وکیل در عسلویه
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در بوشهر و مشاور حقوقی در بوشهر
به درخواست مخاطبین عزیز از وکیل در عسلویه تقاضا کردیم در مورد سرقت توضیح دهد:
وکیل در عسلویه در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/خانواده و… فعال است.
در این نوشته به سرقت و انواع آن در قانون مجازات اسلامی پرداختیم و صفر تا صد جرم سرقت را بازگو کردیم جرم سرقت جرمی از جرایم علیه اموال شناخته میشود از گذشته های دور مورد بحث و گفتگو واقع شده است و از آن طرف که جسم انسان محترم است مال وی هم باید مورد احترام و همچنین حمایت قرار گیرد به مباحثی همچون شرایط سرقت/ نوع و میزان مجازات سرقت/ انواع سرقت/ چگونه شکستن حرز/ سرقت چک/ سرقت شریک از مال مشترک/ توبه سارق/ اشاره شده است.شما مخاطبین عزیز میتوانید در اینجا با مفهوم چک و توبه سارق و هر چیزی که یا حتی فراتر از چیزی که ذر بالا مثال زده شده است اشنا شوید.همچنین این سایت یعنی دادیار به معرفی وکیل با تحربه از جمله وکیل چک در شیراز پرداخته.زیرا که وکلای با تجربه در دادیار میتوانند مشکلات شما را حل نموده و به صورت 24 ساعته پاسخگوی شما باشند.
انواع سرقت:
سرقت در قانون مجازات اسلامی به نوع حدی و تعزیری قابل تقسیم است که سرقت های علمی رایانهای و غیره هر کدام در این دو بخش جایی می گیرند.
سرقت علمی/ ادبی/ دستبرد فکری…..
سرقت ادبی صحبت از وقتی می کند که شخصی تمام یا بخشی از نوشته دیگری را متعلق به خودش کند حالا یا با کپی کردن/ نشر دادن/ یا بهره از آثار ادبی بدون تغییر دادن و بدون اجازه گرفتن از مالک اثر
عنصر مادی در جرم سرقت ادبی همین کپی و استفاده کردن و یا نشر آثار ادبی بدون قید کردن مرجع آن است.

به طور مثال کسی پایان نامه فرد دیگری را به نام خودش می زند
بر اساس قانون حمایت از حقوق معلفان و پدیدآورندگان اگر هر فرد که همه یا بخشی از اثر دیگری را که مورد حمایت این قانون است به نام خود بیاورد و بدون اجازه پدید آورنده اصلی باشد حبس به دنبال دارد اگر هم که به صورت مرتب مرتکب سرقت ادبی شود به غیر از مجازات حبس به مجازات های سنگین تری مثل اخراج یا تعلیق محکوم می شوند.
نکات سرقت حدی
چنانچه مال در چند حرز قرار گرفته باشد هنگامی که سارق مرتکب سرقت حدی است که آن را از آخرین حرز جدا کند به طور مثال مالی داخل جعبه ای در گاوصندوق می باشد حالا اگر جعبه را داخل گاو صندوق باز کند سرقت حدی به شمار نمی رود اما اگر از گاوصندوق آن را بردارد سرقت حدی به شمار میآیند گاوصندوق آخرین حرز در این جا است.
هتک به معنی شکستن است و همچنین هتک باید برای ورود باشد نه خروج لازم به ذکر است که هتک حرز تنها شکستن نیست امکان دارد با بالا رفتن و باز کردن هم باشد اگر کسی با کلید در را باز کرد و یا از دیوار آمد بالا بازهم هتک حرز اتفاق افتاده است مورد توجه شما باشد که اگر کسی اصل حرز را با خودش ببرد مثلاً کل گاوصندوق را با خودش ببرد اصل بردن یک حرز هتک هرز نیست معیار ما در هتک حرز همیشه ورود است بر فرض مثال اگر در خانه باز باشد مالی که در حیاط خانه است هتک حرز نیست به این خاطر که که مال نسبت به سارق در حرز نبوده است.
مقدار 5/4 نخود طلا باید در یک مرتبه سرقت انجام گیرد اگر فردی نصف این مقدار را از حرز خارج کند و دوباره برگردد و نصف دیگر را هم خارج کند آن هم در یک روز باشد سرقت از نوع حدی است ولی اگر نصف این مقدار را در یک روز و نصف دیگر آن را در روز بعد خارج کند مرتکب دوجرم تعزیری سرقت قرار می گیرد.
اگر حرز غصبی باشد آن مکان برای وی و افرادی که از طرف وی حق دسترسی داشتن به مکان را دارند حرز محسوب نمی شود به طور مثال احمد جعبه ای را از علی غصب میکند و مال خود را داخل آن جعبه می گذارد اگر علی جعبه را باز کند مرتکب سرقت حدی و شکستن حرز نمی باشد.
در خصوص سرقت در موقع قحطی مقدار و خصوصیت مال اهمیت ندارد به طور مثال اگر در موقع قحطی غذا طلا بدزدد باز به عنوان سرقت حدی نمیشود.
اگر دو نفر به شکل مشترک مالی را از حرز خارج نمایند باید فهم جداگانه آن دو نفر به حد نصاب برسد هر کدام معادل 5/4 نخود طلای مسکوک.
شکستن حرز و سرقت باید به وسیله یک نفر باشد به طور مثال اگر دو نفر سارق یکی حرز را بشکند و فرد دیگر مال را ازحرز خارج کند هیچکدام مرتکب سرقت حدی نمیشود..

ربودن مال مشاع توسط احدی از شرکا:
می خواهیم بدانیم که آیا ربودن مال مشاع توسط احدی از شرکا سرقت شناخته می شود یا خیر ؟
به طور مثال دو نفر در اموال گندم شریک باشند حالا نیمه شب یکی از شرکا مقداری از آنها را برباید آیا سرقت است یا نه ؟
در این مورد وکیل در شیراز توضیح میدهد که:این نظر اختلافی است بعضی میگویند نیست به این خاطر که لازمه سرقت ربودن مال دیگری است اما این گونی گندمی تک تک اجزا و ذراتش متعلق به خودش است و هیچ جزئی از آن را نمی توان پیدا کرد که مال رباینده نباشد بعضی دیگر میگویند که این سرقت است چون الف مال را ربوده و هر جزء آن متعلق به ربودن مال دیگری اتفاق افتاده است این مسئله در جرایم زیادی علیه اموال مطرح می شود بخث خیانت در امانت/ کلاهبرداری/ تخریب قانون قدیم در این زمینه ساکت بود و در جرم تخریب این سوال مطرح شد و کار به دیوان کشیده شد و آن جا دیوان رای وحدت رویه صادر کرد گفت از بین بردن مال مشاع توسط احدی از شرکا تخریب است ولی در مورد جرایم دیگر ساکت بود البته نمی شود گفت این ملاک است برای بقیه موارد چون در رای وحدت رویه نتیجه رای مهم است و نه استدلال های وارد بر آن اما در ماده دویست و هفتاد و هفت جواب ما را داده است اگر شریک یا صاحب حق بیشتر از سهم خود سرقت کند و مازاد سهم وی به حد نصاب برسد سرقت از نوع حدی می باشد بنابراین گفته ظاهراً قانون گذار نظر به این دارد که اگر سهم خودش را بردارد سرقت نیست.
مجازات سرقت حدی
سرقت حدی بار اول:
قطع کردن چهار انگشت دست راست سارق به شکلی که انگشت شست دست و کف دست باقی بماند
سرقت حدی بار دوم:
قطع کردن پای چپ سارق از پایین بر آمدگی به طوری که نصف قدم و بخشی از محل مسح باقی بماند.

سرقت حدی بار سوم:
حبس ابد
سرقت حدی بار چهارم:
اعدام هر چند که سارق در زندان باشد.
سرقت حدی همانند دیگر جرایم حق اللهی نیست که فاقد شکایت و به شکل اتوماتیک به وسیله داستان پیگیری گردد سرقت حدی با شکایت شاکی آغاز میشود اما بعد از این که جرم پیگیری شد دیگر گذشت شاکی اثری ندارد
به بیان دیگر سرقت حدی قبل شکایت قابل گذشت است اما بعد از انجام شکایت غیر .
قابل گذشت می باشد و هم حق الله است و هم دیگر حق الناس است.
وظیفه سارق در مقابل مال باخته
برابر قانون در کلیه موارد سرقت و ربودن اموال، دادگاه علاوه بر تعیین مجازات، سارق یا رباینده را به رد (بازگردان) عین مال مسروقه محکوم می کند و اگر عین آن وجود نداشته باشد، سارق به رد مثل یا قیمت مال مسروقه یا ربوده شده و جبران خسارت وارده محکوم خواهد شد.
البته خوب است بدانیم که زمانی که بحث جرم انگاری در مورد اخفای مال مسروقه پیش می اید باید در مورد مجازات ان در قانون مجازات اسلامی کشور صیحت کنیم که شما جویندگان عزیز میتوانید مقاله ای تحت همین عنوان را در سایت دادیار مطالعه کنید.
اگر سارق عین مال را برنگرداند یا قیمت آن را نپردازد ،چنانچه مالی از او در دسترس باشد ضبط و به میزان محکومیت از مال ضبط شده برداشت می شود؛ در غیر این صورت ،به تقاضای مال باخته تا زمان پرداخت در حبس باقی خواهد ماند. حتی اگر مدت محکومیت مجازات اصلی او تمام شده باشد.

مراحل شکایت کیفری سرقت
۱٫ در صورتیکه قصد شکایت کیفری از فردی به جرم دزدی را داشته باشید میتوانید مراحل زیر را انجام دهید.
۲٫ شما میتوانید برای شکایت کیفری، با وکیل سرقت به صورت تلفنی مشورت کنید.
۳٫ به دلیل اینکه شکایت کیفری دزدی نیاز به تنظیم شکوائیه دارد، اگر اطلاعات کافی برای تنظیم شکوائیه ندارید میتوانید به صورت حضوری با وکیل سرقت مشورت کنید.
۴٫ شما میتوانید در صورتیکه تمایلی برای حضور در دادگاه و یا وقت کافی برای شکایت ندارید، به وکیل متخصص سرقت وکالت بدهید که شکایت را انجام دهد.
۵٫ در صورتیکه قصد داشتید تا وکیل شکایت دزدی را انجام دهد مدارک زیر را همراه داشته باشید.