وکیل در خورموج
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در بوشهر و مشاور حقوقی در بوشهر
به درخواست مخاطبین عزیز ار وکیل در خورموج تقاضا کردیم در مورد سرقت توضیح دهد:
وکیل در خورموج در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/خانواده و… فعال است.
سرقت بر اساس نوع/ میزان مجازات و هم چنین ماهیت آن به سرقت حدی و سرقت تعزیری تقسیم بندی شده است:
سرقت حدی چیست؟
این شرایط که در ماده دویست و شصت و هشت در قانون مجازات اسلامی هم یاد شده است عبارت است از:
شی مسروق به صورت شرعی دارای مالیت باشند.
مال مسروق در حرز باشد.
سارق هتک حرز نماید.
سارق مال را از حرز خارج نماید.
هتک حرز و دیگر سرقت به صورت مخفیانه باشد.
سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.
ارزش مال مسروق در موقع اخراج از حرز معادل با چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد.
مال مسروق از اموال دولتی و یا عمومی/ وقف عام و یا وقت بر جهات عامه نباشد.

سرقت در موقع قحطی انجام نشود.
مالک مال از سارق پیش مرجع قضایی شکایت کند.
مالک مال پیش از اثبات سرقت سارق را نبخشد.
مال مسروق پیش از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.
مال مسروق پیش از اثبات جرم به ملکیت سارق درنیاید.
مال مسروق جزو اموال سرقت شده و یا اموال مغصوب شده نباشد.
شرایط به وجود آمدن جرم سرقت حدی
برای به وجود آمدن سرقت حدی و به دنبال آن انجام مجازات سرقت حدی حتماً لازم است که شرایطی که قانون گفته شده همگی به کار گرفته شود و نزد دادگاه ثابت گردد تا بتوان مجازات سرقت حدی را بر مجرم انجام داد
حتی اگر فقط یک مورد از موارد قانونی برای مجرم وجود نداشته باشد عمل مجرمانه سرقت حدی بر او ساقط میگردد و اجازه نداریم که مجازات سرقت حدی را بر فرد مرتکب اجرا کنیم.
حرز چیست؟
در ماده دویست و شصت و نه آمده است که حرز یعنی مکان مناسبی که مال عرفا در آن در امان می ماند
از رایج ترین مثال در این خصوص می توان به هتک حرز گاوصندوق اشاره کرد و موقعی که طلا را از آن خارج می کنند.
بنا بر این هر محل و یا مکانی که عرفاً نسبت به آن مال محل به مکانی برای نگهداری تلقی گردد می تواند عنوان حرز را کسب کند و در حالت هتک حرز به وسیلهی سارق موجبات تحقق ثابت شدن جرم ذکر شده و جاری ساختن مجازات سرقت حدی مهیا می گردد.
معنای هتک حرز در سرقت حدی به معنای نقض غیر مجاز حرز می باشد به طور مثال تخریب و شکستن حرز/ بالا آمدن از دیوار/ باز کردن/ شکستن قفل و غیره مشمول هتک حرز است پس یکی از موارد سبب اعمال مجازات سرقت حدی بر سارق همین هتک حرز است.

سرقت حدی به وسیله مجنون و یا صغیر
هر موقع شخصی مالی را به وسیله مجنون/ طفل غیر ممیز/ حیوان/ و یا هر وسیله بی اراده ای از حرز خارج نماید به عنوان مباشر حساب می شود و مجازات سرقت حدی بر او انجام می شود و در حالتی که مباشر طفل ممیز باشد رفتار آمر بنا بر مورد شامل یکی از از سرقت های تعزیری است.
منظور ما از آمر در این جا فردی می باشد که به مجنون و یا صغیر غیر ممیز دستور انجام دادن کاری مثل سرقت می دهد و فاعل معنوی و مغز متفکر جرم می باشد.
دفاع از اتهام سرقت
اول خوب است گفته شود که نحوه عمل کرد شاکی در پرونده کیفری این این جرم در مقام دفاع کردن از اتهام سرقت به منظور اثبات آن بر علیه متهم چیست و چطور می باشد بعد از آن بررسی کنیم که تکلیف و بهترین عمل کرد متهم و یا همان مشتکی عنه به عنوان دفاع کردن از اتهام سرقت باید چه باشد.
شاکی بایستی انتساب اتهام به متهم را ثابت نمایند بهترین کار شاکی در این جا تحویل دادن ادله اثباتی می باشد ادله ای که منوط بر فعل ربودن مال به خودش به وسیله متهم باشد چنان چه شخصی قادر نباشد این کار را که جرم به وسیله متهم انجام شده است را ثابت کند یعنی منظور دفاع از اتهام سرقت از طرف شاکی به عنوان دفاع از ادعای خودش و ثابت کردن آن را نتواند انجام دهد به نتیجه خوب نمی رسد بهتر است که متهم هم اول آگاه باشد که اتهام او چیست بعد از این که آگاهی نسبت به انتقام سرقت پیدا کرد باید بداند که دلایل ابزاری از سمت شاکی چیست متهم باید در مقام دفاع کردن از اتهام سرقت نبود انجام فعل مجرمانه به وسیله خودش را مورد خدشه قرار داده و با تحویل دادن دلایل مکفی و انجام دفاع انتساب نتیجه مجرمانه به خودش را ساقط کنند.

شما می توانید در جهت دفاع از جرم سرقت با وکیل کیفری در شیراز و مشاوره آنلاین ما در ارتباط باشید.
وکیل کیفری به خاطر داشتن تخصص و دانش در دعاوی کیفری و جرم سرقت به دلیل اطلاعات قانونی و رویه علمی دادگاه ها و محاکم قادر است که دفاع خوبی در اتهام سرقت چه از نظر اثبات و چه از نظر رد و انکار انجام دهد.
ثابت شدن جرم سرقت با ثابت شدن ربودن مال غیر به وسیله متهم هم انجام می شود بنابراین یکی از بهترین دفاعیات امکان دارد نبود به وجود آمدن عنصر مادی و یا همان ربودن مال غیر به وسیله متهم باشد
در خیلی از پرونده های مرتبط با کیفری همانند سرقت می بینیم که شاکی به دلیل ثابت شدن ادعای خودش به ارائه کردن شهود دست زده است و با توجه به آن طرح دعوا را انجام داده است بهترین دفاع از اتهام سرقت موقعی می باشد که به شهادت شهود استناد می شود.
یکی از بهترین شکل دفاع از اتهام سرقت ایراد و خدشه به اعتبار شهادت شهود شاکی است.
مجازات سرقت حدی از قرار ذیل می باشد
در وهله اول قطع کردن چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن به شکلی که انگشت شست و کف دست باقی بماند.
در وهله دوم قطع کردن پای چپ سارق از پایین برآمدگی است به طوری که نصف قدم و قسمتی از محل مسح برجای خود باقی بماند.
در وهله سوم حبس ابد است.
در وهله چهارم اعدام هرچند که سرقت در زندان باشد.
سرقت به چه معناست؟
سرقت یعنی دزدیدن، برداشتن و ربودن مالی که متعلق به دیگری است. در تمامی موارد مربوط به سرقت، سارق (فردی که مالی را دزدیده است) باید مالی را که دزدیده است را به صاحب اصلی آن برگرداند و در صورتی که اصل مال موجود نباشد باید قیمت آن را پرداخت کند و قیمت مال دزدیده شده بر اساس قیمت روز میباشد.
هدف سارقان از سرقت
سارقان در سرقت اموال دیگران انگیزه های مختلفی دارند، انگیزه برخی از سارقان، فروش مال دزدی شده و بدست آوردن پول است.
برخی از سارقان نیز برای انجام برخی از جرایم سرقت می کنند، مثلا سرقت خودرو و استفاده از آن در آدم ربایی یا قاچاق کالا و ارز یا مواد مخدر و یا ارتکاب جرایم دیگر. انگیزه برخی از سارقان نیز استفاده از مال مسروقه است.

بنابراین پس از آنکه دزدی صورت گرفت، سارق یا سارقان قصد نقد کردن این اموال را دارند و غالباً هدف از سرقت، تحصیل و به دست آوردن وجه است.
سرقت در کشور ما انواع مختلفی دارد که معمولا به سرقتهای حدی و تعزیری تقسیم می شود.