مشاور حقوقی کیست؟
وب سایت حقوقی دادیار به معرفی و بررسی تخصصی مشاور حقوقی کیست؟و شرایط مشاور حقوقی پرداخته تا بهترین نحو شما را از حق و حقوقتان آگاه سازد.
مقدمه مشاور حقوقی :
مشاور حقوقی شخصی است که به سبب داشتن دانش نسبت به قوانین و خدمات حقوقی قادر است به شرکتها و افراد در مثلا امور قراردادها و دعاوی و حل اختلاف مشاوره ارائه کند. در مسائل حقوقی به منظور پیشگیری از زیانهای احتمالی، مشورت با یک مشاور حقوقی الزامی می باشد. این فرد با اشراف به قوانین و با تجاربی که برخوردار است افراد را راهنمایی می کند تا گزینههای مناسبی داشته باشند و از ورود زیان به آن ها جلوگیری شود.
مفهوم مشاور حقوقی:
هر فردی در زندگی روزمره خود ممکن است بارها دست به انجام اعمال حقوقی بزند. مثلاً چکی را دریافت یا صادر کند یا اتومبیلی را خرید و فروش نماید یا غیره. در دنیای امروز امور حقوقی و انجام آن ها لازمه زندگی می باشد. بسیاری از افراد ممکن است از آثار ناشی از اعمال حقوقی خود بیاطلاع باشند و در نهایت جایی به مشاور رجوع میکنند که با مسئله ای مواجه شوند. از سوی دیگر با توجه به این که در دوره کنونی رابطه افراد با سازمان ها پیچیده تر از گذشته شده است،
برای حل مسائل این سازمان ها، خواه دولتی یا خصوصی نیازی ضروری به مشاور حقوقی دارند. مشاور حقوقی با تسلط و دانشی که به قوانین و مقررات حقوقی دارد، قادر است راهنمایی قابل توجهی به موسسات و شرکتهای عمومی و خصوصی داشته باشد.
در یک تعریف ساده از مشاور حقوقی باید بگوییم، فردی است که به دلیل علم و دانش و تسلط خود نسبت به قوانین و اصول حقوقی قادر است به افراد و شرکت ها در مسائل حقوقی مثل قراردادها حل اختلافات و دعاوی مشاوره ارائه کند. در مورد مشکلات حقوقی برای پیشگیری از زیان های احتمالی، مشورت با یک مشاور حقوقی امری الزامی می باشد این فرد با اشرافی که به قوانین داشته و با استفاده از تجارب خود سبب می شود که افراد گزینههای صحیحی را انتخاب کنند و مانع از ورود خسارت به آن ها میشود.
حوزه ی تکالیف مشاور حقوقی:
-از مهمترین وظایفی که مشاوران حقوقی بر عهده دارند راهنمایی مشتریان می باشد و راهنمایی های آن ها در برگیرنده مشاوره قانونی و عمومی در زمینه بهترین روش ها و گزینه ها برای تطابق ورود به اقدامات و تصمیمات تجاری، مذاکرات در مورد قرارداد و روش های قانونی جهت دادرسی و سایر امور و فعالیت های حقوقی می باشد.- به طور کلی مشاوره حقوقی، نمایندگی مشتریان را در دادرسی ها عهده دار می شود. بنابراین اطلاعات دقیق مربوط به پرونده را جمع آوری می کند. برخی از مواقع هم اسناد ضروری را برای تشکیل پرونده قانونی از مشتری مطالبه می نماید. در مسیر محاکمه، مشاور حقوقی به قاضی یا هیئت منصفه استناد کرده و در صورتی تشکیل جلسه دادرسی در جلسه دادگاه وکیل قادر است از طرف مشتری خود مذاکره نماید.
– یکی دیگر از وظایف اصلی وکیل قانونی تحقیقات می باشد. مثلاً این امکان میسر است که اطلاعات راجع به پرونده قبلی را وارسی کند تا ارتباط آن با مسائل فعلی مشتری را بررسی نمایند یا اطلاعات مربوط به قوانین خاص راجع به فعالیت ها و اقدامات مشتری خود را بیابند. حتی یک مشاور حقوقی خوب قادر است با توجه به پرسش های مشتری خویش مشاوره دقیقی به او ارائه نماید.
– مشاوره حقوقی اسناد راجع به فعالیتهای مشتری خود را آماده می کند. این اسناد در برگیرنده موافقت نامه قرارداد یا اظهارات است. در این جا مشاور حقوقی ضمانت می نماید که این توافق نامه ها، قابلیت اجرا و مطالعه را دارند و در همین حال یک مشاوره حقوقی این اختیار را دارد که نامه های خود را از سوی مشتری ارسال کند. عموما منظور نامهای است به عنوان متوقف کننده و محرمانه به فرد دیگری که بر حق نسخهبرداری مشتری متهم شده است.
امور راجع به معاملات و قراردادها:
– مشاور حقوقی ابتدا پیش نویسی از متن قرارداد تنظیم می نماید و بر پیشبرد یک قرارداد و مواد مذکور در آن نظارت کننده است و در صورت لزوم باید اشخاص را نسبت به شرایط و اثراتی که در هر بند قرارداد درج شده است مطلع کند، تا کسی زیان نبیند.
– مشاور حقوقی قادر است در معاملات ملکی(وکیل ملکی در شیراز) مثل رهن و وکالت خرید و فروش و نیز موضوعات راجع به خانواده مثل طلاق ، حضانت ، نفقه و مهریه به افراد راهنمایی نماید.وکیل مهریه در شیراز نیز در تمامی این زمینه ها مشاور و متخصص مجربی میباشد. برای ارتباط و یا تماس با ایشان به سایت دادیار مراجعه نمایید.
امور راجع به دعاوی کیفری:
مشاوره حقوقی این امکان را دارد که لایحه را تنظیم نموده و در پیگیری دعاوی به اشخاص راهنمایی و مشاوره بدهد.در شرایطی که پروانه وکالت داشته باشد قادر است به طور شخصی و مستقیم پرونده را به عهده بگیرد. مشاور در امر کیفری مثل قتل، اختلاس، کلاهبرداری ، خیانت در امانت ،چک بلامحل و دیگر عناوین، نقش پررنگی دارد و بعد از آن که مشاور کار خود را به درستی انجام دهد با توجه به موضوع مورد دعوا قادر است موکل را به وکیل معرفی کند. مثلاً اگر کسی خواهان مشاوره در مورد دعوای چک می باشد و کیل چک قادر است به او کمک کند.
درحوزه ی معاملات و قراردادها:
یک مشاور حقوقی باید پیش نویسی از قرارداد را تنظیم کرده و بر مواد مندرج در یک عقد نظارت داشته باشد. اگر لازم بود باید افراد را از وضعیت و شرایط هر یک از مواد مندرج در عقد و تبصره های آن مطلع نماید تا شخصی در این بین زیان نبیند. مشاور حقوقی قادر است در معاملات، خرید و فروش ملک در ایران، وکالت و نیز امور راجع به خانواده مثل حضانت طلاق(وکیل طلاق در اصفهان) نفقه و مهریه به افراد راهنمایی کند.
در حوزه ی دعاوی و امور کیفری
یک مشاور حقوقی، لایحه ی لازم در حوزه امور کیفری را تعیین و تنظیم می کند و و مثل یک راهنما در کنار افراد جهت پیگیری دعاوی قرار گرفته و به آن ها مشاوره ارائه می کند. به طوری که قادر است به شکل مستقیم پرونده را بررسی کند. همچنین در حوزه دعاوی و امور کیفری میتوانید با وکیل کیفری در شیراز نیز تماس حاصل بفرمایید.
شخص مشاوری که در حوزه امور کیفری مثل قتل، کلاهبرداری، اختلاس و خیانت در امانت و صدور چک بی محل و بقیه موضوعات نقش اساسی را اجرا میکند، بسیار نقش حائز اهمیتی دارد و بعد از مرحله مشاوره با توجه به مسئله موکل به وکیل معرفی می شود. مثلاً چنان چه شخصی در مورد مسائل و مشکلات مربوط به چک ،خانه، مشاورحقوقی است، در سمت وکیل چک، راهنمایی به حل و فصل این مشکل خواهد نمود.
در حوزه ی امور پژوهشی:
در برخی از موضوعات، شخص مشاور حقوقی قادر است با توجه به سوالات ویژه مشتری خویش با هدف ارائه مشاوره جزئی و دقیق، تحقیقات لازم را به عمل آورد. اعمال برای پیشبرد روند شرکت مربوطه و حل و فصل مسائل آن صورت می گیرد.
برای انجام این امور مشاور حقوقی نخست به تحقیقات حقوقی و افزودن بر دانش خود در زمینه موضوع مورد پژوهش میپردازد و بعد از آن گزارشی یا پیشنهاداتی در آن زمینه ارائه می نماید. برخی اوقات تحقیقات انجام شده به ویژه در نهاد های دولتی قادر است با سپری نمودن تشریفات ضروری باعث شود که پیشنهاد لایحه قانونی جدید یا تفسیر قانون انجام گیرد.
تفاوت مشاوره حقوقی با وکیل:
وکیل کسی است که روند رسیدگی به پرونده حقوقی را در دادگاه های قضایی و مراجع اداری دنبال میکند و دفاع کننده از حقوق موکل در مراجع قضایی میباشد. اما مشاور حقوقی فرد یا سازمانی می باشد که با ملاحظه شرایط و وضعیت پرونده و موقعیت موکل و با توجه به قوانین و آیین دادرسی کشور توصیه های حقوقی را به موکل ارائه میکند و راه روشهایی را برای حل و فصل موضوع نشان می دهد.
با توجه به موارد گفته شده اگر نیاز به وکیل در امور حقوقی دارید میتوانید با وکیل حقوقی در شیراز یا شهر خود تماس حاصل فرمایید
خصوصیات مشاور حقوقی:
اشراف بر قوانین :
یکی از خصوصیات مشاور حقوقی، اشراف بر قوانین می باشد. همان طور که می دانیم قانون اصلی هر کشوری قانون اساسی آن کشور می باشد. زیرا همه قوانین عادی باید در راستای قوانین اساسی کشور وضع شود و این خلاف اصول یک کشور است که قوانین عادی با قوانین اساسی کشور در تعارض باشد . این از جمله قوانین امری بوده که لازم الاجرا می باشد و همه نهادها و اداره ها و سازمان ها و مردم لازم است که این موضوع را رعایت کنند.
به چه قوانینی قوانین عادی اطلاق می شود؟ به کلیه مقرراتی که قوه مقننه وضع می کند. من جمله مقررات مجازات اسلامی، قانون مدنی، قانون تجارت و غیره . یک مشاور حقوقی به انتساب شغلی که در آن فعالیت دارد باید نسبت به این دسته از قوانین تسلط و اشراف کامل داشته باشد.
قوانین آمره از جمله کدام قوانین هستند؟ قوانین امره، مقرراتی هستند که به دلیل اهمیت و حساسیتی که دارند این امکان وجود ندارد که بر عکس یا خلاف آن تراضی نمود و به شکل بند بند باید اجرا شود.
قوانین تکمیلی چه نوع قوانینی هستند؟
در مورد این دسته از قوانین باید بگوییم که با توجه به نام آن ها، در واقع این دسته از مقررات کامل کننده ی قوانین آمره می باشند و برای انتظام و آسان نمودن روابط افراد ایجاد شدند که هر دو طرف قادرند با توافق هم اصلاً این قوانین و مقررات را انجام نداده یا موخر از زمان مقرر آن انجام دهند.
اما این نکته را باید در نظر داشت که مفهوم این مطلب این نیست که ضروری و لازم الاجرا نیستند. خیر. بلکه برعکس لازم الاجرا هستند. اما هر دو طرف قادرند با هم به توافق برسند و این قوانین را اجرا نکنند و چنان چه یکی از دو طرف موافق نبود قوانین و مقررات لازم الاجرا هستند.
خصوصیات مشاور حقوقی خوب:
سن و جنس مشاور حقوقی اثری در ارائه کیفیت مشاوره او نخواهد داشت. بلکه باید مسلط به قوانین و دارای تجربه باشد. البته نکته قابل توجه این که پیش از مشاوره گرفتن از یک مشاور حقوقی باید در مورد او تحقیق به عمل آورد و تبلیغات به تنهایی کفایت نمی کن.د باید سوابق مشاوره را مورد بررسی قرار داد و ملاحظه نمود که چه تعداد مراجعان قبلاً در اولین قدم باید به وکلای پایه یک دادگستری رجوع نمود.
چون آن ها به مقررات و رویه قضایی مسلط هستند، قادرند به بهترین شکل افراد را راهنمایی کنند. یک مشاور حقوقی خوب فردی است با تجربه که به مسائل و مقررات حقوقی اشراف دارد و صادق و امانت دار و متعهد است و در زمان مناسبی اتخاذ تصمیم می نماید و با قدرت تجزیه و تحلیل ، نسبت به امور حقوقی آگاهی دارد.