وکیل در پارسیان
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در بندرعباس و مشاور حقوقی در بندرعباس
به درخواست مخاطبین عزیز از وکیل در پارسیان تقاضا کردیم در مورد فسخ قرارداد توضیح دهد:
وکیل در پارسیان در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/خانواده و… فعال است.
تعریف قرارداد
بر اساس ماده ۱۸۳ قانون مدنی قرارداد به این ترتیب تعریف شده است که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری میکنند که مورد قبول آن ها واقع شده است. توافق دو یا چند نفر جز اصلی تعریف قرارداد می باشد. مثلاً در خرید یک خانه دو نفر با هم توافق می نمایند که فروشنده ملک خود را به دیگری یعنی خریدار بدهد و در مقابل آن پولی از خریدار دریافت کند. نیت درونی دو طرف و انتقال مالی یا انجام کاری برای وقوع یک قرارداد کافی است و وقتی که دو طرف با اراده آزاد بر یک موضوع رضایت میدهند، لازم است آن را رعایت کنند و بعد از آن در حق دو طرف و اشخاصی که جانشین آن ها هستند، مثل قائم مقام قانونی نیز اثرگذار است و هیچ تشریفاتی را نمی طلبد. نکته مهم آن است که قانون گذار به سبب مصالح اجتماعی شرایطی را به این موارد اضافه کرده است که در برخی مواقع بدون آن که این شرایط در نظر گرفته شود، محاکم قضایی از پذیرش قرارداد خودداری میکنند.شما عزیزان میتوانید در قرارداد هایی که موضوع انها ملک است علاوه بر مشورت با وکیل قرارداد ها بهتر است با وکیل ملکی نیز مشورت لازم ر داشته باشید برای مثال جهت خرید املاک در حوزه قضایی استان بوشهر خوب است با وکیل ملکی در شیراز مشورت کنید یا به سایت دایار که وکیل در شیراز و نیز وکیل مواد مخدر در شیراز را به شما معرفی میکند مراجعه نمایید.

طرف قرارداد
طرف قرارداد امکان دارد یک شخص حقیقی یعنی انسان یا شخص حقوقی یعنی شرکت ها و موسسات دولتی و غیر دولتی باشد.
تنظیم قرارداد با اشخاص حقیقی
در تنظیم قرارداد با اشخاص حقیقی باید شرایطی را در نظر داشت. شخصی که با او معامله میشود به عنوان شخص حقیقی باید بالغ و عاقل بوده باشد و ممنوع المعامله نباشد. گاهی امکان دارد شخصی به نمایندگی از طرف شخص دیگر قرارداد را تنظیم کند. در این حالت باید برگه نمایندگی وکالت نامه او و اعتبار نماینده بودنش را مورد بررسی قرار داد و شماره و مشخصات آن در متن قرارداد درج نمود. بر اساس ماده ۱۹۰ قانون مدنی برای صحت یک قرارداد چهار شرط اساسی ضرورت دارد.
1- قصد و رضای طرفین قرارداد 2- اهلیت طرفین 3- موضوع معین مورد معامله 4- مشروعیت معامله. هرگاه قرارداد یکی از این چهار شرط را نداشته باشد، اصلاً وجود خارجی نمی یابد و در اصل باطل است و ممکن است غیر نافذ باشد و قراردادی که غیر نافذ است در حالت عدم نفوذ باطل است. اما با تنفیذ بعدی اصلاح می پذیرد.
1- قصد و رضای دو طرف
در انجام یک قرارداد هر یک از دو طرف باید اراده انعقاد آن را داشته باشند. اراده از رضا و قصد تشکیل شده است. لذا با یک سری اقدامات درونی صورت میگیرد. مثلاً شما میخواهید کتابی را بخرید. کتاب را در ذهن تصور می نمایید و اشتیاق به خرید آن می یابید. بعد تصمیم می گیرید آن را خریداری کنید. قصد و رضا باید به شکلی مثل لفظ و نوشته و اشاره و عمل خارجی به شخص مقابل اعلام گردد و این موضوع عیب نداشته باشد.

2- اهلیت طرفین
دو طرف باید برای معامله دارای اهلیت باشند. اهلیت خودش در دو قسمت تقسیم بندی میشود: اهلیت تمتع و اهلیت استیفا. اهلیت تمتع به معنای آن است که شخص بتواند حق و تکلیف داشته باشد. اهلیت با دارا بودن حق با تولد انسان آغاز و با مرگ او خاتمه مییابد. اهلیت استیفا یعنی توانایی اعمال حق خود را داشته باشد. یعنی شخص بتواند در حقوق خود و اموالش هرگونه تصرفی که میخواهد بکند و عقد و معاملاتی را انجام دهد .کسی که اهلیت استیفا را دارا می باشد، بالغ و عاقل و رشید است. مقصود از صغیر اشخاص غیر بالغ می باشد. افرادی که کمتر از ۱۸ سال تمام سن دارند صغیر هستند.
تنظیم قرارداد با اشخاص حقوقی
وقتی قرار است قرارداد با اشخاص حقوقی انعقاد یابد، باید اساسنامه شرکت ها و آگهی آخرین تغییرات آن مورد بررسی قرار گیرد و معلوم شود که آن شرکت در حوزه فعالیت خود قصد انعقاد قرارداد کرده است یا نه و نیز تعیین شود که چه کسانی دارای نمایندگی و حق امضای اسناد و انعقاد قرارداد برای شرکت هستند.
وضوع قرارداد
مال یا عملی می باشد که دو طرف قرارداد متعهد به تسلیم یا انجام آن می باشند.
شروط اساسی موضوع قرارداد
-موضوع قرارداد باید دارای ارزش اقتصادی باشد.
-موضوع قرارداد در حین انعقاد قرارداد باید موجود و معلوم و معین باشد. مثلاً یک خانه با مشخصاتی که دو طرف میبینند و از کیفیت آن آگاه هستند باید در حین معامله وجود داشته باشد.
-موضوع قرارداد اگر در حین انعقاد قرارداد موجود نباشد باید کمیت و کیفیت آن کاملا مشخص و محرز و توصیف شود.
-موضوع قرارداد اگر مال است باید تسلیم آن امکان پذیر باشد و فروشنده مالک آن باشد و گرنه معامله فضولی بر مالخر تلقی خواهد شد و اگر مالک اصلی به این عقد رضایت ندهد، باطل خواهد شد.

مدت قرارداد
در بعضی از قراردادها از ارکان اساسی قرارداد مدت آن محسوب میشود مثل قراردادهایی که موضوع آن ارائه خدمات انجام کار می باشد یا قرارداد اجاره که تاریخ و مدت از شرایط صحت عقد اجاره میباشد به شکلی که اگر مدت اجاره تعیین نشود قرارداد باطل خواهد شد. بنابراین پیشنهاد اکید می شود که تاریخ به شکل عددی و حروفی در هر قراردادی که تنظیم شود. چون از نظر حقوقی اثر بسیار مهمی را به دنبال خواهد داشت. در برخی از موارد این امکان وجود دارد که تاریخ انتقال یا تاریخ انجام کار غیر از تاریخ تنظیم قرارداد باشد. بنابراین در یک تبصره جداگانه به عنوان مدت قرارداد تنظیم میشود. باید زمان دقیق آغاز و پایان کار شفافسازی شود. اگر تاریخ شروع قرارداد به علتی نوشته نشود و در قرارداد در جایی ذکر نشده باشد، تاریخ امضای قرارداد، تاریخ آغاز آن تلقی میشود.
مبلغ قرارداد
وکیل چک در شیراز میگوید:قیمت یا مبلغ قرارداد که در قراردادهای مالی خرید و فروش به آن ثمن هم اطلاق می شود، ارزشی است که در مورد کالا یا خدمات پرداخت می گردد. میزان و نحوه پرداخت قیمت مورد معامله باید به شکل دقیق و به صورت جزئی که آیا اقساط پرداخت می شود یا نه، آیا به صورت چک هست و یا چک به چه صورتنقدی است یا حساب جاری یا چک مسافرتی یا وجه نقد باید به طور کامل توضیح داده شود تا از هر شکل سوء استفاده امتناع گردد.

محل تنظیم قرارداد و انجام تعهد
محل تنظیم قراردادها باید مشخص باشد. بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی مکانی که قرارداد تنظیم می شود در تعیین دادگاه در رسیدگی به اختلافات حاصل از قرارداد نقش مهمی را دارد. مکان انجام تعهد باید در بعضی از قراردادها الزاما باید تعیین شود. خصوصاً قراردادهایی که موضوع آن ها ارائه خدمات و تحویل کالا می باشد. چنان چه مکان انجام تعهد به علتی معلوم نشود، باید در مکانی که قرارداد در آن جا منعقد شده و تنظیم گردیده است، تعیین شود. جز این که در قرارداد به شکل دیگری پیش بینی شده باشد.