عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق چیست؟

وب سایت حقوقی دادیار به معرفی و بررسی تخصصی عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق چیست؟ و شرایط عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق پرداخته تا بهترین نحو شما را از حق و حقوقتان آگاه سازد.

مقدمه

مشاوره طلاق توافقی در خیلی از موارد این امکان را به وجود می‌آورد که از آسیب به افراد خانواده جلوگیری کند. در روند طلاق زن و شوهر و فرزندانی که در این میان وارد می‌شوند، فشارهای روانی بسیاری را تحمل می کنند  و این امر موضوعی انکارناپذیر است. طلاق توافقی به هر علتی که باشد واکنش‌های خوبی را در جامعه به جای نمی گذارد و زندگی گذشته و آینده اشخاص و حال آن ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت دایار مراجعه نمایید و به صورت شبانه روزی با وکیل طلاق در شیراز یا وکیل طلاق در بندر عباس مشورت نمایید.

اکثر زن و شوهر ها از  قوانین طلاق و حقوق خود بی اطلاع هستند و با دیدگاه ناصحیح وارد پروسه طلاق می‌شوند و همه آن چه را که کاشتند تخریب می نمایند . در صورتی که اگر از همان آغاز با شخص آگاهی در این حوزه مشاوره انجام می‌دادند قادر بودند روش های بهتر و تاثیرگذارتری را برای حل و فصل مسائل خود بیابند. بنابراین اگر شخصی به اندیشه طلاق توافقی وارد این موضوع می شود حتماً باید پیش از هر اقدامی از مشاوره بهره ببرد.مشاوره با وکیل طلاق در اصفهان از طریق سایت دادیار علاوه بر فواید آن به شما عزیزان کمک شایانی در زمینه طلاق مینماید تا به راحتی به حل مشکل خود بپردازید و از مشکلات خود خلاص شوید.

عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق
عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق

 مشاوره طلاق توافقی

مقررات قانونی راجع به طلاق توافقی بسیار بحث برانگیز است. در دادگاه ها عموماً قضاوت حکام راجع به قوانین طلاق و تقاضای طلاق توافقی بسیار پیچیده و دقیق و توأم با سختگیری می‌باشد و بیشتر تلاش قضات بر رفع و حل و فصل اختلاف با استفاده از این قوانین می باشد. تقاضای طلاق از طرف هر یک از زن و شوهری که ادعا می‌شود امکان دارد اختلاف‌هایی را در شیوه استفاده از این مقررات به وجود بیاورد که به سود یا زیان هر یک باشد.

بهترین شیوه طلاق

در خیلی از موارد زن و شوهر در مورد قوانینی مثل طلاق توافقی آگاهی‌های کمی دارند. آگاهی از قوانین طلاق بسیار این موضوع را آسان می نماید و از  آسیب های روحی و روانی آن کاهش می دهد. بهترین شکل طلاق طلاق توافقی می‌باشد که در آن زن و مرد با قبول شرایط یکدیگر و با دانش نسبت به اختلافات حقوقی و صرف هزینه این تصمیم را اتخاذ می کنند که از هم فارق شوند و مقدار آسیب را به حداقل می رسانند. ناگفته نماند که در بسیاری از دفاتر مشاوره، زن و شوهر به وفور نسبت به جدایی و طلاق از هم ترغیب می شوند .

مفهوم مشاوره طلاق توافقی

مشاوره طلاق به مفهوم یاری رساندن به زوجین برای فارغ شدن از هم نمی باشد. چه بسا مشاور تلاش دارد تا با ملاحظه ی مسائل و اختلافات زن و شوهر و بررسی آن، بستری را برای نجات زندگی زن و شوهرها فراهم کند. و راهنمایی های ضروری را به آن ها بنماید. در شرایطی که به این نتیجه دست یابد که امکان ادامه زندگی مشترک میسر است ،زن و شوهر را ترغیب می نماید تا از مشاوره خانواده استفاده کند و باز به زندگی برگردد.

عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق
عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق

ضرورت مشاوره پیش از طلاق

اکثر طلاق ها یا به عبارتی ۸۰ درصد طلاق‌ها در پنج سال ابتدای زندگی اتفاق می‌افتد. به منظور پیشگیری از طلاق بهترین روش، بهره گیری از مشاوره های طولانی مدت و با هدف، برای زن و شوهر پیش از ازدواج می باشد و در شرایطی به هر علتی زن و شوهر تصمیم به طلاق بگیرند، بهتر آن است که از مشاوره طلاق بهره ببرند. طلاق توافقی  ریشه بسیاری از آسیب های روحی و جسمی خانواده می باشد. راجع به تصمیم با اهمیتی این چنینی یک ماه باید زن و شوهر از مشاوره های پیاپی و متخصصان مجرب و بهره گیری کنند.

اجباری بودن مشاوره طلاق

مشاوره پیش از طلاق بر اساس قانون حمایت از خانواده ضروری و الزامی شده است. اما رویه دادگاه های خانواده در کشور در این خصوص برابر نمی باشد. در بخشی از شهرها زن و شوهر ها به واحد مشاوره فرستاده می‌شوند و در برخی از شعب دادگاه خانواده، حضور یکی از آن ها برای مشاوره الزامی می باشد و برخی دیگر از شعب مشاوره بدون حضور زن و شوهر با حضور وکیل را میسر می باشد.

  مدت مشاوره پیش از طلاق

با عنایت به قانون، مشاوره طلاق حداقل چهار جلسه در یک ماه می باشد که باید توجه داشت که تشخیص مشاوره خانواده با در نظر گرفتن شرایط خاص زن و شوهر وجود دارد که در یک جلسه یک جا انجام شود. در مورد موضوع مدت مشاوره پیش از طلاق توافقی باید این موضوع را در نظر داشت در صورتی که زوج ها گرایش به طلاق توافقی داشته باشند، ضرور دارد که  دو طرف در این جلسات حضور پیدا کنند. در  غیر این صورت طلاق به شکل یک طرفه از جانب زن یا مرد اعمال خواهد شد.

عدم حضور زن و شوهر در مشاوره طلاق

در دو صورت حاضر شدن وکیل در جلسه مشاور کافی می باشد:

یکی این که هر یک از زن و شوهر خارج از کشور باشند.

دیگر این که اسنادی بر اساس عدم امکان حضور یکی از زن و شوهر ارائه گردد.

حضور نیافتن زن و مرد در مشاوره طلاق و تبعات آن

قبلاً هم اشاره شد که زن و شوهر در مشاوره طلاق توافقی الزاماً باید حاضر شوند. اگر حضور آن ها میسر نباشد حضور وکیل به جای زن و شوهر در جلسات مشاوره طلاق امکان پذیر نمی باشد. با توجه به این که انجام مشاوره های طلاق توافقی شرط لازم به منظور ارائه دادخواست طلاق توافقی می باشد، وقتی مرد در جلسات مشاوره طلاق توافقی حضور نیابد، یعنی رضایت به طلاق توافقی ندارد و مردی که در جلسات مشاوره پیش از طلاق حاضر نشود، راضی به طلاق دادن زن نیست و وقتی مردی راضی به طلاق دادن زن نباشد  نمی توان بر آن عنوان طلاق توافقی را اطلاق نمود.

عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق
عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق

راجع به مفهوم طلاق توافقی گفته می‌شود در طلاق توافقی زن و شوهر با هم به رضایت و توافق دست می یابند. بنابراین از تبعات حضور پیدا نکردن مرد در مراکز مشاوره عدم طلاق زن است که اخذ طلاق توافقی با پیچیدگی‌ها و دشواری هایی روبرو می‌شود و زن قادر نیست گواهی انصراف از طلاق از مراکز مشاوره پیش از طلاق اخذ کند و بعد از آن هم قادر نیست با تقدیم دادخواست طلاق توافقی، از مرد طلاق بگیرد. اما این موضوع را نیز باید مد نظر داشت که حتی اگر گواهی عدم انصراف از طلاق از طرف مراکز مشاوره طلاق صادر شود.

اما مرد با رضایت به طلاق در دادگاه حاضر نشود و توافق نامه طلاق را امضا نکند باز هم امکان اخذ طلاق را نخواهد داشت و اصلا نمی توان طلاق توافقی را میان آن ها جاری نمود.

 عدم حضور زن در مشاوره طلاق

گفتیم که حضور زن و شوهر در جلسات مشاوره پیش از طلاق الزامی است. با توجه به این که این جلسات طول می‌کشد امکان دارد که زن در این جلسات حضور پیدا نکند و همین موضوع سبب می‌شود که طلاق توافقی رد شود. زیرا اصل بر آن است که در طلاق توافقی زن و شوهر با هم به تراضی دست یابند و در مورد حقوق مالی زن اعم از نفقه و مهریه(وکیل مهریه در شیراز)حضانت فرزندان و غیره به توافق برسد. بنابراین اگر زن در جلسات طلاق توافقی حضور پیدا نکند پروسه طلاق توافقی سخت می شود.

زیرا نشان می دهد که زن رضایت به طلاق توافقی ندارد. اما اگر مرد بخواهد زن را با این شرایط طلاق بدهد باید تشریفات طلاق از طرف مرد را مورد نظر قرار دهد. در این مورد باز هم اگر مرکز مشاوره پیش از طلاق گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر کند امکان دارد زن در دادگاه حاضر نشود و وکیل هم نفرستد و توافقنامه طلاق را امضا  نکند، مشکل ساز خواهد شد. امکان دارد که زن حق طلاق را در هنگام عقد ازدواج از مرد دریافت کرده باشد باز هم در این صورت باید در جلسات مشاوره پیش از طلاق حضور پیدا کند.

بنابراین شرکت در جلسات مشاوره پیش از طلاق برای زنی که حق طلاق دارد نیز ضروری است. پس اگر زن حق طلاق داشته باشد و مرد در جلسات مشاوره حضور نیابد عدم حضور مرد مانعی برای ادامه جلسات مشاوره نخواهد بود و مرکز مشاوره گواهی عدم  انصراف از طلاق را صادر می کند . اما در این شیوه درخواست طلاق به سبب در اختیار داشتن حق طلاقی که به زن واگذار شده است در دادگاه خانواده مورد دادرسی قرار می‌گیرد و اگر مرد هم توافق نداشته باشد دادگاه این امکان را دارد که حکم طلاق زن را صادر کند .

عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق
عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق

استثنائات عدم حضور زن و شوهر در مراکز مشاوره پیش از طلاق

اولین استثنایی که می ‌توان راجع به حضور پیدا نکردن زن و شوهر در مشاوره پیش از طلاق اشاره نمود،  این است که زن یا شوهر مدرکی را ارائه کنند که به واسطه آن ثابت شود که حضور یافتن یکی از آن ها در جلسات مشاوره میسر نیست.

مراکز مشاوره قادرند حتی بدون حضور یکی از آن ها با شخصی که حضور پیدا کرده جلسه مشاوره را انجام دهند  و با همان یک نفر پرسش در مورد این که طلاق به چه منظور انجام می‌شود و مشاوره های ضروری را در اختیارش قرار می‌دهد و بعد از آن گواهی عدم انصراف از طلاق برای انجام روند طلاق توافقی صادر  می شود.

دومین استثنا عدم حضور زن و شوهر در مراکز مشاوره آن است که یکی از آن ها در خارج از کشور باشد و به دلیل همین عدم حضور در ایران مراکز مشاوره این امکان را می یابند که فقط با حضور وکیل گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر کنند تا موضوع طلاق به دادگاه خانواده فرستاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *