وکیل حضانت در بندر عباس
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در بندرعباس و مشاور حقوقی در بندرعباس
خیلی از افراد تا عبارت حضانت را می شنوند ذهن شان به سمت طلاق می رود باید گفت که حضانت تنها منوط به طلاق نمی باشد.
وکیل حضانت طفل در بندر عباس
حضانت طفل به معنای نگهداری کردن و تربیت کردن فرزند است که توسط کسی است که قانون معرفی کرده است.
همان طور که همه می دانیم پدر و مادر وظیفه دارند در حد توانایی خودشان فرزندشان را بزرگ کنند و تربیت نمایند.
حال اگر پدر و مادری در تربیت فرزندشان مقاوت نمایند یا پشت گوش اندازند ممکن است حق نگهداری فرزندشان از آنان توسط قانون سلب گردد و گرفته شود.

مثالی برای بیشتر درک کردن این قضیه در ادامه می دهیم:
پدر و مادری به دلیل شرایط نا به سامان اقتصادی که دارند اقدام به مجبور کردن فرزندشان برای کاری می کنند آن ها فرزند کوچک خودشان را مجبور می کنند که در خیابان دستش را جلو همه دراز کند و طلب پول نماید یعنی به نوعی گدایی کند و ادای محتاج بودن را درارد.
همین قضیه چنانچه به دادگاه و قاضی بکشد و نرد دادگاه ثابت شود قاضی پدر و مادر را مجاز برای نگه داشتن فرزند نزد آن ها نمی داند.
وکیل حضانت از نظر حقوقی در بندر عباس:
موضوع حضانت همیشه مورد نظر قانون گذاران ما بوده است.وکیل در شیراز در این مورد میگوید:
حضانت یک کلمه عربی است که معنی لغوی آن پروردن میباشد اصطلاحا حضانت به منظور نگهداری کردن از طفل به وسیله کسانی که در قانون گفته است می باشد.
ماده هزار و صد و شصت و هشت قانون مدنی گفته است نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف برای ابوین است.
بنا بر این تعریف قانون مدنی برداشت م یشود که این واگذاری از نگهداری فرزند به کسی دیگر سپرده نمی شود و تنها مخصوص پدر و مادر است.
در صورتی که حضانت فرزندی بر عهده یکی از والدین شد آن شخص نمی تواند این نگهداری را رد نماید و از آن دوری کند.
پدر و مادر اجازه دارند اجرای حق خودشان را از دادگاه بخواهند اما اصلا اجازه ندارند بابت این نگهداری هزینه ای طلب کنند چون تکلیف خودشان است.

سلب حضانت چیست؟
هرموقع به خاطر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که مورد حضانت او قرار دارد صحت جسمانی و یا تربیتی اخلاقی فرزند در خطر باشد محکمه اجازه دارد به درخواست خویشان نزدیک طفل یا به درخواست قیم وی و یا به درخواست رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل لازم بدانند اتخاذ کنند.در این باره میتوانید باوکلای مجرب در شهر های دیگر نیز مشورت نمایید که از جمله آن ها وکیل حضانت در اصفهان میباشد.
بر اساس همین ماده دادگاه اجازه دارد با شرایطی حضانت طفل را از پدر یا مادری که حضانت بر عهده اوست سلب کند.
زوال حق حضانت در بندر عباس :
چنانچه مادر در مدت زمانی که حضانت بر عهده او است مبتلا به جنون گردد یا با فرد دیگری ازدواج کند حق حضانت با پدر می شود پس بنابراین گفته جنون و یا شوهر کردن مادر که نشان دهنده ازدواج دوباره است سبب سلب حضانت مادر می گردد همچنین هر موقع که به خاطر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که تحت حضانت اوست صحت جسمانی و یا ترتیب اخلاقیت در خطر باشد محکمه میتواند به درخواست اقربای طفل یا به درخواست قیم و یا به درخواست رئیس حوزه قضایی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل لازم است اجرا کند.
عناوین سلب حضانت از والدین در بندر عباس :
قانون مدنی ما بعضی از مصادیق عدم مواظبت و انحطاط اخلاقی والدین را عنوان کرده است بنا براین گفته در حالت وجود داشتن یک یا چند مورد از مصادیق ذکر شده در قانون قاضی اجازه دارد حکم به سلب حضانت از دارنده آن صادر کند
صادیق عدم مواظبت و انحطاط اخلاقی والدین بر اساس ماده 1173 در بندر عباس عبارت است از:
-اعتیاد زیان آور به الکل و مواد مخدر(وکیل مواد مخدر در شیراز) و یا قمار
-فساد اخلاقی و فحشا
-مبتلا بودن به یکی از بیماری های روانی که پزشک قانونی هم آن را تشخیص داده است
-سوء استفاده کردن از بچه یا مجبور کردن وی به وارد شدن در مشاغل ضد اخلاقی مثل فساد و فحشا و یا تکدی گری و قاچاق
-تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف
-حق حضانت در حالت فوت یکی از والدین
بر اساس ماده هزار و سیصد و هفتاد و یک قانون مدنی در حالت فوت یکی از پدر یا مادر حضانت با دیگری می باشد پس بنابراین گفته با فوت پدر نگهداشتن طفل با مادر می باشد توجه داشته باشید که چنانچه پدر بزرگ پدری فرزند زنده باشد ولایت با او می باشد اما نگهداری و حضانت تنها با مادر است. اگر نمیدانید که فرق حضانت که با مدر است و ولایت که با جد پدری میباشد چیست میتوانید مقاله حضانت و ولایت را مطالعه نمایید.
حضانت پدر معتاد در بندر عباس:
در حالتی که پدر اعتیاد داشته باشد و این اعتیاط به شکل زیان آوری زندگی خانوادگی و مصلحت بچه را تحت تاثیر خود قرار دهد در این جا امکان دارد که دادگاه از پدر معتاد سلب حضانت نمایند البته باید گفته شود که حضانت بچه کاملا به مصلحت او وابسته میباشد حتی دیده شده که در بعضی اوقات پدر با وجود اعتیاد حضانت فرزند را بر عهده دارد به این خاطر که شرایط کودک به شکلی بوده است که این چنین اقتضا میکرده است البته لازم به ذکر است که به صورت کلی حضانت بچه ای که دارای پدر معتاد است طبق حکم دادگاه خانواده بر عهده مادر صلاحیت دار می باشد.
قانون گذار ما برای دختر زیر سن نه سال و برای پسر زیر سن پانزده سال بحث حضانت را مطرح کرده است پس از این که فرزند دختر و پسر به این سن برسند دیگر بحث حضانت در مورد آن ها معنایی ندارد و ازحضانت والدین خارج می شود.
به گفته وکیل طلاق در شیراز:در حالت معمولی حضانت فرزندان بعد از طلاق تا سن هفت سالگی چه پسر باشد و چه دختر باشد با مادر خودشان است قانون گذار با بیان این مورد خواسته که سن بچگی آن ها تا حدی تمام شده باشد پس از سن هفت سالگی حضانت به پدر انتقال می یابد که تا سن نه سالگی دختر به سن بلوغ است و تا سن پانزده سالگی پسر که سن بلوغ است ادامه می یابد پس از رسیدن به این سن فرزندان از حضانت خارج می گردند البته باید گفته شود تا موقعی که به سن قانونی هجده سال برسند همچنان تحت ولایت پدر و جد پدری هستند. وکیل طلاق در بندر عباس میتواند شما را در حل مشکلاتتان یاری نماید. البته شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت دادیار مراجعه نموده و به صورت 24 ساعاته و انلاین با وکلای تخصصی دادیار از جمله وکیل طلاق در اصفهان و یا وکیل ترک نفقه در شیراز و… در ارتباط و یا در تماس باشید.

حضانت فرزندان در طلاق توافقی:
مشخص کردن حضانت پس از طلاق توسط دادگاه خانواده است که دادگاه در این خصوص به مصلحت بچه توجه زیادی دارد اما در مورد موقعی که طلاق والدین و جدایی آنها با موافقت یک دیگر باشد یعنی طلاق به شکل توافقی انجام شده باشد دادگاه هم تصمیم در مورد حضانت فرزندان را برعهده خود والدین می گذارد و در این موضوع مداخله ای نمی کند مثلاً دیده شده که والدین با موافقت یک دیگر حضانت فرزند سه ساله را به پدر می سپارند با این وجود که از نظر قانونی حضانت تا تمام شدن هفت سالگی توسط مادر می باشد و مادر تا سن هفت سالگی در حضانت فرزند چه فرزند پسر باشد و چه دختر باشد دارای اولویت است من بعد تا تمام شدن سن بلوغ حضانت به پدر منتقل می شود همچنین در موقع طلاق توافقی علاوه بر فردی که حضانت را عهده دار می شود در مورد زمان و مکان ملاقات با فرزند هم باید صحبت شود.
حضانت بلاعزل چیست؟
یکی از مواردی که خیلی بین زوجین برقرار می شود وکالت بلاعزل در حضانت فرزند می باشد این جمله چه منظوری را می رساند؟
یعنی یکی از والدین چه پدر یا مادر به دیگری وکالت می دهد تا موقعی که بر اساس قانون حضانت بر عهده او می باشد آن حضانت را به دیگری منتقل کند.
به طور مثال حضانت فرزند تا سن هفت سالگی با مادر است مادر در این زمان حضانت را به پدر منتقل کند یعنی به نوعی به پدر فرزند وکالت بلاعزل برای حضانت دهد یا مثلا قرار بر این باشد حضانت دختر با پدر باشد پدر این حضانت را به مادر واگذار کند.
زوجین برای واگذار کردن وکالت بلا عزل برای حضانت باید به دفتر خانه های اسناد رسمی رجوع کنند به این خاطر که وکالت بلا عزل نوعی سند است که در دفتر خانه های اسناد رسمی اجرا می گردد.
شایان ذکر است وکالت بلا عزل در خصوص حضانت فرزند پس از تمام شدن سن حضانت دیگر قابلیت اجرا شدن ندارد و فرزند مختار است که خودش انتخاب کند با کدام یک از پدر یا مادر بقیه زندگی را سپری کند.
مفهوم حضانت مشترک :
حضانت مشترک به عبارتی تصمیم گیری مشترک را می رساند.
یعنی هم پدر هم مادر قادر باشند فرزند را ببینند و در خصوص او تصمیم اتخاذ کنند از جهاتی این نوع حضانت خوب است از جهاتی هم خوب نیست.
وقتی فرزند بتواند هم محبت مادر ببیند هم محبت پدر احساس خوبی پیدا می کند اما روان شناسان در این خصوص می گویند فرزند دایما به این فکر است به جای این که موقت خانه پدر است یا مادر اگر آن ها هر دو یک جا باشند او خوشحال تر است و چقدر شرایط مناسب تر می شود.

مرجع صالح:
حضانت و ملاقات نمودن فرزندان در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد دادگاه در مرحله نخستین بایستی گواهی عدم امکان سازش را بررسی نماید و پس از آنکه با توجه به وضعیت مالی و اخلاقی زوجین و همین طور مصلحت فرزند حضانت فرزند را مشخص می کند.