وکیل شهرداری در شیراز
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در شیراز و مشاور حقوقی
شهرداری چیست؟
شهرداری از جمله سازمان های شهری می باشد که قطعا هریک از افراد در طول زندگی خود حداقل یک دفعه به آن مراجعه می کنند.
اما به جهات مختلفی که عموما ناشی از بی اطلاعی از قوانین و موضوعات حقوقی است در این ارگان و پیگیری امور مربوط به خود موفق نبوده اند و به اهداف خود دست نیافته اند .در این وضعیت باید از فردی که به مسائل و امور شهرداری آگاه بوده و در این حوزه تخصص داشته باشد بهره گرفت. در این جا است که شاخه ای برای بررسی حرفه ای پرونده های مرتبط با شهرداری مطرح می شود که از آن با عنوان وکیل شهرداری یاد می گردد.

نهادهای تصویب کننده مقررات شهرداری در شیراز :
برعکس دیگر نهادها که مقررات تصویب شده از سوی مجلس شورای اسلامی بر آن ها حاکم می باشد در مورد شهرداری نهادهای مختلفی، قانون تصویب می کنند که برای این سازمان لازم الاتباع می باشد و در دعاوی میان شهرداری و شهروندان اثرگذار است. از جمله این نهاد ها: شورای عالی شهرسازی و معماری، کمیسیون ماده ۵ قانون شورای عالی شهرسازی و معماری وشورای اسلامی شهر و مجلس شورای اسلامی می باشد.
مراجع رسیدگی کننده به دعاوی مربوط به امور شهرداری، مراجع رفع اختلاف بین شهروندان و شهرداری هستند و انواع مختلفی دارند و برعکس بسیاری از دعاوی که تنها مرجع حل اختلاف آن ها دادگاه ها می باشد، در دعوای بین مردم و شهرداری مراجع متعددی این مسئولیت را به عهده میگیرد که از جمله آن ها کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری در زمینه عوارض رفع اختلاف بین مردم و شهرداری را عهده دار است یا کمیسیون ماده 100شهرداری در مورد اختلاف مردم و شهرداری بر سر تخلفات ساختمانی، رفع اختلاف می کند.
کمیسیون ماده ۹۹ قانون شهرداری در مورد ساخت سازهای بیرون از حریم شهرها عهده دار مسئولیت رفع اختلاف بین دو طرف می باشد و در نهایت دیوان عدالت اداری در مورد رسیدگی به تخلف از قوانین از سوی شهرداری وارد عمل میشود.
از جمله مراجع رسیدگی کننده به دعاوی امور مربوط به شهرداری، کمیسیون مندرج در ماده ۸ قانون نوسازی و کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری و کمیسیون ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و کمیسیون ماده ۷ فضای سبز شهرها و کمیسیون ماده ۹ قانون زمین شهری و کمیسیون ماده ۸ قانون شهرداری می باشد.
انواع دعاوی شهرداری در شیراز
دعاوی قابل طرح در مورد شهرداری در شیراز به پنج دسته تقسیم می شود:
– دعاوی قراردادی :
مثل دعاوی قراردادی شهرداری با اشخاص، دعاوی مطالبات پیمانکاران دربین کارمندان شهرداری، دعاوی مناقصات و مزایده های شهرداری.
– دعاوی ساختمانی :
مثل الزام به صدور پروانه و تخلفات ساختمانی و کمیسیون ماده 100 و کاربری ملک.شما عزیزان میتوانید د مورد دعاوی ساختمانی مشورت لازم را با وکیل ملکی در شیراز داشته باشید.
– دعاوی عوارض :
مثل مطالبه بهای ملک و رفع ممانعت و رفع تصرف عدوانی.
– دعاوی کیفری شهرداری :
مثل تخریب و ضرب و جرح توسط کارمندان شهرداری و ممانعت از فعالیت کسبی.

خصوصیات وکیل شهرداری در شیراز :
شکایت از شهرداری اصولا در خیلی از پرونده ها موضوع بحث بر انگیزی می باشد. وکیل شهرداری به سبب تسلط بزر قوانین و مقررات و کمیسیون های شهرداری و آیین نامه ها و بخش نامه ها و … می تواند در پیشبرد دعاوی طرح شده نسبت به شهرداری و دریافت نتیجه بسیار اثر گذار باشد.
یکی از مواردی که عموما در دعاوی مربوط به شهرداری ها اقامه می شود و حضور وکیل شهرداری در آن بسیار موثر است، اعتراض به آرای صادر شده از طرف کمیسیون های ماده ی 100 و 99 و 77 و 55 شهرداری ، دریافت دستور موقت از دیوان عدالت اداری به منظور توقیف عملیات اجرایی، آرا صادره از کمیسیون های شهرداری، اخذ مجوز پروانه ی ساختمانی و گواهی پایان کار و دریافت سند مالکیت و وصول مطالبات پیمانکاران از شهرداری، تغییر کاربری املاک از مسکونی به تجاری و مطالبه خسارت از شهرداری و …. می باشد.
به منظور برگزیدن بهترین وکیل شهرداری باید دو ویژگی حرفه ای و با تجربه بودن او را مد نظر داشت. در شهرداری قوانین پیچیده زیادی جاری می باشد، که بر طبق آن هر یک از عملکرد ها باید به طور دقیق و صحیح انجام گردد. بنابراین کسی که می خواهد اقداماتش را در شهرداری در مسیر درست انجام دهد، باید به این منظور یک وکیل شهرداری با سابقه و مجرب در شیراز را اتخاذ نماید.
وکیل پایه یک برای شهرداری در شیراز:
در بعضی موارد ممکن است روند کارها در شهرداری با توقف مواجه می شود یا این که به شکل صحیح انجام نشود. بنابراین یک سری موارد را باید بر اساس قانونی که شهرداری ها دارند شناسایی نمود. وکیل شهرداری باید ویژگیهای یک وکیل حرفه ای را داشته باشد. هر وکیلی را نمی توان برای پرونده های مربوط به شهرداری انتخاب کرد. بعضی از ویژگی هایی که وکلای شهرداری دارند را در این بخش از مقاله دادسرا یار شرح خواهیم داد.
– یکی از موضوعات مهمی که موکل هنگام انتخاب وکیل شهرداری باید آن را در نظر بگیرد بودجه ای است که وکیل پیشنهاد می کند. پس موکل باید بودجه را پیش بینی کند و بعد وکیلش را انتخاب نماید. بعضی از وکیلان هزینه و قیمت بالایی را پیشنهاد میدهند و احتمال این میرود که هزینه درخواستی وکیل با بودجه موکل تطابق نداشته باشد.
– یک موکل جهت انتخاب وکیل حرفه ای شهرداری باید با او مشورت کند و یک جلسه برای بررسی موضوع پرونده خودش به او اختصاص دهد. البته در نظر داشتن هزینه های مشاوره اولیه وکیل موضوع مهمی است که موکل باید آن را مد نظر قرار دهد. در این جا هم باید هزینه هایی که موکل برای مشاوره پرداخت می کند با او هماهنگی داشته باشد. موکل می تواند از روی هزینه دریافتی مشاوره کل حق الوکاله ای را که قرار است پرداخت کند، پیش بینی نماید و این از موضوعات بسیار مهمی است که موکل باید در نظر داشته باشد.

-دانش وکیل و اطلاعات یکی دیگر از موضوعات و خصوصیات وکیل شهرداری می باشد. موکل باید تخصص و دانش وکیل را را مورد توجه قرار دهد تا بتواند بهترین گزینه را برای پرونده خود در شهرداری برگزیند. چرا که آن دسته از وکلایی که در پرونده ی موکل تخصص و تبحر دارند، از بهترین راه ممکن قادرند موکل را راهنمایی کنند.
-حسن شهرت وکیل از دیگر ویژگی های یک وکیل خوب شهرداری می باشد. حسن شهرت او نشان دهنده موفقیت او در امور وکالت شهرداری می باشد. این مورد را یک موکل باید از هر جهت بررسی کند و بعد پرونده خود را به دست وکیل بسپارد. با یک جستجوی ساده موکل قادر خواهد بود که بهترین گزینه را انتخاب نماید و شهرتش را در عملکرد او را مورد سنجش قرار دهد.
-تجربه کاری شخص وکیل از موارد مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار داد. چنان چه یک وکیل تجربه و تبحر زیادی داشته باشد، قطعاً قادر خواهد بود، هر پروندهای را با هر نوع پیچیدگی در دادگاه اقامه نموده و با موفقیت حقوق موکل خود را احراز نماید و این تجربه وکیل و حرفهای بودن اوست که موفقیت او را افزایش میدهد. با در نظر گرفتن تعداد سال هایی که وکیل کار کرده است می توان تجربه او را پیش بینی نمود.
در هنگام انتخاب یک وکیل باید امتیاز او را در مقایسه با سایر وکلا در نظر داشت. بنابراین این که وکیلی که یک موکل انتخاب می کند چه امتیازی نسبت به بقیه وکلا دارد، موضوعی پراهمیت است. این موضوع را هم با یک جستجو می توان دریافت. وکیلی که امتیازش و برتری او نسبت به سایر وکلا بالاتر است و در عموم پروندهها موفق بوده و آن را به نتیجه قطعی می رساند، از این طریق مشخص می شود.
با توجه به این که شهرداری یکی از ارگان های اصلی کشور به شمار می آید یک وکیل باید نسبت به همه ی امور شهرداری آشنایی داشته باشد تا بتواند پرونده ای را که از سوی موکل به او محول شده است به نحو احسنت انجام دهد. و الا پروندهای را که موکل به وکیل آماتور و مبتدی می سپارد، روند اصولی خود را پیش نمیگیرد. این مورد از موارد بسیار مهمی برای انتخاب وکیل می باشد که اگر موکل آن را در نظر نداشته باشد قطعاً در پیگیری پرونده در شهرداری موفق نخواهد شد.
شخص وکیل حرفهای شهرداری باید واجد پروانه وکالت باشد و در این حالت است که فعالیت یک وکیل قانونی تلقی می شود. پس موکل باید این موضوع را در نظر بگیرد و بعد از آن یک وکیل خوب را انتخاب کند. از مهمترین ویژگی های وکیل شهرداری خوب هم این است که او دارای پروانه وکالت باشد. به علاوه زمانی که وکیل انتخاب میشود، این امکان را به موکل میدهد که به خوبی پروانه ای را که تحصیل نموده است، مورد بررسی قرار دهد و از اعتبار او یقین حاصل کند. اگر وکیلی پروانه وکالت نداشته باشد، قادر نخواهد بود مسیر قانونی پرونده را طی کند. حتی دادگاه به آن گروه از وکلایی که پروانه ی وکالت ندارند، اجازه فعالیت نمی دهد.

وکیل شهرداری در شیراز و جمع بندی کلی :
بسیاری از افراد روزانه به دنبال پرونده های خود در شهرداری ها هستند. آن ها برای این که بتوانند مسیر پرونده ی خود را به درستی سپری نمایند، باید از علم و دانش یک وکیل متبحر و حرفهای و با سابقه و دارای پرونده بهرهگیری کنند تا روند اداری پرونده ی آن ها به شکل صحیح انجام شود. در پروندههای شهرداری تبصره ها و قوانین زیادی وجود دارد که یک وکیل خوب و حرفهای بر همه آن ها مسلط است.