وکیل در دیلم
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در بوشهر و مشاور حقوقی در بوشهر
به درخواست مخاطبین عزیز ار وکیل در ذیلم تقاضا کردیم در مورد سرقت توضیح دهد:
وکیل در دیلم در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/خانواده و… فعال است.
سرقت و انواع آن
سرقت در لغت ، به معنای ربودن و دزدیدن مال متعلق دیگری است .
سرقت به دو نوع حدی و تعزیری است .
سرقت حدی ، یکی از جرایم حدی است که در فقه اسلامی مجازات و موجبات و سایر جزئیات آن ، تعیین شده است و نمی توان تغییری در موارد تعیین شده انجام داد اما سرقت تعزیری ، توسط قانون گذار جرم انگاری شده و میزان و کیفیت مجازات آن و موارد سقوط و تخفیف مجازات و سایر شرایط آن توسط خود قانون گذار تعیین شده است. فلذا دست قاضی در جرایم تعزیری از جمله سرقت تعزیری نسبت به جرایم حدی ، باز تر است و می تواند انعطاف بیشتری در صدور رای داشته باشد .

وکیل سرقت
وکیل در شیراز در مورد وکیل در دعاوی کیفری گفت: نقش به سزایی ایفا می کند .
به طور کلی با توجه به شرایط خاص هر دعوا و اهمیت و شدت مجازات تعیین شده در قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین کیفری ، در صورتی که هر یک از طرفین دعوا نتوانند به خوبی از خود دفاع نموده و موجبات تبرئه خود را فراهم اورند ، ممکن است به حبس های طولانی مدت و یا شلاق محکوم شوند . با این تفاسیر ، مشورت با یک وکیل متخصص و با تجربه ، قبل از هر اقدامی عملی عاقلانه و به صرفه است .
در این مقاله قصد داریم ابتدا به طور مختصر به هر یک انواع سرقت پرداخته و نقش وکیل مدافع را در دعوا تشریح کنیم .
سرقت حدی
در ابتدا به سرقت حدی میپردازیم .
سرقت حدی در قانون مجازات اسلامی ، همراه با ۱۴ شرط است .
در صورتی که هر یک از این شروط موجود نباشد ، سرقت حدی نخواهد بود و حسب مورد ، یکی از انواع سرقت تعزیری است .
چهارده شرط فوق از این قرار است :
سارق ، به طور مخفیانه ، مالی که دارای مالیت است را با هتک حرز ، از حرز خارج نموده در حالی که مال مسروقه هنگام خروج از حرز ، به ارزش چهار و نیم نخود طلای مسکوک بوده باشد . سارق پدر و جد پدری مالک مال نبوده و سرقت نیز در زمان قحطی انجام نگرفته باشد .
مال مسروقه از اموال عمومی و دولتی و یا از موقوفات عامه نباشد .

شاکی از سارق نزد مرجع قضایی صالح شکایت کرده و تا قبل از اثبات جرم ، از سارق گذشت نکرده باشد . تا قبل از اثبات جرم ، سارق مالک مال مسروقه نشده و مال مسروقه نیز به صاحب خود بازنگشته باشد . مال سرقت شده از جمله اموال سرقت شده و یا مغصوب نباشد .
در صورتی که سرقت ، با وجود تمامی این شروط انجام گرفته باشد ، سرقت حدی است و مرتکب به مجازات آن محکوم می شود .
اگر سارق ، مال را از مکانی که از خودش و یا از شخصی که از طرف وی اذن دارد ، غصب شده ، سرقت کند ، با توجه به این امر که آن مکان در برابر او حرز محسوب نمی شود ، سرقت ، حدی نیست .
حد نصاب تعیین شده برای مال ، باید در یک سرقت از حرز خارج شود . اگر سارق به دفعات متوالی مال را از حرز خارج کند و به طور مثال با دو بار خروج مال از حرز ، حد نصاب محقق شود ، اگر فاصله بین آن دفعات به گونه ای باشد که عرفا بتوان به آن یک سرقت گفت ، سرقت حدی خواهد بود .
وکیل متهم در مقام دفاع ، باید بتواند حسب مورد ، به وجود هر یک از شرایط چهارده گانه خدشه وارد کرده و یا قبل از اثبات جرم ، با مالک مال به توافق رسیده و رضایت او را کسب کند و یا با اثبات فقدان شرایط مسئولیت کیفری در هنگام ارتکاب جرم در موکل خود ، او را از مجازات معاف کند .
به طور مثال ، اگر وکیل بتواند در محکمه اثبات کند که متهم در هنگام ارتکاب جرم دچار جنون بوده و یا گمان می کرده که مال متعلق به خود وی است و یا به علت این که به تازگی اسلام اورده است از حرمت این عمل آگاه نبوده و یا تا قبل از اثبات جرم بتواند توبه سارق را اثبات کند ، می تواند موجبات معافیت موکل خود از مجازات را فراهم اورد و در دعوا پیروز شود .
همان طور که مشاهده کردید ، وکیل رکنی بسیار موثر در یک پرونده ی سرقت می تواند باشد که طرفین دعوا نباید از این امر ، غافل شوند .

مجازات سرقت حدی
ارتکاب جرم بار اول : قطع چهار انگشت از دست راست سارق به طوری که کف دست و انگشت شست سارق ، باقی بماند .
بار دوم : پای چپ سارق را به گونه ای قطع کرده که نصف قدم و مقداری از مسح باقی بماند .
( در صورتی که سارق هر یک از عضو های متعلق قطع را نداشته باشد ، به مجازات یکی از سرقت های تعزیری محکوم خواهد شد .)
بار سوم : مرتکب محکوم به حبس ابد می شود .
( اگر مرتکب در حین حبس ، توبه کند ، مقام رهبری می تواند اگر ازادی وی را مصلحت ببیند ، می تواند او را عفو کرده و از حبس ازاد کرده و یا مجازات او را به مجازات تعزیری دیگری تبدیل کند . )
بار چهارم : اگر سارق در زندان و یا در صورت خروج اتفاقی و یا با فرار از زندان برای بار چهارم مرتکب سرقت حدی شود ، به اعدام محکوم می شود .
سه عنصر اصلی سرقت
برای تحقق جرم سرقت سه عنصر اصلی ضرورت دارد:
عنصر مادی :
در جرم سرقت عنصر مادی به شکل ربودن به معنای جابه جا کردن و برداشتن و استیلاء برآن مال و همچنین پنهانی بودن عمل ربایش می باشد، بنابراین لازمه جرم سرقت این است که سارق بدون رضایت مالک یا متصرف به صورت علنی و یا مخفیانه مبادرت به بردن مال دیگری بنماید.
عنصر معنوی:
همان قصد ارتکاب جرم است که علاوه بر سوء نیت عام، قصد تملک بعنوان سوء نیت خاص لازم و ضروری است. برای تحقق جرم سرقت وجود قصد مجرمانه و علم سارق بر مال غیر بودن مال مسروقه حائز اهمیت است بنابراین جرم سرقت یک جرم عمومی است که همواره با سوء نیت محقق می شود.
عنصر قانونی:
همان اصل قانونی بودن جرم و مجازاتهاست و آن اینکه باید قانونگذار موضوعی را جرم بداند تا بتوان مرتکب را مجازات کرد و با نبودن عنصر قانونی نمی توان مرتکب فعل را مجازات نمود. بنابراین قانون مجازات اسلامی مهمترین عنصر قانونی جرم سرقت است که تفسیر مجازات هرنوع سرقت را جداگانه بیان داشته که در این مطالب به دلیل محدودیت جایی برای توضیح نیست. زمانی که بحث جرم انگاری پیش می آید خوب است در مورد اخفای مال مسروقه و مجازات آن در قانون مجازات اسلامی کشور صحبت کنیم که در سایت خودتان دادیار کاملا در این باره سخن به میان آمده و مقاله ای تحت همین عنوان به نگارش رسیده است که به شما عزیزان پیشنهاد میکنم آن را مطالعه نمایید

انواع سرقت
سرقت بر حسب نوع میزان مجازات و ماهیت آن به اشکال مختلف تقسیم دسته بندی شده است:
• دسته اول سرقت حدی
• دسته دوم سرقتهای تعزیری