وکیل پایه یک چک در بندر عباس

وب سایت حقوقی دادیار

وکیل در بندرعباس و مشاور حقوقی در بندرعباس

(0917-439-37-54)

قصد ما در این نوشته این است که شما  عزیران را با انواع چک و اطلاعات لازم برای استفاده کردن از چک آشنا کنیم.

همچنین شما مخاطبین چنانچه در مورد صدور چک و یا امور مرتبط به چک با مشکلی روبرو شدید میتوانید با سایت دادیار که به معرفی وکیل درشیراز و نیز به معرفی وکیل چک در شیراز و یا وکیل مواد مخدر در شیراز میپردازد به صورت بیست و چهار ساعته آنلاین و تلفنی در ارتباط باشید.

وکیل چک در بندر عباس
وکیل چک در بندر عباس

چک و انواع آن

چک نوعی نوشته می باشد که با در دست داشتن آن می توان پولی در بانک را برداشت و یا این که به فرد دیگری حواله کرد طبق قانون تجارت چک یک نوع سند تجاری به منظور استرداد و منتقل نمودن وجه می باشد شایان ذکر است که محال علیه چک بایستی حتماً بانک باشد و چک هایی که موسسات مالی و قرض الحسنه صادر می کنند شامل حمایت قانونی صادر شدن چک نمی شود.جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارث میتوانید با وکیل وصول ارث یا وکیل ارث در شیراز مشورت نمایید اما قابل  ذکر است که سایت دادیار کمک شایانی به شما کرده و به معرفی یک وکیل با تجربه در شیراز پرداخته است.

به عبارتی دیگر:

چک یک تکه برگه است که درآن تاریخ و ارزش مشخص شده ای قید شده است.معمولا از چک برای پرداخت و خرید آینده استفاده میکنند . کسی که به عنوان صاحب چک است بعد از از اینکه مبلغ مورد نظر را نوشت تاریخ نقد شدن آن را هم لحاظ میکند و بعد هم باید حتما آن را امضا کند. بعد در موقعی که تاریخ چک فرا رسید شخصی که چک برای او کشیده شده است باید به بانک رود و از طریق کارمندی که در بانک است مبلغی که درون چک است را از حساب صاحب چک در بیاورد و اخذ نماید.

بعضی چک ها جنبه کیفری دارند و به همین دلیل است که بسیاری از زندانیان و پرونده ها درباره جنبه جزایی چک است  اما این موضوع در عصر امروز فرق کرده و قانون گذار ازقوانین نوین تری برای چک استفاده میکند و روش قدیم را اجرا نمیکند به طور مثال اگر شخصی چک بی محل بکشد قانون گذار دستور میدهد تمام حساب های آن شخص زیر نظر گرفته شود و بصورت مسدود در آید که این اتفاق تا وقتی چک پاس نشود پایدار است که این راه حل خیلی مفید تر و به صرفه تر از روش قبل که زندان بود میباشد بطور نتیجه چک میتواند جنبه کیفری داشته باشد.

چک های صادر شده به وسیله صاحبان چک:

این چک ها امکان دارد به صورت عادی یا گواهی شده باشد چک عادی مرسوم ترین شکل چک بانکی می باشد که در آن مالک حساب از دارایی خود در بانک در وجه حامل یا در وجه یک شخص مورد نظر چک صادر می کند.

چک تایید شده یک فرق بارز با چک عادی دارد که در این مورد است که بانک چک پرداختن وجه آن را را تایید می نماید به بیان دیگر با این  چک شما این ضمانت را دارید که حتی اگر  در حساب صادر کننده چک پول نباشد بانک مبلغ مورد نظر را را پرداخت کند.

وکیل چک در بندر عباس
وکیل چک در بندر عباس

چک های صادر شده به وسیله بانک:

چک های بانکی دارای امنیت هستند این چک ها خود انواع مختلفی دارد:

چک رمزدار و بین بانکی:

به طور معمول چک بانکی با تقاضای صاحب حساب به وسیله بانک صادر می گردد قابل وصول به شکل وجه نقد نمی باشد مبلغ وجه به حساب بانکی فرد مورد نظر واریز می گردد صادر شدن این حالت از چک در وجه حامل صورت نمی گیرد و همچنین قابل منتقل نمودن به دیگران هم نمی باشد ولی پرداختن این چک حتمی و به طور قطعی می باشد و از این لحاظ شبیه چک تضمین شده می باشد.

چک بین بانکی که به چک رمز دار هم معروف است به وسیله بانک و با درخواست مشتری بر عهده ی بانک سایری است و باید توجه کرد این نوع چک با یک رمز صادر میشود یعنی به حالت نقدی پرداخت حاصل نمیشود بانک می آید مبلغ گفته شده را به حساب متقاضی میفرستد و بر این اساس غیر قابل انتقال به شخص سوم میباشد.

چک تضمین شده رمزدار:

پرداختن این چک توسط بانک ضمانت می شود و بانک آن را صادر می کند این حالت از چک فرقی با پول رایج ندارد و وصول آن هم به طور قطعی می باشد.

چک مسافرتی:

این حالت از چک ها  به وسیله بانک و در وجه شعب همان بانک و یا کارگزاران آن بانک صادر می گردد و از آن به منظور جایگزینی برای حمل نمودن پول نقد استفاده می شود چک مسافرتی نوعی چک  بانکی است  که همه شعبه های صادر کننده میتوانند به پرداخت آن بپردازند و همین قضیه است که موجب شده اشخاص به جای حمل کردن وجه نقد از چک مسافرتی کمک گیرند که این نوع چک کاملا قابل اطمینان میباشد.

راه های مطالبه چک

اگر چکی از سمت بانک گواهی عدم پرداخت بگیرد دارنده آن قادر است به منظور اخذ وجه و احقاق حقوق خود اقدام به مطرح نمودن شکایت کیفری کند برای این که بتواند این شکایت را طرح کند نخست باید مواعد شش ماهه را رعایت کرده باشد و در شش ماه از تاریخ صادر شدن چک برای وصول اقدام کرده باشد و ثانیاً باید از دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک شکایت کیفری خود را مطرح کند.

به غیر از این به منظور مطالبه چک میتوانید از راه دایره اجرای ثبت اقدام نمایید دارنده چک می تواند با رجوع به دایره اجرای ثبت به منظور صادر شدن اجرای علیه صادر کننده چک اقدام کند برای این کار بایستی امضای چک با امضای صادر کننده یکی باشد نیم عشر اجرایی از سمت دارنده چک پرداخت گردد صادر کننده چک اموالی داشته باشد که دارنده چک آنها را به اجرای ثبت معرفی نمایند و در آخر لاشه چک تحویل داده شود قابل توجه است که این راه برای علیه صادر کننده چک ممکن میباشد

روش دیگر برای مطالبه چک اقامه دعوای تجاری از راه تقدیم نمودن دادخواست است دست چک مثل سفته و برات در قانون تجارت جزو اسناد تجاری محسوب می شود به همین خاطر امکان اقامه دعوای تجاری ممکن است اما برای انجام این کار بایستی طی پانزده تا چهل و پنج روز  و یا چهار ماه  تاریخ صادر شدن چک گواهی عدم پرداخت اخذ شده باشد و طی یک تا دو سال  از تاریخ دریافت گواهی دادخواست داده شود

اقامه دعوای تجاری برخلاف دیگر راههای مطالبه چک علیه ظهرنویس هم  ممکن است و صادر شدن قرار تامین خواسته در آن بدون تودیع خسارات احتمالی انجام می شود در آخر یک روش دیگر به منظور مطالبه چک اقامه دعوای مدنی می باشد دارنده چک می تواند طرح دعوای مدنی کند و به دادگاههای عمومی حقوقی تقاضا دهد که البته از روش معمولا به عنوان آخرین روش استفاده می شود.

وکیل چک در بندر عباس
وکیل چک در بندر عباس

تفاوت چک حقوقی و چک کیفری

چک کیفری با مراجعه به دادسرا و تنظیم نمودن شکایت کیفری انجام می شود می‌توانیم از این راه وجه چک و خسارت را مطالبه کنیم در چک کیفری صادر کننده چک بلامحل متهم معرفی می گردد و چنانچه قادر نباشد وثیقه برای قرار تامین تحویل دهد زندانی می گردد علاوه بر این به جرم صادر شدن چک بلامحل امکان دارد که تا  دو سال حبس هم محکوم گردد.

باید بیان کرد که چک حقوقی مزیت های چک کیفری را ندارد و دارنده آن بایستی به دادگاه حقوقی مراجعه کنند و دادخواست بدهد و وجه چک و خسارات آن را تقاضا نمایند صادر کننده چک حقوقی هیچ وقت به حبس محکوم نمی شود به طور واقع مطالبه وجه چک کیفری ساده‌تر و سریعتر از چک حقوقی می باشد به این خاطر که وصول چک حقوقی دارای آیین دادرسی پیچیده ای می باشد طبق قانون در حالات ذیل چک صادر شده به صورت بلامحل میباشد و برای آن گواهی عدم پرداخت صادر می گردد.

چنانچه صادر کننده چک پس از صادر شدن آن همه یا قسمتی از وجه را از حساب بیرون کند.

اگر چک اشتباه صادر گردیده باشد و امضا نادرست باشد و یا این که قلم خوردگی داشته باشد.

در حالتی که در تاریخ صادر شدن چک موجودی کافی در حساب وجود نداشته باشد.

چنانچه صادر کننده بدون دلیل قانونی دستور عدم پرداخت صادر نمایند و از بانک درخواست کند که وجه را پرداخت نکند.

چنانچه شخص با اطلاع از بسته بودن حساب  خود چک صادر نمایند.

چهار رکن اساسی در دعوای مطالبه چک

در تعریف چک در ماده ی ۳۱۰ قانون تجارت چنین مطرح شده است؛ چک نوشته ای می باشد که بر اساس آن صادر کننده ی چک کسی است که کل یا بخشی از مبلغی را که نزد محال علیه دارد برداشت کند یا این که به دیگری انتقال دهد. محال علیه بانکی است که صادر کننده ی چک در آن شعبه حساب جاری دارد. در حقیقت باید اشاره کرد که در اقامه ی دعوای مطالبه وجه چک اولین رکن، آن است که از چک در قالب سند و مدرک دین استفاده شده باشد.

سررسید چک در دعوای مطالبه وجه چک

دومین رکن چک آن است که بر طبق قانون صدور چک، هنگامی که چک قابل وصول است موعد آن فرا رسیده باشد. یعنی در شرایطی وصول چک  میسر خواهد بود بود که موقع قید شده در آن رسیده باشد یا تاریخ درج شده در آن گذشته باشد.

باید عنایت داشت هر دینی  شامل سند رسمی یا عادی و یا تجاری مثل چک و سفته ی جاری باشد در شرایطی که سررسید و موقع آن نرسیده باشد امکان وصول ندارد. بنابراین باید اشاره کرد در  مورد چک نیز صادر کننده ی چک در هنگام صدور چک ضرورتی ندارد مبلغ درج شده را در حساب خود دارا باشد بلکه باید در هنگام سررسید چک آن مقدار مبلغ را تهیه کند.

بنابر این گیرنده ی چک بدون رسیدن موقع سررسید چک، قادر نیست اقدام به اقامه ی دعوای مطالبه ی وجه چک را نماید. به علاوه دارنده ی چک  در این شرایط  این امکان را نخواهد داشت که از بانک درخواست برگشت زدن چک را نماید. با توجه به ماده ی ۳ قانون صدور چک چنان چه در متن چک شرایطی یا شرطی به منظور پرداخت چک قید شده باشد بانک نسبت به این شرایط عنایتی نخواهد داشت.

گواهی عدم پرداخت چک

سومین رکن دعوای مطالبه ی وجه چک، گواهی عدم پرداخت چک می باشد. یعنی اگر سررسید چک برسد و دارنده ی چک آن را درخواست کند ،امکان دارد چک با گواهی عدم پرداخت به سبب کار سازی نشدن وجه و یا با نظیم نادرست چک برخورد کند. مطابق ماده ی ۳ قانون صدور چک در مورد شیوه های تنظیم آن از طرف صادرکننده بدین‌ترتیب اشاره شده است که صادر کننده ی چک نباید همه‌ی قسمتی از مبلغی که به اعتبار آن  چک را صادر نموده است به هر ترتیبی از بانک بیرون بکشد یا تلاش کند که وجه چک پرداخته نشود. به علاوه در تنظیم چک باید دقت کافی جاری شود تا مشکلاتی مثل اختلاف در مندرجات چک و قلم خوردگی و مطابقت نداشتن امضا و مواردی از این قبیل که سبب پرداخت نشدن وجه چک می شود، اتفاق نیفتد.

سقوط تعهد پرداخت چک از سوی صادر کننده

چهارمین رکن در اقامه ی دعوای مطالبه ی چک از بین رفتن تعهدات از سوی صادر کننده ی چک می باشد. یعنی پرداخت چک یک تعهد به شمار می‌آید که باید از سوی صادر کننده ی آن انجام شود. بر طبق ماده ی ۲۶۴ قانون مدنی به دلایلی امکان دارد که نقض این تعهد صورت بگیرد. در این خصوص امکان طرح دعوای مطالبه ی وجه چک میسر خواهد بود.

بهترین وکیل چک در بندرعباس

دعاوی چک از حساسیت زیادی برخوردار است که چنانچه به درستی انجام نشود امکان دارد خسارت های مالی فراوانی به افراد وارد کنند به همین خاطر بسیار اهمیت دارد که به منظور پیگیری چک و مطالبه وجه آن با یک وکیل پایه یک دادگستری با تجربه در امور چک مشورت کرد بهترین وکیل دعاوی چک وکیلی می باشد که با دانش و آشنایی که با قوانین چک و رویه قضایی دادگاه ها دارد به خوبی بتواند از حقوق موکل خود دفاع کند  برای این که یک وکیل چک بتواند در زمینه چک فعالیت کند و همچنین مسلط باشد لازم است که به طور کامل از قوانین مدنی و قوانین تجاری و قانون چک کاملا آشنایی داشته باشد.

وکیل چک در بندر عباس
وکیل چک در بندر عباس

هزینه وکیل چک برگشتی در بندرعباس

هزینه وکیل به منظور چک برگشتی طبق هر پرونده و  هر چک دارای تفاوت است  به طور معمول هزینه وکیل چک به سابقه کاری وی و میزان تخصص و مهارت او وابسته است امکان دارد مبلغ چک هم در این خصوص تاثیر داشته باشد و با افزایش مبلغ آن هزینه وکیل متخصص چک هم  افزایش یابد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *