وکیل انحصار وراثت در اصفهان
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در اصفهان و مشاور حقوقی در اصفهان
[aparat id=’htAEWFX1′]
به گفته وکیل ارث در شیراز: گواهی انحصار وراثت گواهی است که به واسطه ی آن وراث و سهم الارث متوفی تعیین خواهد شد .
علت صدور گواهی :
برای آنکه وراث متوفی بتوانند اموال و دارایی به جا مانده از متوفی را ( ترکه ی متوفی ) به فروش برسانند و یا به شخص دیگری متنقل کنند ، باید لزوما گواهی انحصار وراثت را در دست داشته باشند .
علاوه بر مطلب فوق ، برای آن که بتوان امور مربوط به متوفی و اموال او را پیگیری نمود ، داشتن گواهی انحصار وراثت در هر یک از مراجع و ادارات دولتی برای شخص مراجعه کننده الزامی می باشد ، در غیر این صورت به درخواست مراجعه کننده برای هر امری ، اثری مترتب نخواهد شد .

درخواست صدور گواهی :
متقاضی صدور گواهی انحصار وراثت ، باید با پرداخت هزینه دادرسی لازم درخواست خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برساند .
مرجع صالح :
به موجب قانون شورای حل اختلاف مصوب ۱۳۹۴ ، مرجع صالح برای رسیدگی و صدور گواهی انحصار وراثت ، شورای حل اختلاف موجود در محل آخرین اقامت متوفی می باشد .به گفته وکیل در شیراز درسایت دادیار در ادامه با انواع گواهی انحصار وراثت و بررسی تخصصی هر یک از انها پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
انواع گواهی انحصار وراثت :
گواهی انحصار وراثت نامحدود؛
در صورتی که ترکه متوفی بیش از پانصد میلیون ریال باشد گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر خواهد شد . معمولا ترکه متوفی بیش از پانصد میلیون ریال است مخصوصا در حوزه املاک که امروزه سر به فلک کشیده اند و شما عزیزان میتوانید در مورد انحصار وراثت و صدور گواهی آن با وکیل ملکی در شیراز یا وکیل ملکی در اصفهان نیز مشورت لازم را داشته باشید.
گواهی انحصار وراثت محدود :
اگر متوفی انواع و ترکی نداشته باشد و یا آنکه میزان ترکه متوفی بیش از ۵۰۰ میلیون ریال نباشد در این صورت گواهی انحصار وراثت به صورت محدود صادر خواهد شد .
ممکن است تصور شود تنها در صورتی که متوفی دارای ترکه و دارایی باشد ، صدور گواهی انحصار وراثت لازم خواهد شد .
با توجه به این امر که پیگیری امور اداری و سایر امور قانونی مرتبط با متوفی ، نیاز به گواهی انحصار وراثت دارد ، در این صورت صدور گواهی انحصار وراثت برای متوفی که فاقد دارایی و ترکه است نیز وجیهه می نماید .
روند رسیدگی گواهی انحصار وراثت:
در صورتی که گواهی انحصار وراثت به صورت محدود صادر شود ، بدون نیاز به انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار و یا محلی ، شورای حل اختلاف با توجه به اسناد و مدارک موجود ، اقدام به اتخاذ تصمیم و صدور گواهی انحصار وراثت خواهد نمود . اما اگر گواهی انحصار وراثت به صورت نامحدود صادر شود ، ابتدا لازم است که شورای حل اختلاف در یک نوبت ، درخواست متقاضی را مبنی بر صدور گواهی انحصار وراثت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار و یا محلی آگهی کند .
پس از یک ماه از تاریخ انتشار آگهی ، در صورتی که اعتراضی نسبت به این امر صورت نگرفته باشد ، شورای حل اختلاف با بررسی تقاضا و مدارک موجود ، اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت خواهد نمود .
اگر در طی این مدت اعتراضی نسبت به این درخواست انجام گیرد ، مرجع صالح در طی تشکیل جلسه ای ، به اظهارات و مدارک هر دو طرف رسیدگی کرده و رای لازم را صادر خواهد کرد . رای صادره ، قابل تجدید نظر خواهد بود .
اگر گواهی انحصار وراثت به صورت محدود صادر شود ، روند صدور گواهی به طور معمول ده روز زمان خواهد برد و اگر گواهی انحصار وراثت به صورت نامحدود صادر شود ، در این صورت ۴۰ روز برای صدور این گواهی زمان لازم است .

اعتراض به گواهی انحصار وراثت:
- در صورتی که خواهان صدور گواهی انحصار وراثت ، در درخواست خود برخی از وراث را ذکر نکرده باشد ، وراث مذکور می توانند نسبت به این امر اعتراض خود را اعلام کنند . در این صورت مرجع صالح به اعتراض رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر خواهد نمود.
رای صادر شده ، قابلیت تجدید نظر خواهی را دارد .
- امور مربوط به اموال مجهول المالک و ترکه متوفی بلاوارث، با دادستان است و دادستان موظف به اداره و حفظ این اموال خواهد بود.
ممکن است دادستان شخصی را فاقد وارث تشخیص دهد ؛ اگر نسبت به این شخص ، صدور گواهی انحصار وراثت تقاضا شود و دادستان این درخواست را بدون وجه و بی اساس بداند ، در این صورت دادستان حق خواهد داشت که نسبت به این امر اعتراض کند.
مرجع صالح به اعتراض دادستان رسیدگی خواهد کرد و رای مقتضی را صادر می کند . رای صادر شده توسط دادستان قابل تجدید نظر و فرجام است .
مدارک لازم جهت گواهی انحصار وراثت:
- شناسنامه ی متوفی
- شناسنامه ی وراث
- عقدنامه ی متوفی ، در صورتی که متوفی ازدواج کرده باشد .
- گواهی فوت متوفی
- استشهادیه ی محضری ( گواهی سه نفر در یکی از دفاتر اسناد رسمی مبنی بر این امر که وراث متوفی منحصر به اشخاص ذکر شده در درخواست است و امضای گواهان و تصدیق سر دفتر اسناد رسمی )
- در صورت وجود وصیت نامه ، وصیت نامه ی رسمی متوفی
- گواهی اظهار نامه ی مالیاتی ، برای متوفیانی که قبل از سال ۱۳۹۵ فوت کرده اند . ( به موجب امر قانون گذار ، برای صدور گواهی انحصار وراثت متوفیانی که از سال ۹۵ به بعد فوت می کنند ، این گواهی لازم نمی باشد . )
عدم وجود مدارک لازم :
در صورتی که به هر علت هر یک از مدارک فوق ، در دست متقاضی صدور گواهی انحصار وراثت نباشد ، در این صورت متقاضی این امر درخواست خود را در مرجع صالح مطرح می کند و فقدان هر یک از این مدارک مانع صدور گواهی انحصار وراثت نخواهد بود .
شورای حل اختلاف در صورتی که متقاضی صدور گواهی انحصار وراثت ، مدارک لازم را در دست نداشته باشد ، موظف است که از اداره ثبت احوال استعلام لازم را بگیرد و پس از آن اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت خواهد کرد .
به طور مثال ، ممکن است برخی از وراث در خارج از کشور اقامت داشته و از ارسال شناسنامه خود برای صدور گواهی انحصار وراثت امتناع کنند ؛ در این صورت این امر نمی تواند در صدور گواهی انحصار وراثت اختلالی ایجاد نماید زیرا شورای حل اختلاف با استعلام از اداره ثبت احوال ، وراثت شخص را احراز خواهد کرد .

درخواست کنندگان صدور گواهی :
- وراث متوفی
- طلبکاران متوفی
- سایر ذینفعان
همان طور که گفتیم ، برای آن که بتوانیم ترکه متوفی را به فروش برسانیم ، باید لزوما گواهی انحصار وراثت را دریافت کرده باشیم .
طلب طلبکاران متوفی ، از محل ترکه او پرداخت خواهد شد فلذا هر یک از طلبکاران متوفی می توانند صدور گواهی انحصار وراثت را درخواست کرده و پس از آن ، برای وصول طلب خود ، اقدامات لازم را در خصوص فروش اموال متوفی انجام دهند .
مهریه ی همسر متوفی :
وکیل مهریه در شیراز در مورد مهریه همسر متوفی توضیح داد:طلب همسر متوفی ، اعم از دائم یا موقت ، از متوفی بابت مهریه خود موجب خواهد شد که همسر متوفی نیز بتواند صدور گواهی انحصار وراثت را از مرجع صالح تقاضا کند حتی اگر همسر موقت متوفی باشد .
وراث متوفی :
وراث متوفی ، در قانون مدنی به تبعیت از فقه اسلامی ، به سه طبقه تقسیم می شوند ؛
اولین طبقه ؛ والدین متوفی و فرزاندان متوفی هستند . اگر هیچ یک از فرزندان متوفی در حین فوت متوفی ، در حال حیات نباشند در این صورت نوادگان متوفی ارث خواهند برد .
در دومین طبقه ارث ، خواهر و برادران متوفی و همچنین اجداد متوفی حضور دارند . در صورتی که هیچ یک از خواهران و برادران متوفی در حین فوت متوفی در حال حیات نباشند ، در این صورت فرزندان آن ها جایگزین آن ها می شوند .
سومین طبقه ارث ، شامل عمو و عمه متوفی و همچنین دایی و خاله متوفی می باشد .
در صورتی که هیچ کدام از این افراد در هنگام مرگ متوفی در حال حیات نباشند ، در این صورت فرزندان آن ها به قائم مقامی از والدین خود ترکه متوفی را به ارث خواهند برد .
همسر متوفی :
تنها در صورتی بین زوجین رابطه توارث ایجاد خواهد شد که عقد نکاح بین زوجین ، عقد نکاح دائم باشد . در غیر این صورت بین زوجین رابطه توارثی ایجاد نمی شود .
اگر در ضمن عقد نکاح موقتی ، طرفین شرط کنند که از یکدیگر ارث ببرند ، به دلیل تعارض این شرط با قواعد آمره ی ارث ، شرط مزبور باطل و نامشروع خواهد بود فلذا چنین شرطی بلا اثر است .
با توجه به این امر ، همسر دائم متوفی نیز می تواند صدور گواهی انحصار وراثت را از مرجع صالح درخواست کند .

بهترین وکیل گواهی انحصار وراثت در اصفهان:
متقاضی صدور گواهی انحصار وراثت ، می تواند با اعطای وکالت به یک وکیل متخصص و متبحر در امور انحصار وراثت ، می تواند بدون حضور در هیچ یک از مراجع ، به مقصود خود نایل شود .
در صورتی که وکیل ، اشراف کامل نسبت به قوانین و رویه حاکم بر صدور گواهی انحصار وراثت داشته باشد ، روند رسیدگی به این درخواست گواهی انحصار وراثت به سرعت طی خواهد شد ؛ در غیر این صورت ممکن است به دلیل عدم اطلاع کافی وکیل ، صدور گواهی انحصار وراثت زمان بیشتری را به خود اختصاص دهد .
وکیل صدور گواهی حصر وراثت ، لزوماً باید از وکلای دادگستری باشد که دارای پروانه وکالت معتبر صادر شده از مراجع قانونی باشد