وکیل آدم ربایی در بندر عباس

وب سایت حقوقی دادیار

وکیل در بندرعباس و مشاور حقوقی در بندرعباس

(0917-439-37-54)

آدم ربایی چیست؟

آدم ربایی در اصل پنهان کردن افراد و یکی از جرایمی است که بر علیه افراد انجام می شود و مشمول دو مصداق است که به غیر از این که سبب سلب شدن آزادی و همین طور صدمات بدنی که امکان دارد برای مجنی  علیه پیش آید  به شخصیت معنوی آن هم خدشه وارد می کند و مورد تجاوز خود قرار می دهد.

وکیل آدم ربایی در بندر عباس
وکیل آدم ربایی در بندر عباس

حق آزادی تن

بر اساس اصل بیست و دو قانون اساسی ایران حیثیت/ مال/ جان/ مسکن/ حقوق و شغل افراد از تجاوز مصون و در امان  می باشد و یکی  از مواردی است که قانون پیش‌بینی می کند.

یکی از حقوق اساسی که اشخاص دارا هستند و قانون اساسی هم به آنها پرداخته است همین حق آزادی تن است که بارزترین مصداق آن آزادی های شخصی می باشد.

ماده سی و دو قانون اساسی می‌گوید هیچ فردی را نمی توانیم بدون دلیل و شرایط خاصی دست گیر کنیم غیر از این که به منظور آن جرمی در قانون مشخص شده باشد طبق آن چیزی که در قانون گفته شده است می توانیم افراد را مجرم معرفی کنیم.

نحوه اثبات جرم آدم ربایی

باید بیان گردد که هر جرمی متشکل از چند عناصر می باشد این عناصر عبارتند از:

عنصر قانونی

عنصر مادی

عنصر معنوی

عنصر قانونی: جرم آدم ربایی در مواد هفتصد و بیست و یک و همچنین ششصد و سی و یک قانون مجازات اسلامی لحاظ شده است.

بر اساس این مواد هر فردی که با هدف اخذ مبلغی و یا با نیت انتقام و یا هر گونه قصدی فرد دیگری را به تهدید و یا حیله شخصا و یا با کمک فرد دیگر بربایند یا پنهان نمایند مجرم محسوب می شوند و بین پنج تا پانزده سال حبس در انتظار آن ها است.

چنانچه فردی طفل یا نوزادی را برباید یا قایم کند یا این که او را به فردی به جز مادر خودش تحویل دهد بین شش ماه تا سه سال حبس گرفتار می شود.

عنصر مادی: این جرم کار ربودن افراد به عنف و یا تهدید است به بیان دیگر ربودن این منظور را دارد که فردی فرد دیگری را به جایی ببرد که آن فرد راضی نباشد.

عمل ربودن افراد قایم کردن و یا منتقل نمودن بچه ها عنصر مادی جرم آدم ربایی محسوب می شود.

عنصر معنوی: این جرم هم زمانی است که به جز عنصر قانونی و عنصر مادی فرد مجرم یک سو نیت داشته باشد به بیان ساده تر موقعی جرم آدم ربایی محقق می شود که فرد مرتکب نیت آن کار را داشته باشد.

توجه کنید که موضوع نیت مجرمانه با موضوع انگیزه فرق دارد یعنی تفاوتی ندارد که انگیزه فرد آدم ربا از این کار چه بوده صرف این که قصد مجرمانه داشته و تصمیم بر آدم ربایی گرفته باشد کافی می باشد.قابل ذکر است که میتوانید از وکیل ارث در شیراز یا هر وکیل دیگری که دسترسی به ان سریع و راحت تر است مشاوره گرفته و به حل مشکلات خود بپردازید.

وکیل آدم ربایی در بندر عباس
وکیل آدم ربایی در بندر عباس

شروع به آدم ربایی

تبصره ماده ششصد و بیست و یک در مورد مجازات شروع به آدم ربایی سه تا پنج سال حبس مشخص کرده است اما طبق قانون جدید کاهش مجازات حبس های تعزیری مجازات شروع در تبصره نسخ شد و شروع بر اساس قواعد آن شروع یعنی همان ماده صد و بیست و دو قانون مجازات اسلامی انجام می شود.

پس با این تفاسیر مجازات آن حبس درجه پنج یعنی دو تا پنج سال در حالتی که با این قصد کار انجام شده باشد محکوم می گردد و در حالتی که قصد مطالبه وجه و یا انتقام نداشته باشد یا حیله و عنف  هم نباشد.

حبس تعزیری یا شلاق یاد جریمه نقدی درجه شش که عبارتند

حبس بیشتر از شش ماه تا دو سال

جریمه نقدی بیشتر از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال

شلاق است از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه

تشدید مجازات آدم ربایی

چنانچه سن فردی که ربوده گردیده از پانزده سال کمتر باشد.

ربوده گردیدن فرد به وسیله وسایل نقلیه موتوری و یا غیر موتوری باشد.

آسیب رساندن به شخص ربوده شده چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی.

اگر شخص ربوده شده سبب آسیب حیثیتی واقع گردد که این مورد در خصوص زنان و کودکان ربوده شده است است و چنانچه غیر از این حالت باشد بایستی توسط فرد اثبات گردد.

مشارکت در آدم ربایی

مشارک در جرم بر اساس ماده صد و بیست و پنج هر کس با فرد یا افرادی دیگر در عملیات اجرایی جرمی مشارکت نماید و جرم مستند به رفتار همه آن ها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای اتفاق افتادن جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان برابر باشد خواه دارای تفاوت باشد شریک در جرم حساب می شوند و مجازات وی مجازات فاعل مستقل آن جرم می باشد مجازات شریک جرم آدم ربایی که به هر شکل از روش فراهم نمودن شرایط و وسایل مورد نیاز به همکاری مجرم آمده باشد بر اساس ماده هفتصد و بیست و شش قانون مجازات اسلامی به حداقل جزای مشخص شده برای اصل جرم که پنج سال برای آدم ربایی است و حدود شش ماه برای نوزاد ربایی است گرفتار می شود.

معاونت در آدم ربایی

هر موقع شخصی با علم و وسایل مهم ارتکاب  جرم آدم ربایی  و یا نوزاد ربایی را فراهم نماید و یا اشخاص را به انجام دادن جرم مذکور تحریک یا ترغیب و یا تهدید یا تصمیم کند و یا به هر راه دیگری انجام دادن جرم را آسان تر نماید بر اساس ماده چهل و سه قانون مجازات اسلامی معاونت در جرم محسوب می شود و مجازات معاون بر اساس ماده  هفتصد و بیست و شش قانون مجازات اسلامی حداقل مجازات گفته شده در قانون برای همان جرم است که در خصوص جرم آدم ربایی پنج سال و نوزاد ربایی شش ماه است در نظر گرفته شده است.

جرم آدم ربایی در حالت رضایت شاکی

جرم آدم ربایی از جمله جرایمی است که غیر قابل گذشت است یعنی اگر شاکی پرونده آدم ربایی رضایت خود را اعلام نماید باز هم مجازاتی انجام می شود اما به این دلیل که شاکی رضایت خود را اعلام کرده است همین مورد میتواند باعث شود که شدت مجازات کاهش یابد و تخفیف بخورد.

نوزاد ربایی

اگر فردی جرم نوزاد ربایی را انجام دهد متهم شناخته می شود و مورد مجازات قرار می گیرد چنانچه شخصی طفلی را که تازه بدنیا آمده است بدزدد یا این که پنهان کند یا با نوزاد دیگری جابجا نماید و یا وی را متعلق به فرد دیگری بدانند مجازات وی شش ماه تا سه سال حبس می باشد چنانچه نوزاد مرده به دنیا آمده باشد مجازات فرد جریمه نقدی می باشد باید بیان گردد که مجازات جرم نوزاد ربایی غیر قابل گذشت می باشد و همچنین با رضایت دادن شاکی تعقیب و تحقیق و انجام مجازات آن از بین نمی رود.

صلاحیت رسیدگی به جرم آدم ربایی

در حالتی که به وسیله یک آدم ربا ربایش انجام شده باشد شما پس از آزادی و یا خانواده شما به محض باخبر شدن باید به کلانتری مراجعه کنند و مفقود شدن فرد در مدت طولانی را گزارش دهند بعد از آن موضوع از طریق دادسرا وارد مرحله تحقیقات می ‌شود و بعد از این مورد که مرحله تحقیقات پایان برسد پرونده در دادگاه کیفری محل انجام شدن جرم مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و در آخر به صادر شدن رای می رسد.

وکیل آدم ربایی در بندر عباس
وکیل آدم ربایی در بندر عباس

موارد جرم آدم ربایی

جرم ادم ربایی یعنی شخصی,دیگری را, بدون رضایت فرد برباید و یا مخفی کند و در این صورت طبق قانون مجازات اسلامی قاضی حبسی بین 2تا 5سال و یا حبس بیش از 5تا 10 سال را بر مرتکب اعمال میکند.پیشنهاد میشود که در این زمینه با یک وکیل در شیراز مشورت لازم را به عمل بیاورید یا از طیق سایت خودتان یعنی دادیار با یک وکیل با تجربه در شیراز اشنا شوید.زیرا تجربه از مهم ترین پایه ها در زمینه وکالت است.

جرم آدم ربایی جزو جرایم غیر قابل گذشت می باشد.

مجازات تعیین شده برای جرم آدم ربایی غیر قابل تعلیق است.

جرم آدم ربایی فرقی نمی‌کند که به عنف باشد یعنی به این منظور که بدون رضایت دادن مجنی  علیه باشد یا از راه نیرنگ و تقلب.

جرم آدم ربایی با شهادت دادن دو شاهد و یا این که اقرار شخص مرتکب و همین طور علم قاضی بر اساس ماده دویست و یازده قانون مجازات اسلامی اثبات می گردد

جرم آدم ربایی یک جرم آنی می باشد به این منظور که در یک لحظه محقق می گردد

همین طور باید بیان گردد که این جرم مقید به نتیجه است.

اگر در مورد جرم آدم ربایی توبه مرتکب اتفاق بیفتد باز هم مجازات او از بین نمی رود تنها امکان دارد که سبب تخفیف مجازات او شود.

حمل جسد و آدم ربایی

ثابت کردن جرم آدم ربایی در خصوص فرد مرده چون به هر حال آدم حساب می شود و یا پنهان کردن مرده پنهان کردن انسان می باشد قانون گذار با مجازات کمتری نسبت به مخفی کردن انسان زنده لحاظ کرده است این جمله را به صورت یک جرم جداگانه محسوب کرده است به این خاطر که پنهان کردن فرد مرده نتایجی مثل آسیب روحی و سلب آزادی تن را به دنبال ندارد ماده ششصد و سی و پنج قانون مجازات اسلامی می گوید هر شخصی که بدون رعایت نظامات مرتبط به دفن اموات جنازه ای را دفع نماید یا باعث دفن آن گردد  و یا حتی آن را پنهان کند به مجازات نقدی گرفتار می شود.

وسیله نقلیه در جرم آدم ربایی

استفاده کردن از وسایل نقلیه چه ماشین باشد و چه موتور و چه غیر باشد از موجبات تشدید مجازات آدم ربایی حساب می شود هر موقع مرتکب بعد از انجام دادن جرم آدم ربایی به منظور متغیر کردن محل فرد ربوده شده را با وسیله نقلیه انتقال دهد شامل تشدید جرم آدم ربایی می شود.

وکیل آدم ربایی در بندر عباس
وکیل آدم ربایی در بندر عباس

ورود آسیب جسمی به قربانی آدم ربایی

چنانچه مرتکب فرد را بعد از ربودن در خانه و یا محلی پنهان نماید و با این کار سبب آسیب ها و مشکلات روحی و روانی بر فرد قربانی شود به این منظور که باعث آسیب جسمی یا حیثیتی در نتیجه جرم آدم ربایی به قربانی وارد گردد حتماً تشدید مجازات آدم ربایی انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *