وکیل ترک نفقه در اصفهان و نکات مهم آن

وب سایت حقوقی دادیار

وکیل در اصفهان  و مشاور حقوقی در اصفهان

(0917-439-37-54)

مقدمه ترک نفقه

زمانی که زن و مردی با یکدیگر پیمان ازدواج می بندند ، در واقع بین آنان رابطه زوجیت برقرار می شود  . این رابطه زوجیت ،  دارای آثار خاص خود است .

با انعقاد عقد نکاح بین زوج و زوجه حقوق و تکالیفی برای هر یک ایجاد می شود که در قانون امور حسبی  ، قانون مدنی و قانون حمایت خانواده مصوب  ۱۳۹۱، به  این حقوق و تکالیف و ضمانت اجرای آن ها اشاره شده است .

در این مقاله  قصد داریم به طور مختصر به این حقوق و تکالیف پرداخته و پس از آن به طور خاص در خصوص نفقه ، نکاتی را مطرح کنیم .

وکیل ترک نفقه در اصفهان
وکیل ترک نفقه در اصفهان

حقوق  و تکالیف زوج و زوجین نسبت به یکدیگر

وکیل مهریه در شیراز در این باره توضیح میدهد:زوجین باید نسبت به یکدیگر حسن معاشرت داشته و در راستای استحکام روابط خانوادگی خود بکوشند در  این خصوص قانون مدنی و فقه اسلامی بسیار تاکید کرده اند .

با انعقاد  عقد نکاح ، زوجه ملزم به تمکین از همسر خود  است و در صورتی که از این وظیفه خود امتناع کند ، به اصطلاح به وی ناشزه می گویند و در حالت نشوز زن اصولا حقی بر اخذ  نفقه نخواهد داشت .

با انعقاد عقد نکاح ، زوجه مستحق  مهریه تعیین شده یا مهرالمثل در صورت عدم تعیین مهریه و وقوع نزدیکی بین زوجین ، خواهد بود . در صورتی که مهریه به صورت عند المطالبه تعیین شده باشد ، با مطالبه زن ، مرد ملزم به پرداخت مهریه خواهد شد و تا زمانی که مهریه پرداخت نشده باشد ، زن حق دارد از تمکین  خودداری کرده و حق حبس خود را در این خصوص اعمال نماید .

هر یک از زن و شوهر موظف هستند هر آنچه که برای استحکام و بقای نهاد خانواده لازم است را انجام داده و این امر از جمله وظایف زوجین محسوب می شود .

در عقد نکاح دائم ، زن و مرد از یکدیگر ارث میبرند و محروم کردن هر یک از این حق ، نامشروع بوده و باطل است .

در عقد نکاح موقت ، بین زوجین رابطه توارث برقرار نمی شود  و درج شرط ارث بردن در این عقد ، خلاف قوانین آمره ارث بوده فلذا  نامشروع و باطل است .برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با وکیل ارث در شیراز مشورت کرده و در صورت لزوم از ان مشاوره بگیرید. لازم به ذکر است شما عزیزان میتوانید برای حل مشکلات خود به سایت دادیار مراجعه نمایید.

در عقد نکاح موقت لزوماً باید مهریه تعیین شود و در صورتی که مهریه را تعیین نکنند ، موجب  بطلان عقد  است زیرا مهریه در این نوع عقد ، یکی از ارکان اساسی نکاح محسوب می شود  .

وکیل ترک نفقه در اصفهان
وکیل ترک نفقه در اصفهان

نفقه جیست؟

از جمله تکالیفی که با انعقاد عقد نکاح دائم برعهده مرد  قرار می گیرد ، پرداخت نفقه به زوجه است .

نفقه در واقع هر چیزی است که زن در زندگی بدان نیاز دارد ؛ اعم از مخارج خوراک پوشاک ، مسکن مناسب ، هزینه درمان و مسائل بهداشتی است .در ابتدا با مفهوم نفقه اشنا شدیم برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل در شیراز از جمله وکیل ترک نفقه مشورت نمایید.

میزان نفقه متناسب با نیاز و شئونات زوجه است و در این خصوص توانایی مالی مرد در نظر گرفته نخواهد شد  و مرد در هر صورت ملزم به پرداخت نفقه و تامین نیازهای همسر خود خواهد بود . مگر آن که زوجه از تمکین در برابر مرد ، خودداری کند که در این صورت مرد می تواند از پرداخت نفقه خودداری کند . مگر آن که زن با اعمال حق حبس خود از تمکین امتناع کرده باشد که در این صورت مرد همچنان ملزم به پرداخت نفقه خواهد بود .

نفقه اقارب

وکیل طلاق در بندرعباس توضیح میدهد:نفقه تنها اختصاص به زوجه ندارد . بلکه پدر ملزم به تأدیه نفقه به فرزندان خود نیز می باشد و همچنین طبق قانون مدنی ، در صورت نیاز مالی اقارب در خط عمودی و استطاعت مالی پرداخت کننده نفقه ، وی  ملزم به تادیه نفقه خواهد بود .

به طور مثال فرزند ، در صورتی که پدر و مادر او احتیاج مالی داشته باشند و فرزند از توانایی مالی برخوردار باشد ، قانون گذار فرزند را در این خصوص به پرداخت نفقه به پدر و مادر نیازمند خود الزام کرده است .

در پرداخت نفقه اگر منفق ، دارای محدودیت در امور مالی خود باشد ، باید بگوییم که پرداخت نفقه به زوجه در اولویت است و پس از آن پرداخت نفقه  ی اقارب در خط عمودی نزولی نسبت به سایر اقارب دارای تقدم است . به طور مثال اگر فردی دارای پدر و مادر و همچنین فرزند و همسر باشد  ؛ در ابتدا باید نفقه همسر خود را بپردازد و پس از آن اگر نتواند نفقه همه اقارب را بدهد پرداخت نفقه به فرزند در اولویت قرار دارد .

پرداخت نفقه فرزند در ابتدا بر عهده پدر است و در صورتی که پدر فوت کرده باشد و یا توانایی مالی نداشته باشد ، پرداخت نفقه بر عهده ولی قهری یعنی جد پدری خواهد بود و پس از آن اگر جد پدری فوت کرده و یا استطاعت مالی نداشته باشد ، نفقه کودک را مادر باید بپردازد و اگر مادر هم توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد و یا فوت کرده باشد ، نفقه کودک بر عهده جد و جدات  مادری و همچنین جدات پدری است و در صورتی که تمامی آنها از استطاعت مالی برخوردار باشند ، پرداخت نفقه به طور مساوی بر عهده همه آنها قرار می گیرد .

ارتباط نفقه و طلاق در چیست؟ آیا عدم پرداخت نفقه دلیل طلاق است؟برای اطلاعات بیشتر بهتر است با وکیل طلاق در شیراز مشورت کنید.

نفقه ی فرزند

نفقه ی فرزندان با توجه به این که در قسمت نفقه ی اقارب بیان شده است  بستگان در یک مسیر عمودی نزولی قرار می گیرند که فرزندان را هم شامل می شود و واجب النفقه هستند. مقررات نفقه ی فرزندان از احکام نفقه ی اقارب پیروی می کند که مقررات آن تا اندازه ی زیادی با نفقه ی همسر فرق دارد. بنابراین شخص پدر وظیفه دارد در هر حال نفقه ی فرزندان را پرداخت کند. حتی پس از طلاق در شرایطی که حضانت آن ها بر اساس رای دادگاه به مادر آن ها سپرده شده باشد. در شرایطی که ترک انفاق به فرزندان انجام شود این امکان وجود دارد که از ضمانت اجرایی که برای آن تعیین شده استفاده شود و پدر را موظف به پرداخت نفقه کند.

نکته‌ای که در این جا پرسشی را به ذهن متبادر می‌کند آن است که آیا پدر به صورت دائمی وظیفه ی پرداخت نفقه ی فرزندان را دارد یا مدت زمان معینی برای برای آن تشخیص داده شده است و آیا نفقه  ی فرزند دختر با پسر فرق دارد یا خیر؟ در جواب به این پرسش باید اشاره داشت که پدر برای فرزند پسر تا وقتی که شغل مناسبی را بیابد و قادر باشد هزینه های زندگی اش را پرداخت کند و برای فرزند دختر تا هنگامی که متاهل شود وظیفه دارد که نفقه را پرداخت کند.

به علاوه در شرایطی که پسر از شغل بیکار شود یا دختر طلاق بگیرد و قدرت تامین نخستین نیازهای زندگی مانند خوراک و پوشاک و مسکن را دارا نباشد پدر بر اساس قانون باید با توجه به مقررات نفقه ی اقارب به آن ها نفقه بپردازد. در مورد نفقه ی پسر و دختر هم باید اشاره داشت که فرقی بین آن ها وجود ندارد و در این خصوص معیار بر اساس قانون در نظر گرفته می‌شود و حد عرفی به منظور امرار معاش و توانایی مالی پدر مد نظر قرار می گیرد.

وکیل ترک نفقه در اصفهان
وکیل ترک نفقه در اصفهان

ضمانت اجرای تادیه نفقه

نفقه زوجه از جمله طلب های ممتاز بوده و نسبت به سایر بستانکاران دارای حق تقدم است .

نفقه گذشته و آینده زوجه قابل مطالبه خواهد بود و زوجه می تواند برای مطالبه نفقه گذشته خود در دادگاه صالح دادخواست دهد اما نفقه گذشته اقارب قابل مطالبه نیست و تنها می توانند نفقه آینده خود را مطالبه کنند . اگرچه که عدم پرداخت نفقه به اقارب نیازمند ، امری مذموم و ناشایست است اما در قانون برای آن ضمانت اجرایی مشخص نشده است.

مرجع قضایی صالح برای مطالبه مهریه طبق قانون حمایت خانواده دادگاه خانواده می باشد . البته با توجه به قانون شورای حل اختلاف که در سال ۱۳۹۴ تصویب شده است ، میزان نفقه تا ۲۰ میلیون تومان در صورتی که مال منقول باشد ، در صلاحیت شورای حل اختلاف خواهد بود . با توجه به قانون حمایت خانواده ، زوجه می تواند دادخواست الزام به تادیه  نفقه را هم در محل اقامت خود مطرح کند و یا در محل اقامت زوج و در این خصوص دارای حق انتخاب خواهد بود .

با توجه به این امر که پرداخته نفقه ، از مسائل مربوط به نظم عمومی است ، طرفین نمی توانند با یکدیگر تراضی نموده و حق نفقه را اسقاط کنند و یا آن را به مقداری کم کنند که در واقع نتوان با آن ، نیازها را برطرف نمود و هرگونه توافق خلاف این امر مخالف نظم عمومی جامعه بوده فلذا باطل و بلااثر است و دادگاه به آن توجه نمی کند و همچنین اگر نرخ تورم به  گونه‌ای افزایش پیدا کند که میزان نفقه پرداختی کافی  نباشد منفَق می تواند  از دادگاه بخواهد که در تعیین میزان نفقه نرخ تورم را در نظر گرفته و تعدیل  آن را درخواست نمایند .

وکیل طلاق در اصفهان میگوید:در صورتی که زوجه قصد  طلاق داشته باشد ، وکیل وی می ‌تواند با استناد به عدم تادیه ی  نفقه از جانب زوج و همچنین عدم امکان الزام مرد به پرداخت  نفقه و یا عدم توانایی زوج از انجام این تکلیف خود ، از دادگاه خواستار صدور حکم طلاق شود .

به این صورت که ابتدا در دادگاه خانواده ، دادخواست الزام به تادیه نفقه  را مطرح می کند و دادگاه در ابتدا زوج را ملزم به پرداخت نفقه خواهد کرد و اگر پرداخت نفقه از جانب زوج صورت نگیرد و الزام به این امر ممکن نگردد  ، وکیل می تواند از دادگاه درخواست صدور حکم طلاق را داشته باشد . در هر صورت شخص واجب النفقه در صورتی که فرد از پرداخت نفقه به او خودداری کند ، می ‌تواند از دادگاه ، خواستار  الزام او به پرداخت نفقه شود ،  همانطور که گفتیم مطالبه مال منقول تا میزان ۲۰ میلیون تومان در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد و بیش از آن برعهده دادگاه خانواده خواهد بود .

در صورتی که دعوای اصلی که در دادگاه مطرح است ، دعوای طلاق باشد ؛  دادگاه موظف است در ضمن صدور حکم نسبت به پرداخت نفقه نیز تعیین تکلیف نماید و از آنجا که امر نفقه مربوط به نظم عمومی بوده و دارای فوریت است ، خواهان می تواند نسبت به پرداخت نفقه قبل از صدور حکم از دادگاه ، خواستار صدور دستور موقت باشد و این امر بدون نیاز به پرداخت خسارت احتمالی و همچنین بدون نیاز به تایید رئیس حوزه قضایی صورت می گیرد .

وکیل ترک نفقه در اصفهان
وکیل ترک نفقه در اصفهان

با توجه به مقررات خاصی که در امور حقوقی و خانواده و بالاخص نفقه وجود دارد ،  پیشنهاد می شود اصحاب دعوا قبل از اقامه دعوا ،  حتماً با یک وکیل متخصص در امور حقوقی و خانواده مشورت کرده تا بتواند با سرعت بیشتری به مقصود خود نایل شوند و از اطاله دادرسی و متحمل شدن خسارات به خود ، پیش گیری نمایند .

به طور مثال ، در دعوای مطالبه نفقه ، وکیل زوج ، می تواند با استناد به استطاعت مالی مرد و اوضاع  و شرایط زندگی موکل خود با همسرش و سایر قرائن ، در دادگاه اثبات کند که موکل او ، نفقه را پرداخته است و از دادگاه صدور حکم به بی حقی خواهان را تقاضا کند و یا در صورتی که زوجه از تمکین امتناع کند ، وکیل مرد با تسلیم دادخواست الزام به تمکین تا پایان اولین جلسه دادرسی  ، دعوای متقابل در برابر خواهان اقامه کند .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *