وکیل در لامرد
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در شیراز و فارس و مشاور حقوقی
وکیل در لامرد و وکیل در لار در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/خانواده و… فعال است.
مشاوره حقوقی کیست؟
در ابتدا مقاله توضیحاتی در مورد عزل وکیل و سپس بعد از ان در مورد شان و منزلت وکیل خدمت شما ارائه شد،منتها بسیاری از افراد در مورد مشاوره حقوقی اطلاعات کافی ندارند که یک مشاوره حقوقی باید چه ویژگی های لازمی را داشته باشد یا اینکه وطیفه یک مشاوره حقوقی چیست؟
که عموم افراد مشاوره حقوقی را حتما همراهی با وکالت میدانند،منتها ممکن است شما به شخصی مراجعه کنید برای مشاوره که صرفا رشته حقوق خوانده باشد و وکیل نباشد.نیازی نیست برای اکثر موارد حقوقی خویش حتما به وکلا مراجعه کنید بلکه گاهی اوقات یک فردی که در رشته حقوق تحصیل کرده است و وکیل نیست میتواند به شما ان کمک لازم را برساند.

مشاورین حقوقی در مرحله اول به شما راهکار میدهند که بهترین کار در باب مورد شما چیست و سپس بعد از ارائه دادن راهکارها نحوه عملی کردن راهکار ها را برای شما توضیح میدهند،برای مثال شما طلبی را میخواهید از شخصی وصول کنید،ممکن است مشاوره حقوقی بنا بر مدارک موجود که ناکافی است به شما بگوید بهتر است با شخص بدهکار کنار بیاید یا حتی بر اساس شواهد و مدارک موجود و بر اساس نوع عملکرد بدهکار بگوید حتما باید شکایت کنید.
در اصل تحلیل مشاوره اول از کنار امدن این است که چون شما مدارک کافی را ندارید و یا حتی اینکه چون بدهکار واقعا در حال حاضر توانایی مالی ندارد بهتر است که به جای به زندان انداختن ان به ان فرصتی بدهید تا طلب شما را جور کند،چرا که در بعضی از موارد ممکن است پروسه های قانونی نه تنها طولانی و وقت گیر باشد بلکه شما را به انچه که میخواهید نمی رساند،پس بهتر ان است نه به صحبت های مشاوره حقوقی گوش فرا دهید و به دور از تعصبات شخصی خویش عمل کنید.
راهکار مشاوره حقوقی دوم که همان شکایت کردن بود در بیشتر مواقع بر اساس موضوع پرونده امری ضروری و لازم است،چرا که برای افرادی که قصد کلاهبرداری یا اختلاس دارند نمیشود از در صلح وارد شد،بنابراین برای مبالغ بالا بهتر است شکایت شود،چرا که ممکن است هزینه وکیل و روند دادرسی بسیار ناچیز تر در برابر طلب باشد و اتخاد یک وکیل مناسب بتواند شما را به حقتان برساند.
وکیل حقوقی در چه زمینه هایی مشاوره می دهد؟
وکیل و مشاور حقوقی می تواند در همه مسائل های حقوقی مشاوره دهد. البته عنوان مسائل حقوقی یک موضوع کلی است و بهتر این است که وکیل در بعضی از موضوعات حقوقی که تخصص دارد مشاوره دهد. در کشورهای پیشرفته مشاوره های وکیل به صورت تخصصی است. بدین معنی که بعضی وکلا در زمینه ی تجاری تخصص دارند که موکل با توجه به نوع تخصص آن ها به ایشان مراجعه می کند. اما در ایران به شکل رسمی واداری نظام تخصصی برای وکلا منظور نشده است.
تعهدات وکیل نسبت به موکل
تعهدات وکیل نسبت به موکل به شرح حدود اختیاراتی است که وکیل طبق وکالت نامه تنظیمی که با موکل، امضا نموده است اقدام نماید.
در وکالت نامه های رسمی صادره از دفاتر اسناد رسمی و یا وکالت نامه های قضایی بین وکلای دادگستری و موکل، قسمت حدود اختیارات وکیل مشخص شده است که طرفین می توانند طبق خواسته خود حدود و اختیارات وکیل را اعلام نمایند.

تعهدات وکیل بستگی به این دارد که وکیل تا چه اندازه و در چه موضوعاتی از موکل اختیار و اجازه پیگیری امور را داشته باشد. به عنوان مثال شخصی وکیل می شود که صرفا امورات شهرداری موکل را انجام دهد وشخص دیگر وکیل می شود تا امورات موکل خود را صرفا در دادسرا یا دادگاه بدوی انجام دهد.
انواع حقوق عمومی
حقوق عمومی، شامل حق و حقوقی است که بین ادارات و نهاد های دولتی یا موسسات عمومی در انجام وظیفه و خدمت متقابل به مردم وجود دارد و باید اجرا گردد. همچنین چگونگی نحوه ی اجرای آن نیز در حقوق عمومی شرح داده شده است.
به عنوان مثال کیفیت و چگونگی حقوق متقابل میان شهرداری که یک موسسه عمومی در جامعه است و شهروندان، یکی از انواع حقوق عمومی است. همچنین قوانین و حق وحقوق حاکم بر روابط سایر ادارات مانند سازمان ثبت اسناد با مردم نیز زیر مجموعه حقوق عمومی قرار می گیرد.
منظور از دعوای تصرف عدوانی کیفری چیست و به چه شکل مطرح می شود؟
بر اساس ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی هر کس به وسیله صحنه سازی از قبیل دیوارکشی تغییر حد فاصل کرد بندی و … به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آییش زراعی،جنگلها و مراتع ملی و … و سایر اراضی املاک متعلق به دولت و شرکتهای وابسته به دولت یا شهرداری ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف منفعت اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری مبادرت نمایند یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم میشود.
تفاوت تصرف عدوانی و دعوای خلع ید در این است که یکی از مواردی که خیلی اوقات با دعوای این مورد اشتباه گرفته می شود دعوای خلع ید است شاید در ظاهر این دو مورد حقوقی شباهت های زیادی به هم داشته باشند اما باید بدانیم که در دادگاهها تمایز میان آنها قائل میشود و به هنگام ارائه هرگونه دادخواست حقوقی باید از لفظ و عبارت درستی استفاده شود چرا که در غیر اینصورت احتمال قرار رد دعوا بسیار بالا میرود اما این دعوا با خلع ید چه تفاوت هایی ممکن است داشته باشد اصلیترین فرقی که میان این دو وجود دارد این است که تصرف عدوانی فقط مربوط به اموال غیرمنقول می باشد

در حالی که دعوای خلع ید هم اموال منقول و هم اموال غیر منقول را شامل میشود در دعوای خلع ید حتماً باید رای قطعی صادر شود تا لازم الاجرا گردد اما در مورد دیگر چنین مسئلهای صادق نیست. طبق ماده ۱۷۷ می توان دعاوی حقوقی را خارج از نوبت هم رسیدگی کرد در صورتی که چنین امکانی برای خلع ید وجود ندارد.
در دعوی خلع ید مالک برای اینکه مالکیت خود را بر اموال غیرمنقول ثابت کند به سند مالکیت نیاز دارد و در حقیقت این سند قطعیت مالکیت را ثابت می کند اما در مورد دیگری مالک نباید تصرف خود را اثبات نماید وقتی که صحبت از دعاوی متصرف می شود منظور این است که تصرف مجدد اموال غیرمنقول صورت گرفته و باید نسبت به این مسئله رسیدگی شود اما در مورد دعوای خلع ید آنچه که بررسی می شود خود ادعای مالک بودن فرد است نکتهای که باید بدانیم این که دعوا تصرف، دعوای غیر مالی هست و هزینه دادرسی آنها نیز مانند دیگر دعاوی غیرمالی خواهد بود اما در دعوای خلع ید بر اساس قیمت ملک هزینه دادرسی تعیین میشود و برخی گمان میکنند
این دو دعوا یک ماهیت دارند اما باید بدانیم که این دو با هم تفاوت دارند دعوای خلع ید شامل عین و منفعت مال منقول و غیرمنقول میشود ولی دیگری مربوط به مال غیر منقول است علاوه بر این در مورد سند مالکیت باید گفت که در دعوای تصرف این سند اماره سابقه تصرف است اما در دعوای خلع ید یک دلیل قطعی برای مالکیت است.
همچنین منشأ دعوای خلع ید مالکیت خواهان است اما منشاء دعوای دیگری سبق تصرف خواهان است علاوه بر این اجرای حکم بر دعوی خلع ید مستلزم قطعیت حکم باشد ولی در مورد دیگر اجرای حکم بدوی بدون قطعیت امکان پذیر است در نهایت لازم به ذکر است که دعوای خلع ید یک دعوای مالی و دیگری یک دعوای غیر مالی است.نکته مهمی که فقط در رابطه با اموال غیرمنقول وجود دارد و این تعریف فقط شامل اموال غیر منقول می شود.
پس اگر کسی به صورت عدوانی اموال منقول مانند اتومبیل شخص دیگری را از تصرف وی خارج کند مشمول ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی نمیشود بر اساس ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی که عبارت است از اینکه ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیر منقول را از تصرف وی خارج کرده و ادعای تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست میکند .

برای طرح دعوای رفع تصرف عدوانی سه رکن لازم است که رکن اول آن سبق تصرف خواهان (سابقه ملک در تصرف خواهان بوده باشد) و رکن دوم آن لحوق تصرف خوانده به این معنا که در حال حاضر ملک در تصرف خوانده باشد و رکن سوم اینکه عدوانی بودن تصرف خوانده یعنی تصرف فعلی خوانده بدون رضایت خواهان و حکم مرجع صالح باشد اما نکته مهمی که باید بدانیم این است که اگر شما دعوای تصرف عدوانی را پس از طرح دعوا راجع به اصل مالکیت همان ملک تقدیم کرده باشید قرار عدم استماع دعوی از سوی دادگاه صادر میشود.