وکیل قتل در بندر عباس
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در بندرعباس و مشاور حقوقی در بندرعباس
وکیل قتل عمد در بندرعباس
جان انسان از حیاتی ترین نعمت هایی است که خداوند متعال برای انسان به وجود آورده است به همین خاطر ورود هرگونه آسیبی به منظور گرفتن جان روبهرویی با قانون و مجازات آن را به دنبال دارد.

عناصر و ارکان جرم قتل
برای این که جرم قتل انجام شود فعل یا ترک فعل در شرایط خاصی بایستی اتفاق بیفتند این عوامل همین عنصر مادی جرم قتل می باشد که مشمول رفتار و اوضاع و احوال وقوع جرم و نتیجه آن می باشد.
رفتار
عنصر مادی جرم قتل رفتاری می باشد همانند هول دادن/ سر بریدن/ چاقو زدن که وسیله مرتکب انجام می شود و عمل قتل را محقق میکند جرم قتل امکان دارد که با ابزار و امکانات قتاله پدید آید و حتی ممکن است که اصلاً با ابزار کشنده انجام نشود.
شرایط و اوضاع و احوال جرم قتل
به این خاطر که رفتار جنایت حساب گردد و سبب قصاص گردد سه شرط بایستی رعایت گردد.
قربانی باید حتما انسان باشد به این خاطر که منظور ما از قتل کشتن یک فرد زنده می باشد و جنایت بر علیه مردگان همانند بریدن سر آن ها عنوان جرم قتل را به دنبال ندارد و دیه جنایت بر میت باید پرداخت شود.
هر موقع فردی آسیب به فرد دیگری وارد کنند که به شکلی او را در حکم مرده قرار دهد و آخرین نفس های زندگی در او باقی باشد.
قربانی نباید خودش قاتل باشد به این خاطر که بحث خودکشی هرچند که از نگاه شرعی گناه شمرده میشود اما در قانون ایران به عنوان جرم شناخته نمیشود و هر موقع که عملی جرم نباشد مساعدت در آن هم جرم نیست
یعنی به عبارتی مساعدت و معاونت در خودکشی جرم شناخته نمی شود.
قتل ازهاق نفس مهصومه می باشد.
مهصوم مقابل مهدور می باشد در مورد شخصی است که خون او مورد احترام قانون قرار داده نمی شود.
قتل عمد
همان طور که از اسم آن مشخص است این قتل کاملاً آگاهانه است که با انجام دادن این کار نتیجه ای اتفاق میافتد مثلاً علی گلوی حسین را با شدت فشار میدهد خوب مشخص است که میخواهد وی را به هر دلیلی که نزد خود دارد خفه کند نتیجه این کار از دست دادن جان حسین است و کاملاً به این قضیه مطلع و آگاه است یعنی خیلی روشن است که میخواهد مرتکب یک قتل عمدی گردد یا اینکه فردی کاملاً عمدی قصد دارد سرعت ماشین را تا جایی بالا ببرد که بتوانند دیگری را زیر بگیرد و وی بمیرد در خصوص تصادفات رانندگی باید اعلام کرد که اگر سرعت از حد مجاز بسیار بالاتر باشد و یا درگیری و اختلاف خاصی بین راننده و متوفی باشد میتوان آن را قتل عمد اعلام کرد و بر این حسب به دادگاه شکایت را انجام داد و پرونده را زیر نظر گرفت.
ماده دویست و نود قانون مجازات اسلامی موارد جنایت عمدی را لحاظ کرده است با مراجعه به آن می توانید به وضوح این موارد را متوجه گردید. با بیان ساده تر قتل عمدی موقعی است که مثلا علی هم قصد انجام دادن کاری را دارد و هم قصد نتیجه آن کار را دارد. مثلا علی قصد دارد نیمه شب که همه خواب هستند همسایه خود را به خاطر وجود دلیلی با شلیک اسلحه که به سمت او پرتاب میکند بکشد.
ماده دویست و نود قانون مجازات اسلامی موارد جنایت عمدی را لحاظ کرده است با مراجعه به آن می توانید به وضوح این موارد را متوجه گردید

مجازات قتل عمد
وکیل قتل در اصفهان چنانچه ولی دم تقاضا قصاص کنند و شرایط مقرر وجود داشته باشد قصاص انجام می شود.
قتل شبه عمد
جنایت در خصوص موارد ذیل شبه عمدی بیان می شود
هر موقع مرتکب نسبت به مجنی علیه قصد انجام رفتاری را داشته باشد اما قصد جنایت و انجام شدن یا مانند آن را نداشته باشد و همچنین از موضوعاتی که شامل تعریف جنایت عمدی می باشد نباشد
هر موقع مرتکب جهل به موضوع داشته باشد مثل این که جنایتی را با اعتقاد بر اینکه موضوع رفتار او شی یا حیوان است به مجنی علیه وارد سازد بعد خلاف آن مشخص شود
موقع مرتکب جنایتی را با اعتقاد بر این موضوع که مجنیعلیه مرتکب جرم حدی می باشد که سبب سلب حیات است یا مرتکب جرم حدی است که موجب قطع عضو است است یا مستحق قصاص نفس و یا عضو است یا متجاوز و فردی که تجاوز وی قریب الوقوع است و یا در دفاع مشروع فردی میباشد که جنایتی بر او وارد میشود یا زانی و زانیه نسبت به شوهر زانیه در غیر موارد اکراه و اضطرار می باشد وارد کند و بعدا خلاف آن مشخص شود
هر موقع جنایت به خاطر تقصیر مرتکب انجام شده باشد مشروط بر این حالت که جنایت اتفاق افتاده یا امثالهم شامل تعریف جنایت عمدی نباشند
مجازات قتل شبه عمدی
دیه مجازات قتل شبه عمدی می باشد که مسئولیت پرداختن آن هم با خود مرتکب است و باید ظرف دو سال قمری پرداخت گردد اما اگر به هر دلیلی مثل مرگ یا فرار مرتکب دسترسی به او نباشد دیه از اموال او برداشت می شود و در حالتی که مال وی مکفی نباشد مبلغ دیه از بیت المال پرداخت می شود.کسانی که مرتکب قتل شبه عمدی میشوند مجازاتی اعم از پرداخت دیه را متحمل میشوند.البته که دیه مهلت پرداختی دارد و قانون مجازات اسلامی کشور ما مدت زمانی بین یک تا سه سال را برای مهلت پرداخت دیه در نظر گرفته است.برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با یک وکیل با تجربه در شیراز مشورت نمایید زیرا که تجربه امری مهم در بحث وکالت است.
قتل خطای محض
اگر مرتکب قتل عمل مجرمانه را در موقع خواب/ بیهوشی/ مستی و امثالهم انجام دهد. در این موارد اگر رفتاری صورت گیرد که به مرگ کسی وصل گردد قتل انجام شده را قتل خطای محض میگویند.
وکیل قتل در شیراز با این وجود باید اشاره کرد که اگر مرتکب کاملا آگاه باشد که کاری که میکند به طور نوعی سبب جنایت بر فرد دیگر میشود و با این حال باز هم جنایت را جلو ببرد و سبب مرگ دیگری گردد قتلی که انجام میشود قتل عمدی است نه خطای محض.
اگر قتل از طرف افراد صغیر یا مجانین باشد باز هم قتل خطای محض رخ داده است.
صغیر به افرادی گفته میشود که هنوز به سن بلوغ شرعی نرسیده باشند.
مجانین هم افرادی هستند که دارای اختلال روانی خاصی هستند.
چنانچه مرتکب رفتار نه قصدی بر انجام دادن جرم داشته باشد و نه قصدی داشته باشد که کسی را که رفتار مجرمانه برای او است بکشد اما باز هم طرف میمیرد خطای محض انجام شده است.
قتل خطای محض همان طور که از نام آن برداشت میشود بر اثر یک خطای کامل میباشد.
مجازات خطای محض
مجازات قتل خطایی مشمول دیه می باشد.برای اطلاعات بیشتر میتوانید با وکیل در شیراز گفتگو کنید.
در قتل خطای محض چنانچه جنایت با بینه یا قسامه و یا علم قاضی اثبات گردد پرداخت دیه توسط عاقله می باشد و چنانچه با اقرار مرتکب یا نکول وی باشد از سوگند یا قسامه است پرداخت دیه توسط خود مرتکب می باشد.
هر موقع بعد از اقرار مرتکب به جنایت خطای محض عاقله اظهارات وی را تایید کنند عاقله مسئول پرداختن دیه می شوند.

راه های اثبات قتل
اقرار
در خصوص جرم قتل با یک بار اقرار کردن مرتکب نزد قاضی در دادگاه مشروط بر آن که احتمال خلاف آن نباشد قتل اثبات می گردد
شهادت
شهادت در خصوص موضوع قتل بایستی توسط دو شاهد مرد باشد
علم قاضی
به منظور اوضاع و اسناد و مدارک می باشد که قاضی مستند صادر شدن حکم قتل آنها را قرار داده و بر اساس آن اسناد است که قاضی اتفاق افتادن قتل و یا اتفاق نیفتاد ن ان را تشخیص میدهد
قسامه
قسامه به منظور قسم ها و یا تکرار قسم است که در خصوص قتل عمدی و غیرعمدی قابل اجرا می باشد
قسامه در مورد سوگند هایی است که در حالت فقدان ادله دیگر هم شاکی و هم متهم به منظور اثبات قتل عمدی یا برای دفع اتهام قتل قادرند انجام دهند.
معاونت در شروع به قتل
هر شخصی که اتفاق افتادن جرم را تسهیل بخشد و یا این که ابزار جرم را فراهم کند یا آن ها را بسازد یا به هر شخصی که فردی دیگر را به انجام دادن جرمی تهدید و تحریک یا ترغیب و تطمیع نماید
معاون جرم محسوب میشوند
معاونت در شروع به قتل شامل مجازات است و شخصی که در شروع به جرم به شخص دیگر کمک میکند به دو تا سه سال و همین طور ۷۴ ضربه شلاق گرفتار می شود اگر معاونت در قتل اقدام به فراهم نمودن اسلحه برای معاونت کرده باشد جدا از مجازات معاونت در شروع به قتل جرایمی مثل فراهم نمودن و حمل اسلحه را هم انجام داده است که این موارد مجازات جداگانه دارد چنانچه مباشر از ابزار و وسایلی که معاون فراهم کرده است در موقع ارتکاب جرم هیچ استفاده ای نکند معاون مجازات نمی گردد.
معاونت در جرایم غیر عمدی امکان پذیر نیست به این خاطر که شخصی که مرتکب جرم غیر عمدی شده است به هیچ وجه قصد و هدف انجام دادن همچین کاری را نداشته است و به طور کاملا اتفاقی و ناخواسته جرم محقق شده است از آن لحاظ که عمدی وجود ندارد تا با عمد در معاونت مطابقت پیدا کند پس با این تفاسیر معاونت در جرایم غیر عمد امکان پذیر نمی باشد.

قتل در تصادفات
بیشتر افراد این طرز تفکر را دارند که مجازات راننده ای که با تصادف سبب قتل فرد دیگر شده است قصاص میباشد. در حالتی که به این شکل نیست و قتل تصادفات رانندگی در میان انواع قتل غیر عمدی حساب می شود و مجازات قصاص به دنبال ندارد و تنها باید پرداختن دیه را انجام دهند به طور واقع میتوان گفت قتل در تصادفات رانندگی اگر به سه حالت زیر اتفاق حاصل شود قتلی که انجام می شود غیر عمدی می باشند.
بی احتیاطی و بی مبالاتی
رعایت نکردن قواعد رانندگی
مهارت نداشتن راننده وسیله نقلیه