وکیل در خفر

وب سایت حقوقی دادیار

وکیل در شیراز و مشاور حقوقی

(0917-439-37-54)

به درخواست مخاطبین عزیز ار وکیل در خفر تقاضا کردیم در مورد دادگاه انقلاب توضیح دهد:

وکیل در خفر و وکیل فیروز آباد در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/دخانواده و… فعال است. همچنین می توانید در امور نام برده با وکیل در فسا که از شهر های اطراف خفز میباشد تماس حاصل فرمایید.

در نظام حقوقی کشور، بر اساس اصل ۱۵۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مرجع رسمی تظلمات و شکایات دادگاه می باشد و تشکیل دادگاه و تعیین صلاحیت آن ها بر عهده قانون است. این سوال در ذهن کسانی که می‌خواهند حقوق خود را احقاق نمایند، پیش می‌آید که وقتی قصد پیگیری دعاوی خود را دارند باید به کدام مرجع قضایی رجوع نمایند؟  دادگاه ها به چند دسته تقسیم شدند؟  هر یک از دادگاه ها صلاحیت رسیدگی به کدام دعاوی و جرایم را دارند؟

وکیل در خفر
وکیل در خفر

یکی از دادگاه های  اختصاصی در نظام جمهوری اسلامی ایران، دادگاه انقلاب می باشد. بسیار بدیهی است که هر حکومت جدیدی اندیشه های خاصی را برای اثبات خود مطرح می کند. دادگاه انقلاب، مصداقی در همین راستا می باشد تا جهت سرنگونی مبارزان با انقلاب ، مقررات طولانی  و پیچیده راه را برای رسیدن به هدف ناهموار نکند.

ذکر این نکته نیز قابل توجه است که پیش بینی این دادگاه در قوانین عادی و نیز در قانون تشکیل دادگاه عمومی انقلاب که در سال ۱۳۷۳ تصویب شد، ظاهرا لطمه ای به مشروعیت دادگاه انقلاب نمی زند. اما هرگاه به جرمی در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود که ظاهراً باید در دادگاه عمومی، دادرسی می شده است ، بسیاری از منتقدان مشروعیت دادگاه انقلاب را زیر سوال می برند .

در این بخش از مقاله دادیار سعی ما بر این است که شناختی اجمالی راجع به دادگاه های انقلاب، نحوه تشکیل آن و صلاحیت رسیدگی آن  و وکیلی که باید در آن حضور یابد و مورد اعتماد موکل باشد و جرایمی که رسیدگی به آن ها در صلاحیت دادگاه انقلاب است و اعضای تشکیل دهنده آن و مقایسه آن با دادسرا را مورد بحث قرار دهیم.

 وکیل در کوار نیز مانند وکیل در خفر در تمام زمینه های حقوقی و کیفری فعال میباشد که شما میتوانید در صورت نیاز تماس حاصل فرمایید

فلسفه پیدایش دادگاه انقلاب

بعد از انقلاب اسلامی، الزام به وجود دادگاهی برای حفاظت از هنجارها و ارزش ها و اهمیت جمهوری اسلامی بیش از پیش محسوس بود و به همین سبب دادگاه انقلاب برای رسیدگی به جرایم در این زمینه با یک دیدگاه خاص قضایی تشکیل شد.

دادگاه های انقلاب به  اضافه دادسرای انقلاب، مراجع قضایی انقلابی بودند که بر اثر شرایط انقلاب اسلامی ایجاد شده است. دادگاه انقلاب تکلیف رسیدگی ماهوی و صدور حکم نسبت به جرایمی را عهده دار است که بر اساس قانون در صلاحیت این دادگاه قرار دارد. در اولین روزهای بعد از پیروزی انقلاب محاکماتی که در دادگاه انقلاب انجام می شد، به شکل فوق العاده از سوی هیئتی صورت می گرفت که آن هیئت، ترکیبی از یکی از اعضای شورای انقلاب، نماینده حضرت امام و نماینده‌ای از سوی روحانیون بود. در سال ۱۳۰۵ اما بعد از انقلاب این دادگاه ها و عملکرد آن ها به شکل مطلوب  نبود و هماهنگی و انسجام  نداشت. برای پیشگیری از این حجم از نابسامانی در خرداد ۵۸ دادگاه های انقلاب بر اساس آیین نامه دادگاه ها و دادسراهای انقلاب به نظم در آمد و زیر نظر شورای انقلاب و دولت واقع شد.

بر این اساس دادگاه انقلاب با دستور امام خمینی در مرکز استان ایجاد شد و با توصیه ی دولت و تصویب شورای انقلاب و بعد از دریافت اذن  از رهبری منحل می شود. دادگاه انقلاب از سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل تشکیل یافت. اعضای اصلی آن عبارتند از یک قاضی شرعی به پیشنهاد شورای انقلاب و تصویب امام، یک قاضی دادگستری به انتخاب قاضی شرع، و یک نفر که مورد اعتماد مردم و آگاه به مقتضیات زمان می باشد.

رئیس دادگاه انقلاب  قاضی شرعی می باشد. احکامی که از دادگاه انقلاب صادر می شود، قطعی و و غیر قابل تجدید نظر است. کیفر و مجازات هایی که در این دادگاه تعیین می‌شود، بر اساس حدود و شرع اسلام شامل اعدام و حبس و تبعید و ضبط غیر مشروع است.

وکیل در خفر
وکیل در خفر

قانون حدود صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب، که در اردیبهشت ۱۳۶۲ تصویب شد، صلاحیت این دادگاه را در موارد زیر منحصر نمود:

1- تمامی جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی و محاربه و فساد فی الارض.

2-  سوء قصد نسبت به مقامات رسمی کشور.

3- تمامی جرایم مربوط به قاچاق مواد مخدر.

4- قتل و کشتار و حبس و شکنجه به‌منظور براندازی حکومت.

5- غارت بیت المال.

6- گرانفروشی و احتکار ارزاق عمومی.

بر  اساس ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری، این دادگاه به منظور تامین مجازات جرایم زیر ایجاد گردید:

-جرایمی که بر ضد امنیت داخلی و خارجی اتفاق می‌افتد و محاربه افساد فی الارض را در بر می گیرد و تبانی و اجتماع بر ضد حکومت اسلامی و آتش سوزی و تخریب اموال و اعمال مسلحانه با نیت مقابله  و مبارزه با نظام جمهوری اسلامی.

-هر نوع اهانت به بنیان گذار انقلاب اسلامی یعنی امام خمینی و مقام معظم رهبری جرم می باشد و مجرم در دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار می گیرد.

-تمامی جرایم مربوط به حمل و نگهداری و ساخت و توزیع و قاچاق مواد مخدر در صلاحیت دادگاه انقلاب است.البته که شما کاربران گرامی برای اطلاعات بیشتر در این زمینه نیز میتوانید با وکیل مواد مخدر در شیراز از طریق سایت دادیار مشورت نمایید و به مشکلات خود خاتمه دهید.

با توجه به ماده ۴۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دادرسی به جرایم قاچاق کالا و ارزی که سازمان یافته و حرفه‌ای باشد و قاچاق کالای ممنوعه و ارزی که ضرورتش حکم حبس یا انفصال از خدمات دولتی است، در صلاحیت دادگاه انقلاب قرار دارد.

 حدود صلاحیت دادگاه انقلاب

در نخستین روزهای انقلاب، اوضاعی در جامعه برقرار بود که به منظور رسیدگی به پرونده های حاکمان نظام شاهنشاهی پهلوی  و همین طور اشخاصی که در نظم و امنیت کشور اختلال ایجاد می‌کردند و هدفشان مبارزه با حکومت اسلامی بود، دادگاه انقلاب ایجاد شد. امروزه با توجه به ماده مصوب سال ۱۳۹۲  صلاحیت دادگاه انقلاب محدود به بخشی از امور کیفری می باشد. بر اساس این قانون دادگاه های کیفری چند شاخه می شوند که یکی از شاخه های آن دادگاه انقلاب است:

کاربر عزیز سایت دادیار توجه فرمایید که در صورت نیاز به مشاوره با وکیل میتوانید با وکیل در شهر های اطراف خود از جمله وکیل در کوار نیز مشورت نمایید

وکیل در خفر
وکیل در خفر

خصوصیات وکیل دادگاه انقلاب

نخستین گام در گزینش یک وکیل به ویژه وکیلی که برای دادگاه انقلاب برگزیده می شود، این است که پرونده های وکالت او وارسی شود که دارای اعتبار باشد. چون شخص موکل می خواهد به وکیل دادگاه انقلاب اعتماد کند، پس باید سابقه و پیشینه او را مورد ملاحظه و بررسی قرار دهد تا بتواند پرونده سنگین کیفری خود را به او بسپارد.

برعکس آن هم صادق خواهد بود یعنی یک فرد شاکی اگر بخواهد دعوای خود را در دادگاه انقلاب اقامه کند، پیش از هر چیز باید وکیل صلاحیت دار در این امر را برگزید.

وکیل دادگاه انقلاب در شیراز در این باره میگوید:

وکیل دادگاه انقلاب باید تسلط کافی و اشراف قاطع نسبت به مقررات مربوط به امور کیفری که در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود، داشته و اصول و فن دفاع و طرح دعوا را بلد باشد. بر این اساس شیوه صحیح دفاع از سوی وکیل در دادگاه انقلاب مستلزم آشنایی او با روند پیشرفت یک پرونده در این دادگاه و اطلاع و تسلط کامل به موضوع می باشد که قرار است در دادگاه انقلاب بررسی شود.

وکیل دادگاه انقلاب باید به اشکال مختلف مجازات و اندازه آن ها که در این دادگاه صادر می شود مسلط باشد. در حقیقت وکیل دادگاه انقلاب ضرورتاً باید به همه اصول و مسائل دعاوی کیفری وارد باشد

صلاحیت دادگاه های انقلاب طبق قانون ماده 5 قانون دادگاه های عمومی و انقلاب بدین صورت است که این مرجع  به جرائم ذیل رسیدگی می‌نماید :

– کلیه جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی و محاربه یا افساد فی‌الارض .
– توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری .
– توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه و ترور تخریب مؤسسات به منظور مقابله با نظام .

– جاسوسی به نفع اجانب .

– کلیه جرائم مربوط به قاچاق و مواد مخدر .
– دعاوی مربوط به اصل 49 قانون اساسی .

وکیل در خفر
وکیل در خفر

در دعوی کیفری به دلیل گستردگی دعاوی و تنوع و تعداد بالای پرونده های مطرح شده ، قانونگذار با تخصصی کردن مراجع قضایی کیفری آنها را به چند دسته تقسیم کرده است . یکی از انواع دادگاه های کیفری ، دادگاه انقلاب است . دادگاه انقلاب نیز مانند هر حوزه قضایی دیگر نیز به تعداد لازم شعبه دادگاه ، قاضی تحقیق ، دفتر دادگاه، واحد ابلاغ و اجراء احکام و در صورت لزوم یک واحد ارشاد و ‌معاضدت قضایی خواهد داشت و در صورت تعدد شعب دارای یک دفتر کل نیز خواهد بود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *