وکیل اسید پاشی در بندر عباس
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در بندرعباس و مشاور حقوقی در بندرعباس
اسید پاشی چیست؟
اسید پاشی به منظور پاشیدن عمدی اسید و یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر بر روی صورت و بدن افراد می باشد.
اسیدپاشی عملی است که فرد با پاشیدن اسید بر روی جسم فرد منجر به قتل رسیدن و یا آسیب های شدید جسمانی می شود.
به طور معمول فرد اسیدپاش با قصد و آگاهی کامل از عواقب این کار هم چنین عملی را مرتکب می شوند.اسید پاشی مجازاتی را شامل میشود که سایت دادیار در ادامه به توضیح ان پرداخته است .برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با وکیل در شیراز که این سایت یعنی دادیار به ان پرداخته است مراجعه کنید.

به نظر شما چرا اسید پاشی می کنند؟
در ادامه به جواب این سوال خواهید رسید:
به شکل قطعی نمی توانیم جوابی برای این سوال بیاوریم تنها می توان دلیل هایی که برای اسید پاشی بیشتر وجود دارد را با شما در میان بگذاریم.
یکی از شایع ترین دلیل های اسید پاشی یک حالت از انتقام جویی عشقی و عاطفی است که بیشتر در بین جوانان وجود دارد مثلا دختر و پسر جوانی مدت زیادی با هم در ارتباط بوده اند حالا به هر دلیلی دختر طرف مقابل خود را ترک می کند و می خواهد با پسر دیگری ازدواج نماید پسری که قبل با او در ارتباط بوده در این حالت حس انتقام جویی دارد و حسادتش تحریک می شود و قصد قبلی دارد روی صورت دختر اسید بپاشد.
به نقل از وکیل طلاق در اصفهان:در بعضی اوقات انگیزه های ناموسی وجود دارد مثلا مردی به صورت متعدد مزاحمت هایی برای خانمی (مزاحمت بانوان) ایجاد می کند و در طی این مزاحمت ها تجاوزی هم انجام می دهد در این گونه موارد خود قربانی و یا کسی از طرف او فرد متجاوز را مورد اسید پاشی قرار می دهد.
اسید پاشی گاهی برای اخاذی و سرقت انجام می شود مثلا چندین وقت پیش چندین جوان با تهدید به پاشیدن اسید اخاذی و سرقت انجام می دادند.
اختلافات خانوادگی هم یکی از دلیل های پاشیدن اسید در جامعه می باشد مثلا شوهری بر روی همسرش اسید می پاشد. یا این که زن اول مردی بر روی زن دوم شوهرش اسید می پاشد.
در مواردی کینه های قدیمی هم باعث پاشیدن اسید شده است.
مثلا فردی از فرد دیگری در سال ها پیش کینه ای به دل گرفته است حالا حس انتقام جویی او روشن شده است و بر صورت و تن طرف مقابلش اسید میریزد.
تقریبا در کشور هایی که توسعه اجتماعی کم است جرم اسید پاشی انجام می شود کشور هایی همچون عراق/ هند/ آفریقای جنوبی/ پاکستان/ افغانستان/ ایران اسید پاشی گزارش شده است.

آسیب های روحی و بدنی در اسید پاشی در بندر عباس:
متاسفانه آسیب هایی که اسید پاشی بر جای می گذارد به طور معمول جبران نا پذیر است یکی از آسیب های مهمی که معمولا قربانیان اسید پاشی تجربه می کنند نا بینایی کلی یا قسمتی از دید است ابته باید اشاره کرد که آسیب های روانی اسید پاشی هم قضیه مهمی می باشد و عواملی همچون افسردگی/ اضطراب و حتی اعتیاد و خود کشی را به دنبال دارد اسید به خاطر خورندگی و گرمایی که به همراه دارد موجب صدمه دیدن به بافت های بدن می شود در اسید پاشی معمولا صورت قربانی هدف قرار می گیرد.
فرد قربانی اسید پاشی امکان دارد مشکلات تنفسی و عفونت خون و همین طور نارسایی کبد و کلیه و در آخر حتی مرگ را تجربه کند.
اسید سبب مرگ بافت و سوختن آن می شود پس از بر کنار بردن پوست چربی زیر پوست را حل می کند و به عضلات و استخوان ها نفوذ پیدا می کند موقعی که اسید بر روی صورت قربانی ریخته می شود پلک ها و مژه های او و همچنین لب های او گرفتار می شود و می سوزد و در نهایت از بین می رود و حتی بینی و گوش فرد قربانی هم ممکن است از بین برود.
شدت ضایعه وابسته بر نوع اسید و غلظت آن است و همچنین به شستشو و رقیق شدن اسید مربوط است و در آخر هر چه قربانی سریع تر به مراکز درمانی برسد نجات او راحت تر می باشد.
اسید پاشی بر روی اموال:
بر اساس ماده ششصد و هفتاد و هفت قانون مجازات اسلامی هر شخصی که به طور عمدی اشیا منقول و اشیا غیر منقول که مال فرد دیگری به شمار می آید را خراب کند به گونه ای که همه آن یا بخشی از آن را از کار کردن بیندازد حبس به دنبال دارد که از شش ماه تا سه سال است.
اسیدپاشی و محاربه در بندر عباس:
باید عنوان کرد که اسید پاشی می تواند جنبه محاربه هم داشته باشد:
محاربه یعنی کشیدن سلاح به قصد جان/ مال یا ناموس مردم یا ترساندن آن ها به طوری که نا امنی در محیط به وجود بیاید.
بر این اساس موقعی که فرد با توجه به موارد بالا اسید پاشی انجام دهد جدا از این موضوع که چه مقدار آسیب را به وسیله آسیب به جای می گذارد سبب نا امنی محیط شود محارب حساب می شود.
بنابراین افراد اسیدپاشی که در یک مکان عمومی دست به اسیدپاشی می زنند و سبب ترس و وحشت و نا امنی می گردند مورد مجازات محارب قرار می گیرند.
اسید پاشی و افساد فی الارض در بندر عباس:
با توجه به شدت و گستردگی جرم اسید پاشی و همین طور به خاطر افزایش آمار این جرم قضات حکم سنگین تری برای این جرم تشخیص داده اند مجازات اعدام هم به خاطر شدید بودن آن از طرفی بنا بر نظر تعداد زیادی از حقوق دانان و قضات امکان دارد بازدارندگی داشته باشد به همین دلیل مجازات افساد فی الارض برای اسید پاشی در نظر گرفته اند.
نگاهی به ماده دویست و هشتاد و شش قانون مجازات اسلامی می اندازیم:
هر شخصی که به شکل گسترده مرتکب جنایت بر علیه تمامیت جسمانی افراد/ جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور/ نشر اکاذیب/ اخلال در نظم اقتصادی کشور/ احراق و تخریب و پخش مواد سمی و میکروبی خطرناک و یا دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آن ها شود که سبب اختلال شدید در نظم عمومی کشور/ نا امنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع گردد مفسد فی الارض حساب می شود و به اعدام محکوم می گردد.

مجازات اسید پاشی در بندر عباس:
اسیدپاشی جزو جرایمی است که حتی با وجود گذشت شاکی هم موجب مجازات می گردد:
مرتکب جرم اسیدپاشی به غیر از پرداختن دیه و یا ارش بر اساس مقررات به مجازات ذیل گرفتار می شود.
در خصوص جنایت بر نفس و جنایت منجر به متغیر شدن شکل دائمی صورت فرد به مجازات حبس تعزیری درجه یک محکوم میگردد
در خصوص جنایت بر عضو چنانچه سبب مرض دائمی و یا فقدان یکی از حواس مجنی علیه و یا قطع نمودن یا از کار افتادن عضوی از اعضای فرد شود به مجازات حبس تعزیری درجه دو محکوم می شود.
حتی اگر سبب نقصان یا ضعف دائم یکی از اعضای بدن یا منافع و یا باعث از بین رفتن بخشی از عضو شود بدون آنکه عضو از کار و فعالیت بیفتد به مجازات حبس تعزیری درجه سه محکوم می شود و چنانچه سبب صدمه بدنی دیگری بشود به مجازات حبس تعزیری درجه چهار محکوم می شود.
پیشگیری از اسید پاشی در بندر عباس:
همیشه راه پیشگیری از ارتکاب جرم به منظور تشدید نمودن مجازات نیست البته درست است که در بیشتر موارد این اتفاق به منظور پیشگیری میفتد با این امید که با مجازات شدید تر افراد دست به انجام جرم نزنند اما مثلا در جرم اسید پاشی لازم است که اعمال دیگری به غیر از مجازات انجام شود
اسید نوعی سلاح محسوب می شود اما سلاحی که بسیار مخرب تر از هر نوع سلاح گرم و سرد دیگری است باید گفته شود که با لحاظ این مورد که میزان شدید تخریب این ماده شیمیایی خطرناک پیدا کردن آن بسیار راحت است پس یکی از راه های کنترل این جرم می تواند همین سخت پیدا کردن اسید باشد و نباید اسید در دسترس آسان افراد قرار گیرد و به راحتی تهیه شود همین طور این که با بالا رفتن میزان خشونت در کشور این جرم هم زیاد می شود وراهی به منظور انتقام جویی می شود پس بهتر است که تهدیدهایی که از سمت افراد جامعه از طرف فرد اسیدپاش گفته می شود جدی تر گرفته شود و احتیاط لازم انجام گردد.
ورود دادستان در جرم اسیدپاشی:
جرم اسیدپاشی یکی از شدیدترین جرم ها محسوب می شود به این خاطر که هم سبب آسیب های شدید و دائمی جسمی بر مجنی علیه می شود و هم سبب وحشت و ناامنی در در جامعه می شود و می تواند از جرایمی محسوب شود که علیه شخص و اجتماع اقدام شده باشد با این تفاسیر اسیدپاشی جرم غیر قابل گذشت است و مدعی العموم به نمایندگی از همه جامعه این وظیفه را دارد که با شخص اسید باش و جرم اسیدپاشی رفتاری قطعی و جدی داشته باشد.

مرجع صلاحیت دار در بندر عباس:
در حالتی که فعالیت شخص اسیدپاش سبب به وجود آمدن آسیبهایی شود که موجب مجازات سلب حیات برای شخص جانی بوده است و یا منجر به پرداخت نصف دیه کامل یا بیشتر از آن شود به طور مثال شخص قربانی بینایی هر دو چشم خود را از دست بدهد رسیدگی کردن به این جرم در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد و اما در غیر از این صورت بر اساس اصل رفتار می شود.
همراهان گرامی برای مشاوره در مورد جرم اسید پاشی آنلاین و یا تلفنی با ما در ارتباط باشید.