وکیل در لنگه

وب سایت حقوقی دادیار

وکیل در بندرعباس و مشاور حقوقی در بندرعباس

(09174393754)

به درخواست مخاطبین عزیز از وکیل در لنگه تقاضا کردیم در مورد فسخ قرارداد توضیح دهد:

وکیل در لنگه در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/خانواده و… فعال است.

خیار تخلف شرط

در عقود می توان شروط مختلفی را درج کرد .

از جمله این شروط  ، شرط فعل ، صفت و نتیجه است .

اگر مشروط علیه به تعهد خود در خصوص انجام شرط عمل نکند ، ضمانت اجرای این امتناع ، این است که  مشروط له  حق  فسخ قرارداد را به استناد خیار تخلف شرط خواهد داشت .

با توجه به اصل عدم ، در صورتی که شرط ، فعل مثبتی باشد ، مشروط علیه  باید انجام شرط  را در محکمه اثبات کند .

اما اگر شرط مورد نظر ترک فعلی باشد ، با توجه به اصل عدم ، مشروط له باید در محکمه تخلف از شرط را اثبات نمایند .

هر یک از طرفین با مشورت گرفتن از  یک وکیل متخصص در امور حقوقی و یا واگذار کردن امر دعوا به وی  می توانند در محکمه به نتیجه بهتری دست یافته و از ورود ضرر به خود جلوگیری کنند .

وکیل در لنگه
وکیل در لنگه

خیار تخلف وصف و خیار رویت

در صورتی که هر یک از طرفین عقد  ، مورد معامله را  ندیده باشد و آن را به وصف معامله کرده باشد ، پس از انعقاد معامله ، در صورتی که مورد معامله را فاقد آن صفات مذکور یافت ، می تواند به استناد خیار تخلف وصف معامله را  فسخ کند.

ممکن است فردی مورد معامله را به استناد مشاهده و رویت سابق خود ،معامله  کند ، در این صورت اگر پس از انجام عقد ،متوجه شود مال تغییر کرده است ، معامله به استناد خیار رویت توسط  او قابل  فسخ است .

خیار غبن

در صورتی که در یک عقد مغابنه ای ، مورد معامله به ارزش واقعی خود معامله نشود و پس از عقد مشخص شود که یکی از طرفین مغبون شده و غبن نیز به گونه ای فاحش باشد که عادتا قابل  مسامحه و چشم پوشی نباشد ، طرف مغبون شده می تواند به استناد خیار غبن معامله را بر هم زند .

وکیل طرف دیگر قرار داد در صورتی که خواهان حفظ قرارداد باشد ، می تواند اثبات کند که فرد مغبون شده ، در هنگام عقد نسبت به قیمت واقعی کالا آگاه بوده و یا این که اوضاع و شرایط حاکم بر معامله به گونه ای بوده است که فرد حتی اگر نسبت به قیمت واقعی علم داشت  هم باز خواستار انجام معامله بود . در این صورت  می تواند از فسخ شدن عقد ، جلو گیری  نماید و در این امور با توجه به قوانین خاص حاکم بر خیارات و فسخ معاملات  مراجعه به یک وکیل متخصص الزامی است .

خیار مجلس

خیار مجلس تنها در عقد بیع جاری می شود .

البته شایان به ذکر است که وکیل در شیراز در این باره میگوید:اعمال این خیار در مجلس عقد و قبل از تفرق و جدایی طرفین صورت می گیرد و پس از جدایی طرفین این خیار زایل می شود .

متعاملین می توانند  در ضمن عقد خود این خیار را اسقاط کنند و همچنین در صورتی که بیع به صورت فضولی واقع شود ، اگر مالک اصلی مورد معامله در مجلس عقد حاضر بوده و در همان مجلس قبل از جدایی طرفین ، فسخ قرارداد را به استناد خیار مجلس اعلام کند ، این امر حاکی  از تنفیذ ضمنی معامله است زیرا معامله باطل شده را نمی توان  فسخ یا اقاله کرد .

همانطور که گفتیم خیارات به ارث می رسند .

در صورتی که یکی از طرف

ین عقد در مجلس عقد فوت کند و تمامی وراث در آن مجلس حاضر باشند ، می توانند  با اتفاق نظر ، عقد را در همان مجلس بلافاصله به استناد این خیار برهم بزنند که البته این امر ، امری نادر و بعید است .

وکیل در لنگه
وکیل در لنگه

خیار عیب

برای ایجاد این خیار باید مورد معامله علی رغم تصور طرف قرارداد ، معیوب باشد . در این صورت فرد می تواند به استناد خیار عیب عقد را یا برهم زده و یا از  طرف دیگر قرار داد ، مطالبه ارش کند .

موانع فسخ عقد به استناد خیار عیب

در صورتی که پس از انعقاد عقد عیب جدیدی در مورد معامله حادث شود و یا آنکه مورد معامله تلف شده یا متعلق حق دیگری واقع شود یا به شخص ثالثی منتقل شود ، دیگر نمی توان عقد را فسخ کرد و  تنها می تواند تقاضای ارش داشته باشد .

اگر عیب جدید حادث شده ، ناشی از عیب سابق باشد این امر مانع فسخ عقد نخواهد بود و همچنین اگرعیب جدید  حادث شده ، در زمان خیار مختص مشتری ایجاد شده باشد ، در حکم عیب سابق بر عقد است .

اگر طرف معامله  در هنگام انعقاد قرارداد ، از عیب موجود مطلع باشد ، دیگر خیار عیب برای او ایجاد نخواهد شد و همچنین طرفین می توانند در زمان عقد خیار عیب را اسقاط کرده و مورد معامله را با تمامی عیوب معامله نمایند .

خیار حیوان

خیار حیوان از جمله خیاراتی است که تنها در عقد بیع ایجاد می شود و در صورتی که مورد معامله حیوانی زنده باشد ، فردی که با عقد مالک حیوان می شود تا سه روز فرصت خواهد داشت که به استناد خیارحیوان معامله را بر هم زند . البته طرفین معامله می توانند  در هنگام انعقاد عقد ، خیار حیوان را اسقاط نمایند .

همانطور که مشاهده کردید ، احکام راجع به خیارات و فسخ معاملات ، احکام تخصصی و پیچیده است که به طور معمول افراد جامعه نسبت به آنها اطلاع دقیقی ندارند . پس اگر طرفین قصد دارند معامله ای  را فسخ کنند و یا در محکمه در این خصوص دعوای مطرح کنند ، راه حل منطقی و به صرفه مراجعه به یک وکیل متخصص در امور حقوقی و قراردادها است تا از طریق آن بتوان به هدف خود رسید و از ورود زیان‌های احتمالی جلوگیری نمود .

وکیل در لنگه
وکیل در لنگه

مفهوم قرارداد

یکی از اساسی ترین ارکان هر قرارداد موضوع آن قرارداد می باشد. موضوع قرارداد ماهیت امری دارد که دو طرف قرارداد نسبت به آن توافق می‌کنند. پس لازم است در هر قراردادی اول موضوع قرارداد تعیین شود تا دو طرف آگاه باشند که چه تعهدی را باید انجام دهند.

از  این  که موضوع قرار داد یکی از ارکان اصلی و مهم قرارداد می باشد نکات مهمی دارد که ضرورت دارد در انعقاد قرارداد مورد مراعات قرار بگیرد. چون در غیر این صورت قرارداد باطل خواهد بود. در این مقاله از گروه مقالات حقوقی دادسرا یار سعی ما بر این است که به تعریف قراردادها و موضوعات مهم راجع به آن بپردازیم.

بنابر این شیوه انعقاد قرارداد اهمیت بسیار زیادی دارد. چه بسیار قراردادهایی که به علت کمبود علم و دانش حقوقی در نحوه تنظیم آن به مشکلات فراوانی برخورد نموده و دو طرف ناچار به رجوع به مراجع قضایی و داوری و غیره شده اند. یک قرارداد خوب و استاندارد قراردادی می باشد که زیر نظر یک وکیل متخصص و حرفه ای در این حوزه تنظیم شده باشد. برای انعقاد یک قرارداد خوب پیش از پایان مذاکرات و امضا قرارداد باید با وکلای متخصص در این زمینه مشاوره کرد.

الزام تنظیم قرارداد در روابط مالی اشخاص

قرارداد از مهمترین مدارک تنظیم روابط دو طرف و  معلوم نمودن روش ها و حد و مرزهای روابط دو طرف می باشد. شیوه تنظیم قرارداد اهمیت زیادی دارد. قراردادها با توجه به نوع آن ها از پیچیدگی‌های زیادی برخوردار هستند و مسائل مهم قرارداد مثل ضمانت اجرا و تضمین و شیوه حل اختلاف و فسخ و تعیین تعهدات هر یک از دو طرف و غیره از جمله بحث‌هایی نیستند که اشخاص با داشتن یک دانش عرفی و تجاری و بدون بهره مندی از اطلاعات قراردادی و حقوقی ضروری، قادر باشند از عهده تنظیم آن برآیند. چه بسیار صاحبان حرف و تجارت که با دانش صنفی خود قراردادی را تنظیم کرده و بعد از آن با مشکلات بسیار عدیده‌ای در مرحله تفسیر و اجرا با اختلاف مواجه شدند.

مبلغ جریمه فسخ قرارداد

پرداخت خسارت فسخ قرارداد در چند حالت قابل مطالبه است:
یک مورد زمانی است که شخص برای خود حق فسخ مثلا برای یک ماه قائل می شود که در چنین شرایطی طرف مقابل می تواند بندی در قرارداد قرار دهد مبنی بر اینکه اگر صاحب حق فسخ، قرارداد را در مدت مقرر فسخ کرد او بتواند مبلغی معین به عنوان خسارت قراردادی برای خود قائل شود.
مورد دوم زمانی است که در قراردادی که برای مدت موقت منعقد می شود برای مثال در قرارداد اجاره ای که به مدت یکسال تنظیم شده، بندی قید شود که اگر قبل از موعد به هر دلیلی قرارداد اجاره فسخ شود طرف دیگر بتواند مبلغی را برای فسخ قرارداد دریافت نماید.

وکیل در لنگه
وکیل در لنگه

مورد سوم در جایی است که اگر به دلیل مغبون شدن شخص یا یا به دلیل وجود عیب در مال مورد معامله یا به دلیل تدلیس و فریب خوردن شخص برای فرد حق فسخ ایجاد شد شخص علاوه بر فسخ بتواند خسارت وارده به ایشان را نیز مطالبه نماید.
علاوه بر موارد گفته شده فرد می تواند مبلغ معینی تحت عنوان وجه التزام به موجب ماده 230 قانون مدنی در صورت عدم رعایت هریک از مندرجات قراردادی را برای خود درنظر بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *