تفاوت طلاق و گواهی عدم امکان سازش

وب سایت حقوقی دادیار به معرفی و بررسی تخصصی تفاوت طلاق و گواهی عدم امکان سازش چیست؟ و شرایط طلاق و گواهی عدم امکان سازش پرداخته تا بهترین نحو شما را از حق و حقوقتان آگاه سازد.
مقدمه
به گفته وکیل طلاق در شیراز:از جمله مهمترین تشریفاتی که برای طلاق در نظر گرفته شده است اخذ گواهی عدم سازش می باشد. مدت اعتبار گواهی عدم سازش محدودیت دارد و در همان مدتی که تعیین شده باید به دادگاه تقدیم شود تا دادگاه قادر باشد با توجه به آن حکم طلاق را صادر نماید.
طلاق موضوعی است که امروزه در اجتماع به وفور در مورد آن بحث می شود. درست است طلاق واجد اثرات مخرب فردی و اجتماعی است اما برخی اوقات تداوم یک زندگی میسر نمی باشد. از جمله موارد اصلی طلاق گواهی عدم امکان عدم سازش میان زن و مرد می باشد.
جهت طلاق مضاف بر شرایط اساسی که در قانون مدنی ذکر شده است، تشریفات و مراحلی نیز جاری می باشد که راجع به آیین دادرسی آن است. در حقیقت زمانی که عقد نکاح به یک مرحله ای برسد که زن و شوهر نتوانند باهم به ادامه زندگی بپردازند، مقرراتی برای جدایی آن ها در نظر گرفته شده است.
نخستین مرحله برای ثبت طلاق دریافت گواهی عدم امکان سازش می باشد به همین جهت در این مقاله به این موضوع پرداخته شده است و بعد از آن شیوه اخذ گواهی عدم امکان سازش و اعتبار آن مورد بررسی واقع می شود.جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق و مراحل آن میتوانید از طریق سایت دادیار با وکیل طلاق در بندر عباس و یا وکیل طلاق در اصفهان مشورت کنید تا به راحتی به حل مشکل خود بپردازید.
مفهوم گواهی عدم امکان سازش
گواهی عدم امکان سازش همواره دلیل بر اختلاف زیاد میان زن و شوهر است. به شکلی که ادامه زندگی آن ها با هم با این شرایط دور از انتظار می باشد. وقتی گواهی صادر می شود که هیچ گریزی برای رفع و حل و فصل مشکلات جدایی و طلاق موجود نباشد.
مفهوم طلاق
طلاق به مفهوم از بین بردن رابطه زناشویی با لفظ ویژه است که در حقوق ایران طلاق را سقوط نکاح دائم با شرایط ویژه شناخته شده است که از طرف مرد و نماینده او اتفاق میافتد. طلاق مخصوص ازدواج دائم است. منظور انحلال نکاح دائم است که در آن طلاق صورت می گیرد. برای ازدواج موقت طلاق محلی از اعراب نخواهد داشت و از بین رفتن نکاح موقت با انقضای مدت اتفاق میافتد.
از نظر ماهیت حقوقی طلاق نوعی ایقاع است که از طرف مرد یا وکیل او انجام میشود و حتی در برخی موارد که طلاق به شکل توافق صورت میگیرد بعد از عمل حقوقی یک طرفه تلقی می گردد.
مدت اعتبار گواهی عدم سازش
اعتبار گواهی عدم سازش به منظور جاری شد صیغه ی طلاق و ازدواج سه ماه بعد از ابلاغ گواهی می باشد که زن و شوهر بعد از دریافت گواهی از دادگاه باید در زمان مذکور به دفاتر ازدواج و طلاق رجوع کنند و گواهی عدم امکان سازش را به دفتر ازدواج طلاق تقدیم نمایند. در صورتی که در مدت سه ماه این موضوع ثبت نشود گواهی عدم سازش از اعتبار میافتد و هیچ اعتباری نخواهد داشت.
مدت اعتبار حکم طلاق

در شرایطی که زن و شوهر درخواست کننده طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده رجوع دهد. مرکز مشاوره هنگام دریافت درخواست اجرای طلاق از دادگاه باید نهایتاً طی ۳ ماه تصمیم گیری کند. در صورت توافق زن و شوهر مهلت مزبور حداکثر تا سه ماه دیگر تمدید میشود.
اعتبار حکم طلاق شش ماه بعد از تاریخ صدور رای فرجام با پایان یافتن مهلت فرجام خواهی می باشد. اگر حکم طلاق از طرف زن به دفتر ازدواج و طلاق تقدیم شود و مرد به مدت یک هفته در دفتر حاضر نشود سردفتر به زن و شوهر ابلاغ میکند که برای اجرای صیغه طلاق ثبت شده در دفترخانه حضور یابند و اگر مرد حاضر نشد و علت منطقی را ارائه نکرد یا از اجرای صیغه طلاق پرهیز نمود، با دستور دادگاه صیغه طلاق جاری و ثبت می شود. اما اگر زن و شوهر عذر موجه برای عدم حضورشان در دفترخانه بیاورند یک دفعه دیگر به آن ها مهلت حضور داده می شود.
مراحل دریافت گواهی عدم امکان سازش
در ابتدای راه زن یا مرد یا وکیل آن ها که وکالت برای انجام امور راجع به طلاق آن ها را در اختیار دارد باید تقاضای طلاق را به واسطه دفاتر خدمات قضایی انجام دهد. بعد از آن دادگاه علت طلاق را مورد ملاحظه قرار داده و زن و مرد را به جلسات مشاوره دادگاه ارجاع می دهد تا علت طلاق مورد بررسی قرار بگیرد که زن یا مرد با راهنمایی مشاوره در مرکز مشاوره از طلاق صرف نظر کند.
چنان چه جلسات مشاوره این امکان را برای آن ها فراهم نکرد که با هم سازش و مصالحه نموده و زندگی را ادامه دهند این موضوع را به دادگاه اعلام خواهند کرد. زن و مرد یک جلسه دیگر باید در دادگاه رجوع کنند تا ملاحظات نهایی نسبت به موضوع طلاق انجام شود و بعد از آن گواهی عدم امکان سازش صادر خواهد شد. این گواهی در حقیقت مجوز انجام صیغه طلاق میان زن و مرد از سوی دادگاه خواهد بود.
مراحل دریافت حکم طلاق
چنان چه زن و شوهر تقاضای طلاق داشته باشند باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی قوه قضاییه مراجعه نموده و دادخواست طلاق توافقی را در آن جا ثبت نمایند و بعد از آن که پیامک مربوطه را دریافت کردند، به شعب مربوطه دادگاه خانواده رجوع کنند.
بعد از این که پرونده تشکیل شد دادگاه بدوی ابتدا دو طرف را به صلح و سازش دعوت میکند و آن ها را برای مشاوره و راهنمایی به منظور صلح و سازش به مرکز مشاوره معرفی می کند و از طرفی زن را به پزشک قانونی معرفی می نماید تا در صورت وجود حمل در زن این موضوع به دادگاه گزارش شو.د بعد از آن که زن و شوهر به صلح و سازش نرسیدند باید بر سر مقدار مهریه و شیوه پرداخت آن حضانت فرزندان و نفقه زوجه و نیز شیوه پرداخت آن و این که چه شکلی باید پرداخت شود به وسیله دادگاه باید توافق کنند و زیر آن را امضا نمایند.
بعد از آن دادگاه رسیدگی کننده به پرونده نسبت به صدور حکم طلاق اقدام می نماید و مدت یک هفته تا ۱۰ روز رای به زن و شوهر ابلاغ می شود. اگر زن و شوهر به رای صادر شده اعتراض نداشته باشند، در نتیجه مراحل طلاق به پایان میرسد. رایصادر شده از طرف دادگاه خانواده قطعی خواهد شد.
شرایط دریافت گواهی عدم سازش

با توجه به ماده ۲۶ قانون حمایت خانواده در شرایطی که طلاق به شکل توافقی یا به تقاضای مرد صورت بگیرد دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر نموده و اگر به تقاضای زن باشد بر اساس قانون الزام مرد به طلاق یا محقق نمودن شرایط انجام وکالت در طلاق را صورت میدهد.
به شکل کلی با توجه به نوع طلاقی که قرار است میان زن و مرد جاری شود، شیوه دریافت گواهی عدم امکان سازش تعیین خواهد شد. طلاق می تواند به شکل یک طرفه از سوی مرد یا از سوی زن را به شکل توافقی صورت پذیرد. وقتی زن و مرد قصد طلاق به شکل توافقی را دارند باید بر سر موضوعات مهمی مثل نفقه و مهریه و از آن طرف فرزندان توافق کنند و بعد از آن که در جلسات مشاوره و غربالگری دادگاه شرکت کردند راجع به اخذ گواهی عدم سازش مبادرت نمایند.
شرایط دریافت طلاق
اگر طلاق از طرف مرد باشد باید راجع به پرداخت دقیق مهریه و نفقه و اجرت المثل و نفقه دوره عده و تنصیف دارایی دوره زناشویی بر اساس بند ۱ قباله ازدواج و حضانت فرزندان به شکل کامل رسیدگی شود و با توجه به این که دادگاه در جایگاه رسیدگی کننده قرار دارد و زن و شوهر با هم به توافق نرسیده اند، موضوع به کارشناسی و تحقیقات محلی و در صورت لزوم به گواهی گواهان رجوع میشود که در عمل نیازمند تشریفات لازم و گذشت زمان و هزینه دادرسی و صدور رای در موضوعات فوق می باشد.
به همین جهت است که طلاق توافقی بر طلاق یک طرفه از طرف مرد رجحان دارد. در طلاق توافقی از طرف زن بر اساس قانون چنان چه مرد معتاد باشد یا بالای ۵ سال حبس داشته باشد یا مجهول المکان باشد یا این که موضوع عسر و حرج برای ادامه زندگی زن ایجاد کند و این موضوعات در دادگاه به اثبات برساند که انجام این موضوعات نیز نیازمند رسیدگیهای مفصل قضایی می باشد و فقط ادعای زن کافی نیست. بنابراین کاملا مشخص است که از نظر مقایسه با گواهی عدم امکان سازش کسی که یک جانبه در موضوع طلاق وارد می شود هزینه بردار و نیازمند زمان طولانی می باشد
تفاوت طلاق و گواهی عدم امکان سازش

اگر زن تمایل داشته باشد از شوهر خود طلاق بگیرد، نیازمند حکم دادگاه بوده و این حکم تاسیس تلقی میشود که وضعیت حقوقی جدیدی را به وجود میآورد. در صورتی گواهی عدم امکان سازش که به سود شوهر صادر می شود یک تصمیم اعلامی خواهد بود و در واقع بیانگر عدم سازش دو طرف است و به زوج این حق را میدهد که به دفتر طلاق رجوع نموده زن را طلاق دهد.
از نظر مرجع صالح به رسیدگی، این دو موضوع با هم فرقی نمی کنند. بر اساس قانون حمایت خانواده رسیدگی به طرح دعوای طلاق و صدور گواهی عدم امکان سازش در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد. بر اساس قانون حمایت خانواده مدت اعتبار و حکم طلاق از تاریخ ابلاغ رای فرجام می باشد یا خاتمه مهلت فرجام خواهی ملاک محاسبه ۶ ماه خواهد بود. از صدور گواهی عدم سازش تا سه ماه اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
تفاوت دیگر بین این دو آن است که حکم طلاق یک دستور قطعی از طرف دادگاه مبنی بر اختلاف زن و شوهر است اما در گواهی عدم امکان سازش با یک اجازه مواجه هستیم که به زن و شوهر داده می شود تا سه ماه به دفتر طلاق وجود دارد و صیغه طلاق را جاری سازند.