وب سایت حقوقی دادیار به بررسی تخصصی ازدواج دختر باکره پرداخته است.
خانواده از ابتدا تا حال مهم ترین عامل در تمام جوامع بشری یاد شده.
تشکیل خانواده اصلی ترین هدف ازدواج است زیرا اثرات متعددی در جامعه و همچنین زوجین دارد چون باعث استحکام روابط بین زن و مرد و همچنین افزایش بقای نسل خواهد شد که در چند سطر به آن می پردازیم.

بر همه آشکار است تشکیل خانواده باعث بقای نسل و همچنین موجب تامین سلامت روان افراد در جامعه می شود و در مرحله بعد زندگی خانوادگی یکی از اهداف تشکیل خانواده است.
هریک از اعضای خانواده وظایف خاص خود را دارند و کارهایی که اعضای خانواده در مسیر تامین این هدف انجام خواهند داد به دو نوع اصلی تقسیم خواهد شد :
کارهایی که همه اعضای خانواده می توانند آن را انجام دهند وظایف همه اعضای خانواده در قبال این کارها یکسان است
و کارهایی که از همه اعضای خانواده ساخت نیست بلکه متناسب با ویژگی ها و خصوصیات جسمی و روانی هریک از اعضای خانواده دارند مشخص می شود به طور مثال ایفای نقش که زن میتواند در محیط خانواده داشته باشد مختص به اوست و هیچگاه به هیچ عنوان مرد قادر به انجام آن کار نمی باشد متقابلاً مرد با توجه به خصوصیات جسمی که در خود دارد وظایف خاص خود را در مسیر تامین اهداف خانواده خود دارد که زن قادر به انجام آن کارها نیست.
پس تفاوت زن و مرد در انجام اهداف خانواده و همچنین تفاوت ویژگیهای جسمی و روانی آنها است.
به طور کلی زن نظر احساسات و عواطف بسیار قوی تر از مرد است و مرد از نظر تعقل و تدبیر و انجام اموری که خارج از خانه است بسیار قوی تر است که این خودش تقسیم کار بین زن و مرد است.
از عواملی که زن و مرد را به هم نزدیک می کند میتوان به تامین نیازهای جنسی تامین نیازهای عاطفی اشاره کرد.
تامین نیازهای جنسی نخستین دلیلی است که زن و مرد را به یکدیگر وابسته می کند و زندگی مشترک را بین آنها ایجاد می کند مرد نیاز جنسی زن را برطرف خواهد کرد و در مقابل زن هم نیز همین کار را انجام میدهد این نیاز متقابل تا حدود زیادی پیوند دائمی را بین آن دو ایجاد می کند
تامین نیازهای عاطفی عامل دوم در استحکام روابط میان زن و مرد است این امر باعث می شود آن دو دلسوز هم باشند و همدیگر را حامی خود بدانند.
ازدواج باعث ایجاد یک سری مسولیت ها و تکالیف میان زن و مرد میشود که انجام آنها برای زوجین بسیار مفید است . برای ازدواج رضایت والدین حرف اول را میزند
ولی کیست؟
ولی یک ریشه عربی دارد که به معنای اینکه شخصی ولایت شخص دیگر را دارا باشد .ولی انسانی است که با قبول داشتن فرد در قانون اختیارات فرزندان به عهده ای او وا گذار میشود که میتوان به قیم و حتی سرپرست آن را تشبیه کرد
تا حالا شاید کلمه ولی قهری شنیده باشید در دین مبارک اسلام و کشور ایران ولی قهری به معنای پدر بزرگ و جد پدری نیز است که از نظر بسیاری از فقها عزل آنها غیر ممکن خواهد بود .

سوال های در مورد شرایط ازدواج دوشیزه
آیا رضایت پدر و جد پدری برای دختری است که نکاح نکرده یا اینکه بکارت خود را از دست نداده و ممکن است تفاوتی داشته باشد ؟ آیا شخصی که بر اثر رابطه جنسی و یا استفاده از شی و به هر دلیل خاصی بکارت خود را از دست داده باشد ولی ازدواج هم نیز نکرده باشد برای ازدواج نیاز به اجازه ولی قهری دارد ؟
قانون ۱۰۴۳ مدنی که در دهه هفتاد میلادی دسخوش تغییراتی شد میتوان به حل این سوالات به ما کمک شایانی کند. ابتدا بین دادگاه بر سر بکارت و ازدواج نکردن دختر تفرغه ایجاد شد و سرانجام با تصویب رای وحدت رویه در دیوان عالی کشور که درسال هزارو سیصدو شصت سه انجام شد بکارت دوشیزه یا همان دختره باکره در اولویت است.
عده ای از فقها بر این عقیده هستند که ازدواج دوشیزه بالای ۱۸ سال ارتباطی با فرمان ولی قهری ندارد و عده ای هم مخالف این نظر هستند زین حال قانون وحدت رویه تایین کننده است.
رای دیوان عالی کشور بر رضایت ولی قهری بود و تنها رضایت او موثر است اگر شخصی به هر دلیلی ولی قهری نداشت رضایت سایر افراد اهمیت چندانی از لحاظ قانونی ندارد
اگر دختری که ازدواج کرده بکارت را دارا باشد طلاق بگیرد و بخواهد دوباره ازدواج کند نظر پدر و جد پدری حائز اهمیت است یا خیر ؟شایان به ذکر است که سایت دادیار علاوه بر پاسخ به تمامی این سوالات به معرفی وکیل طلاق در شیراز و وکیل طلاق در اصفهان و نیز وکیل طلاق در بندر عباس و… پرداخته است تا شما کاربران عزیز به راحتی و در کمترین زمان به حل مشکلات خود بپردازید.
بنا بر استناد به قانون ۱۰۴۳ ملاک ازدواج دختر بکارت است وقتی دوشیزه بکارت خود را از دست نداده باشد فرمان ولی قهری در اولویت است.
وقتی پدر و جد پدری مخالف ازدواج دختر خود با مردی باشند دادگاه دلیل مخالفت آنها را جویا می شود اگر قانع کننده نباشد اهمیت اجازه آنها از بین می رود و به دختر اجازه ازدواج میدهند.
آیا ازدواج قانون جدیدی دارد ؟ خیر شایعه است قانونی مبنا بر ازدواج دختر بدون اجازه وجود ندارد
رضایت پدر و جد پدری برای ازدواج دوشیزه بالای ۳۰ سال نسبت به سایر سنین متفاوت است یا خیر ؟
خیر تفاوتی نیست و دختر در هر سنی باشد محکوم به اجازه از ولی قهری است
بر استناد به قانون ۱۰۴۱ مدنی دختر هنگام رسیدن به سن ۱۳ کامل و پسر ۱۵ کامل را باید دارا باشند برای ازدواج
اجازه پدر
مرتضی مطهری می گوید مردان شهوت را در جنگ با خود پیروز می بینند و زنان به دلیل حضور کم رنگ تر در جامعه و همچنین احساسات و عواطف حساس تر دارن و این احساسات در خود پیروز میبیند و این امر باعث میشود زن مرد تعقل مناسبی به قضیه ازدواج نداشته باشند این امر اهمیت رضایت والدین را در ازدواج دو چندان می کند .

ازدواج و انواع آن
وکیل مهریه در شیراز در مورد ازدواج و شرایط آن اینگونه توضیح میدهد:عقد و صیغه موقت یکی از اقسام ازدواج است که شرط اجازه ولی قهری حرف اول در این نوع ازدواج میزند از دیگر شرایط ازدواج موقت میتوان به مشخص کردن مدت زمان ازدواج موقت و همچنین مشخص کردن مهریه دانست
مدت زمان عقد از این رو حائز اهمیت است که طرفین بدانند کی عقد آغاز میشود و کی به اتمام میرسد
مهریه هم از این رو حائز اهمیت است که اگر مشخص نباشد و ازدواج صورت گیرد و بکارت دوشیزه از بین برود خلاف شرع است و ازدواج در این صورت صحیح نیست.
ازدواج موقت در زمانی تایین شده بین زن و مرد رابطه زوجیت و همچنین محرومیت ایجاد میکند و پس از اتمام مدت مشخص شده عقد موقت رابطه زوجیت زایل می شود با این حال اگر دختر میخواهد ازدواج موقت را انجام دهد باید برا اینکه این ازدواج شکل صیحیح به خود بگیرد رضایت ولی قهری را دارا باشد.
از نظر برخی از فقها در ازدواج موقت رضایت والدین اهمیت دوچندانی پیدا میکند زیرا همانطور که از اسمش پیداست موقت است و قدرت آنچنانی ندارد که این قدرت فقط در ازدواج دائم پیدا می شود به همین دلیل در ازدواج موقت رضایت والدین اهمیت بیشتری پیدا می کند.
ازدواج موقت ریسک بسیار بیشتر و والا تری نسبت به ازدواج دائم دارد به همین دلیل است که اجازه ولی قهری حرف اول را خواهد زد.
ازدواج دوشیزه بدون رضایت پدر و جد پدری
این سوال قطعا پیش می آید که ازدواج دختر باکره بدون اجازه ولی انم به صورت موقت جایز است و از لحاظ شرع و قانون حکمش چیست ؟این سوال بی قید و شرط در نظر اشخاصی که تمایل به انجام عقد موقت به صورت شفاهی هستند حائز اهمیت است
سوال دیگر این است اگر ولی قهری در قید حیات نباشد برای ازدواج موقت دختره باکره باید رضایت کسی را جلب کند ؟
نظر فقها به سه دسته تقسیم میشوند عد ه ای از آنان این امر را تا حدودی حرام میدانند یعنی اگر صیغه ای بین زوجین بدون رضایت ولی قهری خوانده شده باشد بدون شرط باطل است و خلاف موازین دینی است عده ای دیگر تاکید چندانی بر باطل بودن قضیه ندارند و فقط به گفتن که این کار صحیح نیست اکتفا می کنند

عده ای از فقها که تعداد زیاد تری نسبت به دو مورد قبل داره معتقدند به دلیل اینکه ازدواج دختره باکره کاملا یه موضوع شرعی می باشد افراد باید برا فهم سوال های خود به مراجع تقلید مرتبط مراجعه کنند.
زین حال اگر دوشیزه ولی قهری خود را از دست داده باشد نیازی یه اجازه گرفتن از مادر و برادر و سایر اعضا خانواده برا نکاح موقت ندارد.
پس میتوان شرایط ازدواج دختره باکره را در یک سطر بنویسم آن هم این است
رضایت و اجازه ولی قهری یا همان پدر و پدر بزرگ جدی خودمان .