندان را بر عهده دارد دارای صلاحیت نمی باشد دادگاه با بررسی کردن تمامی شواهد و قرائن اگر صلاحیت شخص را احراز نماید حضانت فرزند از وی سلب می گردد و به شخص دیگری منتقل میشود که آن شخص پدر یا مادر باشد مثلا اگر حضانت از مادر سلب شود به پدر داده میشود.
وکیل حضانت در اصفهان نوشته است که :اگر شخصی که حضانت فرزندان را برعهده دارد به کاری اشتغال داشته باشد که خارج از شان و منزلت فرزندان باشد و باعث به گمراهی کشیده شدن آنان شود.
میتواند عدم صلاحیت وی را از دادگاه خانواده درخواست نماید مثلاً اگر حضانت فرزندان بر عهده پدر باشد و پدر اشتغال به فروش مواد مخدر (وکیل مواد مخدر در شیراز)داشته باشد.برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میشود به سایت دادیار مراجعه نمایید و به حل مشکلات خود بپردازید.
نفقه و هزینههای زندگی زوجه یکی از الزاماتی است که همواره بر زوج ثابت گردیده است و در صورتی که زوج نفقه همسر خود را قطع نماید و این عدم پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه متوالی باشد زوجه میتواند با استناد بر عدم الزام به پرداخت نفقه حق طلاق را بر خود ثابت نماید و از همسر خود طلاق بگیرد نفقه مصادیق متفاوتی دارد که به شرح زیر است.
مثلاً هزینه خوراک و پوشاک هزینه مسکن هزینه بیماری و هزینه دارو البته مواردی مانند عمل جراحی زیبایی بینی و صورت سفرهای غیر ضروری و کلاس های آموزشی غیر ضروری از مصادیق نفقه نمی باشد یکی از مواردی که باعث شده به بانوان ظلم گردد بحث نفقه است که سالیان سال است ثابت باقی مانده و مقدار آن افزایش پیدا نکرده است و همین باعث شده که بسیاری از زوجین تمایل به دریافت نفقه زوجه خود نداشته باشد نفقه مطابق شان و منزلت زوجه تعیین می گردد مثلاً ممکن است زوجه ای سه میلیون نفقه بگیرد و زوجهای پانصد هزار نفقه شامل حال او گردد.
نفقه اقارب و خویشاوندان یکی از مصادیق:
آن نفقه فرزندان بر عهده پدر می باشد که پدر ملزم است نفقه فرزندان خود را بپردازد تفاوت بین نفقه فرزندان و نفقه زوجه وجود دارد در نفقه زوجه شان و منزلت و جایگاه اجتماعی زوجه مد نظر می باشد اما در نفقه عوارض با توجه به بررسی وضعیت مالی شخص نفقه پرداخت می گردد نفقه زوجین صرفاً به خود زوجه تعلق میگیرد اما نفقه عوارض فقط به فرزندان تعلق نمی گیرد بلکه به پدر مادر خاله عمه عمو تعلق می گیرد.
در ضمن عقد نکاحیه طرفین میتواند هر شرط مشروعی را که بخواهند بیاورند و ضمانت اجرایی را هم برای حسن اجرای آن در نظر گیرند که در صورت عدم اجرای تعهد از ضمانت اجرا استفاده نمایند اگر در ضمن عقد نکاحیه شرطی ذکر گردیده باشد که شخص آنرا انجام ندهد حق طلاق برای زوج فراهم می آورد.
با توجه به شرایطی که در ضمن عقد میشود قید شود محدودیت های را که در عقد نکاحیه وجود دارد میتوان با شروط ضمن عقد جبران نمود.
مثلا هر چند شرط شده است که محل اقامت زوجه باید محل اقامت زوج باشد اما با امکانی که در شروط ضمن عقد میشود منعقد کرد میتوان این را شرط کرد که محل اقامت زوجه باشد.
یا مثلا حق طلاق ازآن مرد می باشد اما میتوان برخلاف آنرا شرط نمود که مثلا حق زن باشد و زن وکالت در طلاق دارد.
یا اینکه اگر مرد راضی نباشد که همسرش شغلی را انجام دهد میتواند وی را از اشتغال ساقط نماید اما با توجه با شروط ضمن عقد میتوان این حق را از مرد گرفت و زن به هر شغلی که میخواهد مشغول شود.

ازدواج مجدد زوج قانون گذشته به نحوی بوده که هر زمانی که مرد اراده میکرده میتوانسته همسر مجدد اختیار نماید اما مطابق قانون جدید برای حمایت از بنیاد خانواده مرد باید از زن همسر خود برای ازدواج مجدد را داشته باشد یا این که همسر وی نتواند تمکین خاص را به نحو صحیح انجام ندهد مرد با حکم ازدواج مجدد توسط دادگاه میتواند به ازدواج مجدد تن دهد و همسر جدید اختیار کند
که یکی از مبتلا به ترین موضوعاتی که در حقوق خانواده مطرح هست ازدواج مجدد مرد می باشد که دارای شرایط خاصی می باشد فسخ عقد نکاحی با خیارات.
یکی از مواردی که میتوان با استناد بر آن عقد نکاح را فسخ کرد خیارات می باشد.
خیاراتی که در عقد نکاحیه ای وضع شده است محدود می باشد و مانند عقود دیگر نیست سه خیار بیشتر در عقد نکاح جای ندارد.
خیار تدلیس یعنی اگر شخصی در عقد نکاح به نحوی خود را آرایش نماید که زن یا مرد شیفته وی شود و دارای آن ویژگی و خصلت نباشد مثلاً اگر مرد کچل باشد و موی مصنوعی بگذارد و زوجه فکر کند که وی دارای مو می باشد اما بعداً مشخص شود که شخص بدون مو بوده است میتواند با استناد به خیار تدلیس عقد نکاح را فسخ نماید همچنین اگر زوجه دارای خصلت و ویژگی نباشد اما با تدلیس و آرایش آن ویژگی را در خود به وجود آورد بعد از مشخص شدن عدم وجود این ویژگی میتواند زوج با استناد بر خیار تدلیس عقد نکاحی را بر هم زند و منحل کند.
خیار عیب:
اگر زوج و زوجه دارای ایراد می باشد و مشکلی در وجود آنها وجود داشته باشد اما طرف مقابل خود را از این عیب مطلع نکند بعد از مشخص شدن عیب و ایراد می تواند با استناد بر خیار عیب رابطه نکاح را منحل نماید.
خیار تخلف از شرط است اگر شرطی در زمان عقد دائم شرط شده باشد و زوج یا زوجه از انجام خیار امتناع ورزد با استناد بر خیار تخلف از شرط میتوان عقد نکاحی را منحل ساخت.
با وضع کردن خیارات میتوان عقد نکاح را پایان داد هنگامی که عقد نکاحیه فسخ می گردد نسبت به طلاق مزیت هایی را دارا می باشد در فسخ نکاح دائم هیچ نیازی به تشریفات و عقود خاص و جاری کردن صیغه نیست اما در طلاق نیازمند تشریفات و حضور دو نفر عادل و خواندن صیغه طلاق می باشد و برای اینکه در زمان هایی که طلاق جاری نمی شود.
مانند در زمان عادت ماهیانه و نفاس در فسخ رابطه نکاحی این موضوع امکان پذیر است برای فسخ رابطه نکاحی نیازی به تنظیم دادخواست و و تقدیم آن به دادگاه ندارد بلکه صرفاً حضور در دفتر اسناد رسمی برای ثبت منحل شدن نکاح کفایت می کند.
اما در طلاق نیازمند ارائه دادخواست به دادگاه و رعایت کردن تشریفات خاص و رسیدگیهای قضایی می باشد حق فسخ در رابطه نکاحیه هم برای زن و هم برای مرد و از گردیده است بر خلاف طلاق که فقط حقوقی برای مرد می باشد و در شرایط خاص برای زن هم حق طلاق به وجود می آید.
مطالبه مهریه در فسخ عقد و طلاق بسیار متفاوت است اگر شخصی سه بار زن خود را طلاق دهد آن زن بر وی حرام می گردد اما در انحلال رابطه نکاحیه و فسخ آن به هر تعداد که باشد باعث حرام شدن زن میگردد.
مواردی وجود دارد که شوهر امکان برقراری رابطه جنسی با همسر خود را ندارد”:
عنن عدم توانایی برقراری رابطه جنسی با همسر خود
حضا (علامتی که نشانگر وجود زوج بودن در مرد را باید باشد وجود ندارد)
آلت تناسلی مرد به هر نحوی منقطع گردیده باشد
اگر شرایط زیر در زن وجود داشته باشد زوج می توند با استناد بر ان رابطه نکاحیه را پایان دهد:
الف) قرن
ب)جذام
ج) برص
د) افضا
ه) زمین گیری ه
ک) نابینایی چشمان همسر
گ) جنون
نکاتی در رابطه فسخ نکاح وجود دارد که به بررسی آنها می پردازیم:
اگر زوج یا زوجه دچار جنون ادواری یا مستمر شده باشند با استناد بر آن میتوان رابطه نکاحیه را من فسخ کرد اگر جنون بعد از اینکه رابطه نکاحی صورت گرفته به وجود آید حقی برای فسخ نکاح وجود ندارد.
اگر زوجه نسبت به عیب های که در طرف خود وجود داشته از اطلاع کامل داشته باشد نمیتواند با استناد بر آن یعنی استناد بر خیار عیب رابطه نکاحی را پایان دهد مثلا اگر زوج آگاه بوده ک همسر خود داری بیماری خاصی می باشد نمیتواند با استناد آن رابطه نکاحی با همسر خود را فسخ کند.

رابطه نکاحی با هر لفظ امکان پذیر است:
یعنی برای اینکه رابطه نکاحیه فسخ گردد نیاز به تشریفات خاص ندارد بلکه هر لفظی که معنای فسخ نکاح را بدهد برای فسخ کافی است.
اگر بعد از رابطه جنسی زوج بخواهد زوجه را طلاق بدهد زن مستحق مهریه کامل است اما در زمانی که رابطه جنسی محقق نشده باشد زوجه نمی تواند تمامی مهریه را دارا شود بلکه نصف مهریه را مستحق می گردد در مورد استحقاق زوجه نسبت به مهریه در مراحل مختلف میتوانید با وکیل مهریه در شیراز مشورت نمایید.
نکاتی در رابطه فسخ نکاح وجود دارد که به بررسی آنها می پردازیم.
اگر زوج یا زوجه دچار جنون ادواری یا مستمر شده باشند با استناد بر آن میتوان رابطه نکاحیه را من فسخ کرد اگر جنون بعد از اینکه رابطه نکاحی صورت گرفته به وجود آید حقی برای فسخ نکاح وجود ندارد.
اگر زوجه نسبت به عیب های که در طرف خود وجود داشته از اطلاع کامل داشته باشد نمیتواند با استناد بر آن یعنی استناد بر خیار عیب رابطه نکاحی را پایان دهد مثلا اگر زوج آگاه بوده ک همسر خود داری بیماری خاصی می باشد نمیتواند با استناد آن رابطه نکاحی با همسر خود را فسخ کند.
رابطه نکاحی با هر لفظ امکان پذیر است.
اگر بعد از رابطه جنسی زوج بخواهد طلاق بگیرد مهریه کامل است اما در زمانی که حق هفت برای وصل شده است نمی تواند تمامی مهریه را دارا شود بلکه نصف مهریه.
حضانت و ملاقات فرزندان مشترک
یکی از موضوعات دعاوی خانوادگی دعوای حضانت و ملاقات برای پدر و مادر می . بر این اساس این حق را از بعد تکلیفی هم میتوان نگریست. حضانت به مفهوم نگهداری و مراقبت از فرزند پسر و دختر می باشد. حضانت دختر و پسر تا پایان سن ۷ سالگی با مادر و بعد از آن تا سن بلوغ با پدر می باشد. هنگامی که یکی از زن و شوهر حضانت فرزند را به عهده میگیرد ، آن طرف دیگر با موافقت یا رای دادگاه خانواده امکان ملاقات فرزند را نخواهد داشت. جد پدری و نزدیکان او هم بر خلاف آن چه در تصاویر شبکه ها نشان داده می شود در هیچ فرضی حق حضانت و ملاقات ندارند. جز این که خود طفل یا ذی حق، حضانت را مطالبه کند.
اگر یکی از پدر و مادر فوت کند حضانت بر عهده ی دیگری خواهد بود. آن چه از قانون می توان دریافت آن است که بعد از ۱۵ سال تمام برای پسر و ۹ سال تمام برای فرزند دختر و بعد از آن با خارج شدن فرد از سن بلوغ خود شخص می تواند تصمیم گیری کند که در نزد چه کسی زندگی نماید و قادر است حتی هیچکس پدر و مادر را بر نگزیند.