وکیل سقط جنین در اصفهان
وب سایت حقوقی دادیار
وکیل در اصفهان و مشاور حقوقی در اصفهان

وکیل سقط جنین در اصفهان کیست؟
وکیل در شیراز میگوید:در ابتدا باید خاطر نشان کرد در چه صورتی جرم سقط جنین رخ میدهد .
جنین در لغت به معنای هر چیز پوشیده و پنهان است که این بدین دلیل اسن که جنین در رحم مادر پنهان و پوشیده است .
سقط جنین به معنی افتادن جنین قبل از کامل شدن و پایان دادن به بارداری است.
در علم پزشکی سقط جنین به معنای بیرون شدن حاصل باروری از رحم مادر است در حالی که موجود تکوین یافته قادر به زندگی در خارج از رحم مادر نباشد.
در علم حقوق نیز سقط جنین به معنی بیرون کردن حمل قبل از زمان مناسب و طبیعی زایمان به صورتی که حمل قابل زنده ماندن نباشد.
انواع سقط جنین
سقط جنین جنایی
سقط جنین طبی
سقط جنین خود به خودی
سقط جنین ضربه ای
سقط جنین عمدی
سقط جنین جنایی: سقط جنین جنایی در سه مورد زیر ذکر شده :
خروج محتویات رحم توسط خود مادر یا خوردن موارد ممنوع شده و یا در پی ضربه عمدی
دستکاری رحم با داروی سقط جنین یا انجام عمل توسط دیگر افراد
استفاده از وسایل مخصوص توسط ماما ، پزشک یا افراد بدون مجوز برای سقط جنین و بدون مجوز قانونی.
سقط طبی : سقط جنین طبی توسط دکتر تجویز شده که البته با نظر پزشک قانونی گواهی سفط جنین صادر میشود.
براساس بخشنامه شماره 4176/1 مورخ 11/9/82 سازمان پزشكي قانوني كشور:

1- در صورتي كه ادامه بارداري مادر به مرگ جنين يا مادر منجر شود، درخواست صدور مجوز سقط درماني (تنها در ادارات كل پزشكي قانوني استانها) مورد پذيرش قرار ميگيرد، البته در صورت دستور مقام قضايي يا درخواست زوجين يا معرفي نامه پزشك معالج قبل از ولوج روح (چهارماهگي).
2- معرفي نامه پزشك بايد شامل عكس بيمار (ممهور به مهر پزشك معالج)، مشخصات شناسنامهاي جهت احراز هويت، تشخيص بيماري، روش تشخيص (علائم، نشانهها و آزمايشهاي پاراكلينيك) بوده و به پيوست آن تصوير شناسنامه و مدارك احراز هويت زوجين و نيز نتايج آزمايشهاي پاراكلينيك (داراي عكس بيمار ممهور به مهر و مشخصات شناسنامهاي )ارايه گردد.
3- در مورد انديكاسيونهاي جنيني انجام حداقل دو نوبت سونوگرافي و در مورد انديكاسيونهاي مادري حداقل يك نوبت سونوگرافي براي تعيين سن بارداري و ارايه آن به پيوست معرفي نامه پزشك الزامي است.
4- ارايه حداقل دو مشاوره تخصصي در تائيد تشخيص بيماري به پيوست معرفي نامه پزشك الزامي است.
5- در موارد خارج از فهرست انديكاسيونهاي اعلام شده، ارايه حداقل سه مشاوره تخصصي مبني بر ناهنجاري منجر به مرگ جنين يا خطر مرگ مادر الزامي است.
سقط جنین خود به خودی :
سقط جنین خود به خودی همانطور که از نامش مشخص است به خواست پزشک یا مادر نبوده و به علت بیماری مادر و یا دلایل دیگری است.
بیماری هایی مانند ارش ، آناتومیک و …
سقط جنین ضربه ای :
سقط جنین ضربه ای به علت وارد شدن ضربه و حوادثی ست که برای مادر رخ میدهد و باعث از دست دادن جنین میشود.
سقط جنین عمدی :
سقط جنین عمدی در دو حالت غیر قانونی و درمانی ست که درمانی همان سفط جنین طبی است و سقط جنین غیر قانونی توسط ماما ، پزشک ، دیگر افراد و خود مادر است با دستگاه و ابزار های مورد لازم یا داروی شیمیایی یا داروی گیاهی.
در جرم بودن سقط جنین شکی وجود ندارد اما سقط جنین میتواند به علل مختلفی باشد.
با توجه به علل مختلف دخیل در جرم ، مجازات هایی برای آن در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است.
که البته به توصیه ما ، سپردن پرونده به وکیل سقط جنین در اصفهان به دلیل آگاهی وکیل بر قوانین و مقررات حاکم بر جامعه راه مناسب تر و مقرون به صرفه ای است تا اینکه فرد ، خود بدون آگاهی های لازم تخصصی به پیگیری پرونده بپردازد.
مجازات سقط جنین چیست ؟

برای سقط جنین جنایی، علاوه بر دیه، پارهای مجازاتهای تعزیری نیز تعریف شده که بسته به نحوهی اسقاط جنین متفاوت است. این مجازاتها بهشرح زیر است:
۱. اگر خود مادر عمداً موجب سقط جنین شود، به پرداخت دیهی جنین محکوم میشود.
۲. هر کس عالماً و عامداً بهواسطهی ضرب یا اذیت و آزار زن حامله، موجب سقط جنین وی شود، علاوه بر پرداخت دیه، به تحمل یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد. (مادهی ۶۲۲ ق.م.ا.)
۳. اگر پزشک یا ماما یا داروفروش (یا اشخاصی که بهعنوان مشاغل مذکور اقدام میکنند) وسایل سقط جنین را فراهم سازند یا خود اقدام به اسقاط جنین نمایند، به تحمل دو تا پنج سال حبس محکوم خواهند شد. (مادهی ۶۲۴ ق.م.ا.)
۴. سایر اشخاصی که با دادن دارو یا وسایل دیگر موجب سقط جنین شوند، به تحمل شش ماه تا یک سال حبس محکوم میشوند و هر کس که زن حاملهای را به استعمال دارو یا وسایل دیگر سقط جنین راهنمایی کند، به حبس از سه ماه تا شش ماه محکوم خواهد شد. (مادهی ۶۲۳ ق.م.ا.)
در هیچیک از سه مورد اخیر، رضایت یا عدم رضایت مادر تأثیری در تحقق جرم ندارد و در نتیجه، رضایت مادر موجب معافیت ساقطکنندهی جنین از مجازات قانونی نمیشود. همچنین هیچ فرقی بین اسقاط جنینِ ناشی از رابطهی جنسی مشروع و نامشروع وجود ندارد و سقط جنین در هر دو حالت، ممنوع و مستوجب کیفر است. در مورد رضایت در حقوق کیفری و یا حتی حقوق خصوصی در سایت دادیار مقالاتی به نگارش رسیده است که شما عزیزان میتوانید آن را مطالعه کنید.
۵. هرگاه جنین بر اثر حادثهی رانندگی سقط شود، رانندهی مقصر علاوه بر پرداخت دیه، به دو ماه تا یک سال حبس محکوم میشود. (مادهی ۶۲۳ ق.م.ا.
دیات سقط جنین :

نطفهای که در رحم مستقر شده است، دوصدم دیه کامل
علقه که در آن جنین بهصورت خون بسته درمیآید، چهارصدم دیه کامل
مضغه که در آن جنین به صورت توده گوشتی درمیآید، ششصدم دیه کامل
عظام که در آن جنین به صورت استخوان درآمده، لکن هنوز گوشت روییده نشده است، هشتصدم دیه کامل
جنینی که گوشت و استخوانبندی آن تمام شده، ولی روح در آن دمیده نشده است، یکدهم دیه کامل
دیه جنینی که روح در آن دمیده شده است، اگر پسر باشد، دیه کامل و اگر دختر باشد، نصف آن و اگر مشتبه باشد، سهچهارم دیه کامل.البته شایان به ذکر است که دیه مهلتی دارد و شما عزیزان در مورد مهلت پرداخت دیه میتوانید با وکیل با تجربه در شیراز مشورت نمایید.
باید ان را نیز در نظر داشت که هرگاه زنی جنین خود را در هر مرحلهای که باشد، به عمد، شبهعمد یا خطا از بین ببرد، دیه جنین حسب مورد توسط مرتکب یا عاقله او پرداخت میشود و هرگاه جنینی که بقای آن برای مادر خطر جانی دارد، به منظور حفظ نفس مادر سقط شود، دیه تعلق نمی گیرد.
ماده ۳۰۱ ق.م.ا. صراحتاً جنایت وارده بر جنین را حتی اگر پس از حلول روح باشد، موجب قصاص ندانسته است. در مواد ۱۲۲ الی ۱۲۴ تعزیرات برای این جرم مجازات تعزیری در نظر گرفته است.
طبیب، ماما، داروفروش یا اشخاصی که به عنوان طبابت یا مامایی یا داروفروشی اقدام می کنند چه مباشرت به اسقاط جنین کنند و چه صرفا وسایل سقط جنین را فراهم کنند طبق ماده ۱۲۴ تعزیرات، مجازات میشوند.
لکن اگر همین افراد به صورت اذیت و آزار زن مباشرتاً موجب سقط جنین او شوند مطابق ماده ۱۲۲ تعزیرات مجازات می شوند که این مجازات سبک تر است.
هرگاه اسقاط جنین توسط افراد عادی انجام شود مطابق ماده ۱۲۳ تعزیرات مجازات خواهند شد.
نکته ای که در ماده ۱۲۳ تعزیرات باید بدان توجه کرد این است که در حالت اول آن شخصی که به هر وسیله موجب اسقاط جنین میشود پرداخت کننده دیه است و در حالت دوم، خود مادر پرداخت کننده دیه میباشد. در حالت اول، مرتکب، سبب اقوی از مباشر است لکن در حالت دوم شخص راهنمایی کننده معاون جرم محسوب می شود.
جرم سقط جنین از زمره جرایم مقید است. یعنی حتما باید نتیجه که همان از بین رفتن جنین است حاصل شود.
از بین بردن نوزادی که بر اساس زایمان قبل از موعد در دستگاه نگاه داشته میشود، قتل است نه سقط جنین.
بر اساس ماده ۱۹ و ۱۲۲ ق.م.ا. تنها شروع به سقط جنین موضوع ماده ۱۲۴ تعزیرات )که از سوی طبیب و ماما و داروفروش و اشخاصی که تحت این عناوین اقدام می کنند قابل مجازات است. با توجه به تبصره ماده ۱۲۲ ق.م.ا. شروع به ارتکاب جرایمی که از لحاظ مادی غیر ممکن هستند نیز، در صورتی که رفتار ارتکابی ارتباط مستقیم با جرم داشته باشد )مانند استفاده از دارویی که برای اسقاط جنین کارآمد نیستند( در حکم شروع به جرم محسوب می شود.لکن اقدام به سقط جنین در زنی که اصلا باردار نیست نمی تواند شروع به جرم باشد؛ زیرا جرم، از جنبه موٌوعی منتفی است.