وکیل در سمیرم
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در اصفهان و مشاور حقوقی در اصفهان
به درخواست مخاطبین عزیز از وکیل در سمیرم تقاضا کردیم در مورد وکالت توضیح دهد:
وکیل در سمیرم در زمنیه های مواد مخدر/کیفری/حقوقی/ملکی/تصادفات/خانواده و… فعال است.
تصوراتی که یک وکیل از خود باید در جامعه ایجاد کند:
یک شخص وكيل باید چنین بخاطر داشته باشد، تصویری که از شخصيت و نحوه عمل او در موكلين، و از طریق آنان در ذهن دیگران بوجود می آید، به تدریج همانند کارت شناسایی ، مشخصه وجود و فعالیت او می گردد و تنها با آن تصویر ویژگیها شناخته می شود. اگر ذهنيت دیگر آن نسبت به او مثبت و احترام آمیز باشد، در کار خود موفق است، و اگر که خدای ناکرده تصویر ثبت شده در ذهن مردمان تیره و ناپسند باشد، آثار منفی ببار می آورد و تغییر آن به آسانی ممکن نیست. پس ، از این جهت هم که شده باید تنها در مسیر حق و عدالت یک وکیل عمل کند و وجدان ، آبرو و حیثیت خود را به هیچ قیمت نفروشد.برای مثال وکیل مواد مخدر در شیراز علاوه بر اینکه به حل و فصل مشکلات مردم و موکلان میپردازد نمونه بارزی از یک وکیل است که در مسیر حق و عدالت قدم برمیدارد و به هیچ عنوان از مسیر قانون سرپیچی نمیکند.

وكيل باید خود را جزيي از كل نظام قضایی کشور بداند و دادگاهها را در رسیدن به حق و حقیقت یاری بدهد. این کار به نفع گسترش و تقویت حس عدالت و امنیت قضایی در جامعه میباشد که شخص وكيل ،که خب قطعا حتی برای عزیزان وکیل این موضوع مهم و موثر میباشد چرا که بستگان و عزیزان او نیز در این جامعه زندگی می کنند پس اگر در جامعه بهتر و همراه با عدالت زندگی کنند بستگان وکیل قطعا زندگی بهتری نیز خواهند داشت.
از این نظر، قانون شناسی و عدالت خواهی وکیل علاوه بر آن که از نظر اخلاقی پسندیده است ، به لحاظ حس نفع طلبی شخصی هم امری بجا و ضروری است. نقش وکیل در اجتماع و وظایفی که برای او قائل می شویم، همانند کنش سایر افرادی که در یک جامعه کار و زندگی می کنند، تنها در ارتباط با همه ذهنیت ها و روابط متقابلی که بخصوص در میان متصدیان هر نهاد اجتماعی شکل می گیرد، محقق خواهد شد و نمی تواند مستقل از ماهیت وجودی این نهادها و ارتباطها، معنی و مفهوم واقعی داشته باشد.

از این نظر برای شناسایی کردن نقش عملی وکیل دادگستری ، لزوما باید آن را لااقل در ارتباط با دو نهاد مهم و وابسته دیگر یعنی دستگاه قضایی ، و نظام تقنینی کشور مطرح کرد. در مورد دادگاهها بدون تعارف باید چنین گفت که متأسفانه وضع و عملکرد آنها برای تأمین عدالت و سایر هدفهایی که بخاطر آن تأسیس شده اند امروزه مساعد و مناسب نمی باشد، که خب همانطور که مشاهده نموده اید در طی تاریخ افرادی بوده اند که باعث شده اند عدالت در جامعه زیر پا گذاشته شود و تحقق یافت به عدالت به صورت کامل کمی غیر ممکن شود و هنوز هم در بیشتر کشورها عدالت بیشتر به عنوان ارمان اجتماعی صرفا میباشد. بدون تردید میشود چنین گفت که خب اکثریت قضات دادگستری افراد شریف و متعهدی هستند که در شرایط سخت کاری و بدون آنکه زندگی راحت و مرفهی داشته باشند مشغول به کار هستند منتها هستند افرادی در که در کنار افراد شریف کاری بدور از اخلاق انجام میدهند
و خب اینچنین افرادی که باعث ضایع شدن حق دیگران میشوند در بیشتر مشاغل امروزه دیده میشوند و متاسفانه به دلیل انکه شناسایی چنین افرادی کار دشواری است و همچنین برخورد قاطع عموما از جانب دولت با چنین افرادی وجود ندارد این افراد امروزه کار خود را انجام میدهند و باعث شده اند که مردم در جامعه ای نا امن و بدور از اعتماد زندگی کنند
که خب در بسیاری از موارد هم متاسفانه رفتارهای خود ما باعث میشود که چنین افرادی به کار خود ادامه بدهند چرا که با رشوه دادن و با دادن وعده های مداوم از جانب ما چنین افرادی طمع بیشتری میکنند و نه تنها دست از کار خود نمی کشند بلکه بسیاری از افراد را مثل خود میکنند چرا که وقتی افراد میبیند راه های دست یابی به ثروت همان سعی بر انجام اعمال خلاف میباشد پس نتیجه میگیرند که برای زندگی بهتر چنین کارهایی را انجام بدهند و با دروغ های مختلف به خود مانند اینکه اگر من چنین کاری نکنم دیگران چنین کاری را انجام بدهند پس بهتر است سود این کار را من بردارم،وجدان خود را توجیح میکنند،در حالی که اگر ما به چنین اشخاصی راهی برای ادامه دادن به اعمال زشتشان را نشان ندهیم مجبور هستند که صرفا وظیفه خود را انجام بدهند و فقط در قبال وظیفه ای که انجام میدهند حقوق دریافت کنند.
وظیفه اصلی هر وکیلی دفاع کردن از موکل خود میباشد حال چه این امر در دادگاه باشد یا در مراکز دیگر منتها حال میخواهیم ببینیم که یک وکیل برای دفاع از موکل خود تا چه میزان میتواند در دادگاه نقش موثری داشته باشد؟

نقش وکیل مدافع در دفاع:
بخوبی متوجه این نکته هستیم که وقتی مردم از فن دفاع صحبت میکنند منظورشان دفاع در دادگاههاست و غالبا نقطه اوج دادرسی یعنی همان جلسات دادگاه و مدافعات جزائی را در نظر خود می آورند. لیکن منظور ما در این اینجا آن است که فن دفاع را از دیدگاهی متفاوت مورد بحث خود قرار دهیم. در واقع در قانون اصلاح بعضی از مواد قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۲ بهمن سال ۱۳۳۰ تبصره ای به ماده ۱۱۲ قانون مزبور اضافه شده که این تبصره در اصل چنین نقل میشود:
- تبصره: شخص متهم میتواند یک نفر از وکلاء رسمی دادگستری را همراه خود داشته باشد وكيل متهم بدون مداخله در امر تحقيق پس از خاتمه دادن بازجوئی میتواند مطالبی را که برای روشن شدن حقیقت و دفاع از متهم با اجراء قرابين لازم بداند به بازپرسی تذكر دهد اظهارات وکیل در صورت جلسه منعکس میشود. نظر به اینکه تبصره مزبور فصل جدیدی در قانون آئین دادرسي مفتوح نموده است و به علت نداشتن سابقه قضائی ورویه اجرای آن از نظر بعضی از آقایان بازپرس ها و قضات ایجاد اشکالاتی نموده است

- بعلاوه چون در نتیجه برخورد عده ای از قضات تصور بنمایند اجرای این ماده ممکن است به حقوق عمومی لطمه ای وارد کند که در اینجا خود را ناگزیز از توضیح در اطراف این تبصره وذكر تاريخچه مختصری از آن دانستیم وچون که قانون فرانسه میباشد تاریخچه مختصر طريقه دادرسی کیفری در از منه قبل از تدوین قانون آئین دادرسی کیفری فرانسه و بعد از آن بنظر مفید میرسد.